EștiSuperbă.ro

10 oameni care au fost loviți de fulger

Mai rapid decât un glonț și mai fierbinte decât suprafața Soarelui, fulgerul este o forță de neoprit care poate provoca mari dezastre. Peste tot în jurul lumii, fulgerele au lovit suprafața pământului de 100 de ori la fiecare secundă. În mod surprinzător, 9 din 10 oameni au supraviețuit după ce au fost loviți de furia fulgerului. Iată 10 oameni care au fost trăzniți și au supraviețuit.

1. Adam Campbell.

În anul 2014 acest bărbat canadian concura la un concurs de alergat pe o distanță de 100 de mile. O furtună a început imediat după ce a apus soarele, iar Adam a fost lovit de un fulger și răpus la pământ. În mod surprinzător, s-a ridicat și a terminat cursa pe locul 3.

2. Kimberley Gordon.

La 4 iulie 2013, Kimberley era însărcinată și a fost prinsă de o furtună puternică și a făcut marea greșeală de a se adăposti sub un copac. Nu mult după ce s-a adăpostit, a fost lovită de fulger și dusă de urgență la spital. Nu doar ea, dar și copilul au supraviețuit.

3. Tony Cicoria.

Fulgerul poate avea mari repercursiuni asupra corpului uman, însă lui Tony i-a dat chiar super puteri. El a fost lovit de fulger în timp ce vorbea la un telefon public și a fost dus la spital de oamenii care se aflau în apropiere. După ce și-a revenit, a început să aibă un interes crescut pentru cântatul la pian, la care nu s-a gândit niciodată înainte. A compus o grămadă de piese muzicale și acum cântă în teatre.

4. Un adolescent necunoscut din Regatul unit.

Se spune că numărul 13 poartă ghinion, însă pentru acest băiat a fost un adevărat noroc. La vârsta de 13 ani, în ziua de 13 august, acest tânăr a fost trăznit de fulger. A fost dus la spital în jurul orei 13 noaptea și a intrat în sala de urgență la ora 13:13.

5. Winston Kemp.

Winston , în vârstă de 24 de ani, a fost lovit de fulger în timp ce era pe un câmp. Fulgerul l-a străpuns exact în braț, iar după incident a mers direct acasă, fără să aibă nimic. După câteva ore, pe braț i-au apărut niște urme roșii care se regăsesc la majoritatea persoanelor care au fost străpunse de fulger.

6. Steve Marshburn.

Steve  este unul dintre cei mai ghinioniști oameni care au fost loviți de fulger pentru că acest eveniment i-a afectat foarte tare creierul și splina, însă acum trăiește și acest lucru est cel mai important.

7. Harold Deal.

Harold a fost lovit de fulger fix în fața casei și a fost nevoie de 8 ore pentru a-și reveni. Din nefericire, nu mai poate merge, însă fulgerul l-a făcut să nu mai simtă nimic și acum poate intra în cele mai reci ape sau chiar în zăpadă. Nu simte nici un fel de durere.

8. Roy Sullivan.

Roy a fost lovit de fulger în mai multe părți ale corpului și are cicatrici îngrozitoare, iar acest lucru i-a îndepărtat pe ceilalți. Acest lucru îl doare mai mult decât lovitura fulgerului.

9. Melvin Roberts.

Melvin a fost lovit de 11 ori de fulger și are urme de la arsuri pe tot corpul, însă cei de la cartea recordurilor nu l-au inclus pentru că ei consideră că este ceva remarcabil.

10. Jim Caveizei.

Acest bărbat a jucat rolul lui Hristos în film și a fost lovit de fulger chiar în timpul filmărilor. Din fericire, echipa de producție a intervenit la timp.

CITEȘTE MAI DEPARTE URMĂTORUL CAPITOL:

10 cele mai PERICULOASE DIETE – NU trebuie să urmezi niciodată dieta de la numărul 5!

Toate femeile vor să arate bine și să fie cât mai trăgătoare, iar unele dintre ele duc acest lucru la extrem, ținând diverse diete care nu sunt indicate pentru sănătatea lor. Este foarte important să știi dacă dieta pe care o ții este bună și trebuie să te asiguri că nu-ți afectează sănătatea. Iată care sunt cele mai periculoase diete pe care nu trebuie să le urme niciodată.

1. Dieta cu plasture pe limbă.

Un doctor din California a introdus această dietă a plasturelui pe limbă care presupune coaserea unei țesături din plastic pe limba pacientului. Acest plasture cauza dureri îngrozitoare atunci când pacientul trebuia să mănânce. În așa fel oamenii erau nevoiți să consume mai multe lichide și în final să slăbească. Nici o instituție de sănătate nu a acceptat această procedură și doctorul Rob Huizenga spune că ”nu este nici o diferență între această dietă și a ține un pistol la capul cuiva, amenințându-l cu moartea.”

2. Bilele din bumbac.

Această dietă a apărut în industria modeling-ului și consta în mâncarea unei bile de bumbac îmbibate în suc. Nutriționiștii susțineau că dacă mănânci bumbac nu vei mai avea senzația de foame și apetitul va scădea și totodată cantitatea caloriilor din mâncare se va reduce. Această dietă este considerată periculoasă pentru că sistemul digestiv nu mai funcționează cum trebuie să nu primești cantitatea necesară de nutrienți de care ai nevoie.

3. Dieta cu Red Bull.

 

În 2009, o mamă din Noua Zeelandă a pierdut 45 de kilograme în 8 luni prin consumarea a 10-14 doze de Red Bull pe zi. Consuma doar cereale ca mâncare solidă. Această dietă a fost întreruptă când femeia a suferit un atac de cord. Ținând această dietă, viața ei a fost pusă în pericol și acum suferă de dureri abdominale severe.

4. Dieta somnului.

Această dietă a devenit populară în momentul în care Elvis Presley a început-o în anul 1970 pentru că nu încăpea în costumele pentru scenă. Această dietă presupune consumarea unor pastile care îți sedează corpul pentru câteva zile. Din cauza înfometări, corpul este nevoit să ardă caloriile deja existente în organism. Această dietă nu este sănătoasă pentru că de fiecare dată apar probleme la stomac și aceste pastile provoacă dependență.

5. Dieta prin perforarea urechii.

Această dietă presupune o intervenție chirurgicală ce constă în perforarea cartilagiului interior de la fiecare ureche. Acest procedeu durează câteva luni. Nutriționiștii spuneau că această perforare stimula punctul de presiune care controlează apetitul și reduce poftele de dulce, ceea ce favorizează arderea grăsimilor. Nu există nici o dovadă că această dietă dă rezultate și totodată provoacă mari probleme de sănătate.

6. Dieta cu mâncare pentru copii.

Antrenoarea de fitness Tracy Anderson a inițiat această dietă care presupune înlocuirea a 3 mese normale cu 14 boluri de mâncare pentru copii în fiecare zi. După asta, actrița Jennifer Aniston a susținut că a slăbit 3 kilograme cu această dietă și tehnica de slăbire a devenit populară. Această dietă poate încetini metabolismul.

7. Dieta cu țigări.

În anul 1930 compania de tutun Lucky Strike susținea că dieta cu tutun este foarte eficientă pentru că nicotina reduce apetitul. Reclamele spuneau că femeile, dacă vor să slăbească, trebuie să nu mai mănânce între mese și în loc să fumeze. Vânzările au fost foarte mari, până când femeile au început să facă cancer pulmonar.

8. Dieta teniei.

Această dietă presupune consumarea unor pastile ilegale. Consumându-le, în interiorul organismului cresc tenii care absorb mâncarea. După puțin timp s-a constatat că aceste tenii de dezvoltă și la nivelul creierului ceea ce poate provoca grave probleme de sănătate. În 1014 o adolescentă din Florida a dezvoltat în interiorul ei zeci de tenii în interiorul intestinelor după ce mama sa i-a dat fără să știe aceste pastile pentru a concura la un concurs de frumusețe.

9. Dieta HCG:

 

Această dietă presupune injectarea unui hormon care se găsește în urina femeilor însărcinate. Acest hormon se presupune că accelerează pierderea în greutate. Este cunoscut sub numele HCG și trebuia injectat o dată pe zi. Bineînțeles că s-a descoperit mai târziu că nu ajută cu nimic pierderea în greutate.

10. Dieta cu tubul de hrănire.

Această dietă era cunoscută mai ales în rândul viitoarelor mirese și consta într-un tub de hrănire care promitea slăbirea. Se spunea că slăbești 9 kilograme în 10 zile. O parte din dietă consta introducerea unui tub prin nas și aducerea lui până în stomac și alimentarea pacientului cu lichide care conțineau proteine și vitamine. Această dietă consta în înfometare și organismul era nevoit să ardă grăsimea deja prezentă în corp. Medicii au renunțat la această procedură după ce au fost probleme severe la nivelul cartilagiului nasului și probleme la stomac.