Ești superbă

10 tratamente neobișnuite care alungă durerile menstruale

Femeile nu au nici o scăpare în ceea ce privește acea perioadă a lunii. Asta până acum! Unele femei nici nu simt că trec prin această perioadă, însă altele au dureri îngrozitoare încât nu se pot ridica din pat toată ziua. Pot avea dureri de spate, crampe și sunt balonate, însă există și niște remedii pentru toate acestea.

1. Încearcă viagra.

Pastiluțele albastre sunt mai bune pentru femei decât pentru bărbați. Potrivit unui studiu, aceste pastile opresc crampele din timpul menstruației datorită ingredientelor pe care le conțin.

2. Ceaiul din frunze de zmeură.

Acest ceai este cunoscut încă de demult ca remediu pentru durerile menstruale. Frunzele de zmeură conțin foarte multe minerale, ceea ce face ca mucusul uterului să se relaxeze și ajută la fortificarea florei acestuia și a pelvisului.

3. Papaia necoaptă.

Papaia verde, necoaptă ajută la regularea fluxului menstrual și fortifică pereții uterului. Trebuie să consumi papaia regulat timp de câteva luni, sau suc de papaia, dar nu o consuma în timpul perioadei menstruale.

4. Pune-ți benzi adezive special pentru dureri pe abdomen.

Specialiștii spun că făcând acest lucru, înainte de perioada menstruală sau în timpul ei, poate reduce în mod semnificativ durerea menstruală. Pune banda lângă zona pelvisului.

5. Relațiile intime.

În timp ce ai dureri menstruale îngrozitoare, te va ajuta foarte mult dacă vei face puțină mișcare. Plăcerea din timpul actului intim elimină endorfine, ceea ce contribuie la reducerea durerilor abdominale și, de asemenea, crește circulația sângelui din zona genitală. Acest lucru te va ajuta să scapi de crampe.

6. Folosește ghimbir.

Fierbe o lingură de ghimbir proaspăt timp de 5 minute. Adaugă puțin zahăr și bea acest amestec de 3 ori pe zi după masă. Ghimbirul este foarte bun pentru regularea ciclului menstrual și astfel îți vei regula menstruația.

7. Folosește scorțișoară.

Scorțișoara îți calmează organismul. Ia un pahar și umple-l cu apă călduță, apoi adaugă o lingură de scorțișoară pudră.Bea apoi amestecul. Vei scăpa de crampele menstruale.

8. Descotorosește-te de pantofii cu toc.

Tocuri cauzează instabilitate mare pelvisului tău, dizlocă uterul și stresează mușchii. Folosește balerini sau pantofi cu talpă plată pentru zilele delicate, astfel, ți se va reduce durerea.

9. Nu mai bea cofeină.

Probabil te vei întreba cum vei rezista tu acum la serviciu sau cum te vei trezi, însă cofeina micșorează circulația sângelui în corp și va agrava durerile menstruale.

10. Practică meditația sau yoga.

Stresul este principala cauză a dezechilibrului hormonal ceea ce atrage după sine o menstruație neregulată. Yoga și meditația ajută la eliminarea stresului. Meditația poate asigura un echilibru perfect hormonal în organismul tău. Aceste două tehnici sunt cele mai bune căi de a regla ciclul menstrual fără medicamente.

CITEȘTE MAI DEPARTE URMĂTORUL ARTICOL: 

Uscăciunea vaginală: 6 cauze și cum să o tratezi

Corpurile femeilor sunt minunate. Ele pot da naștere și pot alăpta, însă toate aceste capacități minunate aduc și disconfort din când în când. Pentru că o mică iritație în zona vaginală poate fi comună pentru noi, mai ales în acea perioadă a lunii, ignorăm de cele mai multe ori ceea ce simțim, de exemplu, afecțiunea inflamatorie a pelvisului. Este ușor de dat vina pe durere menstruale, însă acele dureri sunt departe de adevăr. O altă problemă a femeilor este uscăciunea vaginală, dar nu te teme că se poate trata.

Semnele uscăciunii vaginale:

  • mâncărimi sau un vagin care te arde.
  • durere în timpul amorului.
  • o sângerare deschisă la culoare după amor.
  • scurgere moderată.

Oricare dintre aceste semne trebuie semnalate doctorului. Înainte de a merge la doctor, iată care sunt motivele pentru care femeile se confruntă cu uscăciunea vaginală.

1. Schimbări hormonale.

Specialiștii spun că reducerea nivelului de estrogen cauzează uscăciunea vaginală. În timpul vieții unei femei nivelul hormonal va crește și va scădea în funcție de mai multe motive. Sarcina și menopauza sunt doar câteva dintre cele mai importante momente în care acest hormon crește sau scade. În timpul menopauzei în special, nivelul de estrogen va scădea și în cele din urmă se va opri. Acest lucru se va manifesta prin bufeuri, dar și prin schimbări majore ale vaginului.

2. Medicamentele.

Specialiștii spun că doar câteva medicamente pot cauza uscăciune vaginală, precum medicamentele anti estrogen folosite pentru a trata problemele urinare. Chiar și medicamentele pentru alergii sau pentru răceală pot cauza uscăciune vaginală.

3. Nașterea sau alăptarea.

Dacă ai născut recent, aceasta poate fi cauza sau chiar alăptarea copilului. Toată perioada prenatală și alăptarea, în special, poate cauza o scădere a nivelului de estrogen ceea ce va provoca uscăciune vaginală.

4. Chimioterapia.

Radiația sau chimioterapia pentru tratamentele de cancer pot cauza uscăciune vaginală. Majoritatea tratamentelor pentru cancer au ca țintă celulele de divizare și de aceea sunt afectate organele reproductive.

5. Sindromul Sjogren.

 

Afecțiunea sistemului imunitare afectează glandele care dau secrețiile în corpul nostru, cel mai des gura și ochii.Femeile suferă de uscăciune vaginală în schimb, pe lângă alte afecțiuni.

6. Stresul.

Factorii emoționali joacă un rol important în sănătatea vaginului nostru. Anxietatea sau stresul pot limita circulația sângelui ceea ce cauzează uscăciunea vaginală. Problemele sexuale pe care le ai cu partenerul tău în pat, pot cauza de asemenea stres.

Modalități de a trata și de a preveni uscăciunea vaginală: 

1. Estrogenul.

Terapia obișnuită cu estrogen presupune înlocuirea estrogenului pe care corpul tău nu-l mai produce. Aceasta poate fi o modalitate minunată pentru a scăpa de simptome.

Există trei moduri de a face acest lucru:

1. Inelul vaginal cu estrogen: acest inel este moale, flexibil și este introdus în vagin pentru a face ca nivelul de estrogen să fie normal. Trebuie înlocuit o dată la 3 luni.

2. Tableta vaginală cu estrogen: Ți se va da un aplicator împreună cu aceste tablete. Vei introduce zilnic această tabletă în vaginul tău pentru 2 săptămâni. După asta, le vei introduce de 2 ori pe săptămână până nu vei mai avea nevoie deloc.

3. Crema vaginală cu estrogen: încă o dată ai nevoie de ceva cu care să o aplici. Va trebui să introduci această cremă în vaginul tău timp de două săptămâni. Apoi medicul va decide care trebuie să rărească doza sau nu.

Acest tratament poate avea și afecțiuni adverse precum: dureri ale sânilor, sângerări vaginale, creștere în greutate, migrene și iritații ale pielii.

2. Produsele de baie cu miros puternic. 

Aceste produse și săpunuri au tendința să ne usuce pielea, ceea ce conduce la iritații. Dacă ai uscăciune vaginală, trebuie să eviți aceste produse.

3. Lubrifiant și alte suplimente. 

Lubrifiantul este foarte bun, conform specialiștilor, pentru terapia hormonală dacă te îngrijorează efectele secundare.

Adaugă comentariu

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.