EștiSuperbă.ro

12 secrete antice de frumusețe care sunt valabile și azi

Încă din cele mai vechi timpuri, femeile s-au străduit să arate cât mai frumoase. Unele dintre aceste secrete de frumusețe ale femeilor dinaintea noastră sunt utile chiar și în zilele noastre. Mai jos, aveți o listă cu unele dintre cele mai bune trucuri naturale de frumusețe – trucuri de frumusețe 100% naturale:

 1. Uleiul de măsline

În Egipt, încă din vremurile străvechi, uleiul de măsline a fost folosit pentru înfrumusețare. În prezent, uleiul de măsline este adesea baza în cosmetice precum produsele pentru păr și produsele de îngrijire a pielii.

Uleiul de măsline este un demachiant excelent pentru machiaj, curăță foarte bine urmele de ceară, este balsam antibacterian, balsam pentru buze, cremă de buze, cremă pentru bărbierit etc. Este, de asemenea, excelent împotriva eczemelor, erupțiilor cutanate și a tălpilor crăpate.

 1. Băile de relaxare

Femeile antice romane au petrecut mult timp în băi. Mai mult decât atât, Cleopatra a fost un mare fan al băilor de relaxare și s-a făcut remarcată pentru ritualul ei de îmbăiere într-un amestec de lapte și miere. Acest tip de baie este cunoscut pentru proprietățile de exfoliere și înmuierii a pielii.

 1. Masajele cu aromaterapie

Acest tip de masaj se face cu un amestec de uleiuri esențiale și uleiuri de masaj. Masajul cu aromoterapie poate trata o varietate de probleme de sănătate și poate, de asemenea, să reducă stresul și anxietatea, oferind o stare de liniște și pace.

 1. Țesături cu textură în loc de scrub

Dacă nu aveți o scrub, ar trebui să știți că o țesătură texturată sau o pânză au efecte uimitoare asupra celulelor moarte ale pielii.

 1. Măștile cu miere

Medicina egipteană și ayurvedică recomandă mierea brută ca tratament pentru numeroase tulburări și răni ale pielii. De asemenea, un amestec de miere și scorțișoară este grozav împotriva acneei; mierea, avocado și iaurtul de lapte integral sunt grozave împotriva pielea uscate; iar mierea și aloe vera sunt foarte benefice pentru persoanele care au pielea sensibilă.

 1. Masca cu ouă

Ouale sunt cunoscute pentru a face părul mai sănătos, mai puternic și mai strălucitor. Utilizarea ouălor pe păr este un remediu ieftin, natural și eficient care va împiedica ruperea părului, va încuraja creșterea acestuia și îl va întări.

 1. Lutul

Lutul medicinal poate fi folosit pentru a întări părul, pentru a elimina celulita sau pentru a face pielea radiantă și moale.

 1. Sucul de lămâie

Pe lângă faptul ca are puterea de a ajuta cu o multime de probleme de sănătate, sucul de lămâie poate, de asemenea, să ofere o mai bună calitate a pielii și a părului. Îl puteți folosi ca un tratament pentru punctele negre, un balsam pentru coate și genunchi, pentru albirea dinților (suc de lămâie și bicarbonat de sodiu), ca exfoliant de buze, ca întăritor de unghii și pentru deschiderea nuanței părului.

 1. Frișca

Credeți sau nu, atunci când este aplicată pe mâini, smântâna le va face să fie moi și delicate.

 1. Henna și basma

Pentru o perioadă lungă de timp, femeile au folosit aceste două ingrediente pentru a-și întări și colora părul în mod natural.

 1. Măceșe și cremă hidratantă

Combinând aceste două produse, vei obține un balsam care înmoaie pielea mult mai bine. Obținerea lui este atât de ușoară, iar rezultatele sunt uimitoare.

 1. Zahăr

Utilizarea zahărului pentru epilare a fost folosită de mii de ani. Epilarea cu zahăr este similară cu îndepărtarea părului cu ceară, adică îndepărtează firul de păr de pe suprafața pielii, dar fără a o deteriora.