EștiSuperbă.ro

4 simptome TIMPURII ale CANCERULUI ovarian pe care orice femeie trebuie să le știe! Al 3-lea este IMPORTANT!

Orice femeie trebuie să știe care sunt simptomele cancerului ovarian că să se ferească.
Pentru că simptomele bolii sunt subtile, vagi, cancerul ovarian poate fi numit, pe bună dreptate, ucigașul tăcut.

1. Balonare excesiva

Dacă observi că ești balonata constant și des, acesta poate fi un semn al unor tumori canceroase.

2. Durere puternică abdominala și în zona pelvisului

Gândește-te la toate zonele unde te doare când ai acele crampe menstruale. Durerea din timpul ciclului menstrual este normală, dar durerea persistență care rămâne mult timp după ciclu, 3 săptămâni sau mai mult poate să fie un semn al cancerului ovarian. Femeile în perioada premenstruala trebuie să aibă grijă mare.

3. Senzație de prea plin după masă
Dacă observi o pierdere semnificativă a apetitului pentru o perioadă mai lungă de 3 săptămâni, vorbește cu doctorul tău. Poate să semnifice și o problemă cu stomacul, dar poate fi și un semn de cancer.

Dacă mergi foarte des la toaletă, în ciuda faptului că un ai făcut schimbări în ceea ce privește catitattea de lichid consumată sau te simți bine 4 minute și pe urmă trebuie să te duci la baie, poți să ai semne ale cancerului ovarian.

Toate aceste simptome pot fi ușor și sunt des interpretate greșit că boli ale sistemului digestiv.
Dacă ești în situația de a avea aceste simptome pe care nu le aveai înainte, este important să monitorizezi frecvența acestora. Dacă nu trec după 3 săptămâni trebuie să mergi la un doctor să verifici dacă nu ai cancer ovarian.

CITESTE URMATORUL ARTICOL:

9 moduri în care un BĂRBAT NESERIOS te va manipula pentru a te face să-l iubești! A 4-a e cea mai mare CAPCANĂ!

Bărbații al căror interes nu este să obțină inima unei femei, ci doar beneficii în pat, au câteva trăsături de comportament care-l pot da de gol, dacă ești suficient de atentă încât să le observi. Felul în care ei te manipulează nu este complet de nedetectat, dacă știi unde să te uiți.
Iată semnele care-ți spun că tipul interesat doar de beneficii în pat te manipulează pentru a te îndrăgosti de el:

1. Face pe nevinovatul.

Nu contează dacă sărută altă tipă sau răspunde cu 3 zile întârziere la mesaj, el se va comporta ca și când nu ar fi făcut nimic greșit. Să te cerți cu el este inutil, pentru că te va face să te simți ca o nebună. Sau că tu ești cea care a greșit. Sau că ai exagerat, iar el nu are pentru ce să-și ceară scuze.

2. Ține constant legătura cu tine.

Asta nu înseamnă că îți va da mesaj în fiecare dimineață, căci nu va face asta. Nu, el te va contacta atât cât este nevoie pentru a fi prezent în mintea ta. Îți va trimite un selfie sau un snapchat la fiecare câteva zile. Nu va pune prea mult efort, dar va fi suficient pentru a te ține dependentă de el.

3. Face pe victima.

Va avea un motiv perfect rezonabil, dar total aiurea, pentru care nu a pus etichetă pe relația cu tine. Va spune că a fost recent înșelat și încearcă să se refacă, sau că are probleme cu familia, sau că e prea ocupat să lupte pentru a face bani. Va fi întotdeauna o scuză și nu va fi nici o cale prin care îți vei putea da seama că blufează.

4. Te va acoperi cu afecțiune.

Va lipsi câteva zile bune, dar când se va întoarce, nu vei avea ocazia să țipi la el. De ce? Pentru că va fi cu totul și cu totul fermecător cu tine. Te va felicita, îți va cumpăra cadouri. Te va scoate la întâlniri. Nici măcar nu-ți vei mai putea aminti de ce a fost supărată pe el. Asta până când nu va face din nou aceeași cascadorie și te va lăsa singură.

5. Se culcă cu tine.

Cumva, într-un fel, va găsi o modalitate de a ajunge în pat cu tine. Dar nu va fi o conversație cu privire la acest subiect. Când te va săruta, nu vei fi în măsură să îți dai seama dacă însemni totul pentru el sau nimic. Și când te vei trezi în dimineața următoare, nu vei ști dacă ai un nou iubit sau dacă ai fost doar folosită. E imposibil să-i citești gândurile și să îți dai seama de intențiile sale.

6. Te minte pe față.

Va face tot ce e nevoie pentru a arăta simpatic. Îți va spune că e singur. Că a încheiat-o cu Tinder-ul. Că nu o știe pe fata care l-a etichetat pe Facebook. Că tu ești singura fată de care este interesat. Este un mincinos natural și chiar nu se simte rău pentru asta. Va spune tot ce trebuie pentru a ieși din necaz și a ajunge din nou în patul tău.

7. Îți trimite semnale mixte.

Este mereu în mintea ta, pentru că întotdeauna face ceva ciudat, ce tu încerci să interpretezi. Poate că ți-a trimis un mesaj și dintr-o dată nu mai răspunde. Poate a făcut planuri cu tine, iar apoi le-a anulat. Întotdeauna încerci să îl descoperi, pentru că e al naibii de complicat.

8. Este vag.

Nu-ți va spune că își caută o iubită, dar nu-ți va spune nici că e fericit să fie singur. Și nu-ți va spune că e interesat de tine, dar nici dacă și-a găsit pe altcineva. Te va face să crezi că ai o șansă. Chiar dacă nu ai, nu vei ști niciodată asta, pentru că nu postează selfie-uri cu alte fete și nici nu-și modifică statutul relației pe Facebook. Îți arată mereu că e singur, chiar și atunci când nu este.

9. Face pe gelosul.

Chiar dacă el este în preajma altor femei, se va purta ofensat atunci când te va vedea că filtrezi cu altcineva. Te va face să te întrebi dacă are o pasiune seriosă pentru tine, dacă ești diferită de celelalte fete, dar nu, ăsta e doar unul dintre trucurile lui. El pur și simplu nu vrea să te piardă ca plan de rezervă.

CITESTE URMATORUL ARTICOL:

Așa îngrijești corect o ORHIDEE! Iată ce trebuie să faci ca să înflorească tot anul…

Există sute de specii de orhidee. Sunt plante deosebit de frumoase, care nu cer îngrijiri sau condiţii deosebite şi care ne pot înfrumuseţa casele tot timpul anului. Pentru asta este nevoie să respecţi câteva lucruri. Specialistul nostru, dr. ing. horticultor Eugenia Niţă (foto mic), îţi spune ce ai de făcut ca să te poţi bucura de florile orhideei cât mai mult.

Ai primit în dar sau ai cumpărat o orhidee?

Nu o arunca după ce i-au căzut florile şi în nici un caz nu o muta în pământ. Aceste plante au nevoie de ghivece transparente şi de un amestec de scoarţă pe care îl găseşti în magazine. Pentru un timp o vei lăsa în ghiveciul original. Dacă o să fie nevoie, îl schimbi împreună cu scoarţa.

Până atunci, iată la ce trebuie să fii atent când ai grijă de orhidee:

Temperatură

În natură, orhideele se dezvoltă datorită diferenţelor de temperatură dintre zi şi noapte. De aceea trebuie să o plasezi într- un loc unde temperatura este mai rece noaptea decât ziua. Cel mai bine ar fi la fereastră. E bine să ai grijă şi ca acel loc să fie mereu aerisit, fiindcă orhideele iubesc aerul. Atenţie însă! Tija lor este fragilă, e bine să nu le ţii în curent.

Udare şi umiditate

Frecvenţa udării depinde de locul unde o ţii. Cu cât este mai cald, cu atât are nevoie de mai multă apă. Pentru a şti exact, ia ghiveciul în mână şi, dacă este uşor, bagă orhideea câteva minute într-un vas cu apă. Când nu mai ies bule la suprafaţă, scoate-o şi lasă să se scurgă apa înainte de a o pune la loc. Nu lăsa apa să stagneze la baza plantei. Ar fi bine ca apa folosită la udat să fie foarte puţin mineralizată. Cea mai bună este cea de ploaie. Dacă nu, foloseşte apă plată. Ud-o numai dimineaţa!

Tăiere tije, transplantare

După ce toate florile au căzut (pe măsură ce se ofilesc, desprinde-le cu grijă) lasă planta să se odihnească, înainte de a tăia tija, câteva zile. Apoi, numără de la baza tijei douătrei noduri şi taie cu un cuţit deasupra unui nod. După două-trei săptămâni va creşte o nouă tijă. De obicei a doua înflorire apare mai târziu. Dacă rădăcinile ies din ghiveci, trebuie să îl schimbi. Taie mai întâi rădăcinile uscate şi apoi pune-o într-un ghiveci mai mare, cu scoarţă specială şi tasează bine planta. Pune pe fundul ghiveciului pietre sau câteva bile de argilă. Această operaţie se face în perioada când nu are flori, cam o dată la doi ani.

Lumină

Orhideelor le place lumina. Unele specii au nevoie de mai multă, altele – de mai puţină. De aceea este ideal să o instalezi cam la 20-30 cm de o fereastră. E nevoie şi de o perdea fină sau de o jaluzea pentru a opri soarele să o ardă.

Este nutriționist și a mâncat doar banane timp de 12 zile! Uite ce i s-a întâmplat!

Bananele sunt printre cele mai sanatoase fructe din lume. Sunt bogate in potasiu si sarace in sodiu, oferind o multime de beneficii pentru sanatate.

Mentinerea un aport redus de sodiu este esentiala pentru scaderea tensiunii arteriale, cu toate acestea cresterea aportului de potasiu poate fi la fel de importanta din cauza efectelor sale de vasodilatatie.
Astm: intr-un studiu realizat de Imperial College din Londra s-a descoperit ca copiii care au mancat o banana pe zi au avut un risc cu 34% mai mic de a dezvolta astm.

Cancer: consumul de banane, portocale si suc de portocale în primii doi ani de viata poate reduce riscul de a dezvolta leucemie la copii. Fiind o sursa buna de vitamina C bananele pot ajuta la impiedicarea formarii de radicali liberi care provoaca cancer. Aportul ridicat de fibre din fructe si legume este asociat cu un risc redus de cancer colorectal.

Sanatatea inimii: continutul de fibre, potasiu, vitamina C si B6 din banane este bun pentru inima. O crestere a aportului de potasiu, împreuna cu o scadere a aportului de sodiu este cea mai importanta schimbare de regim alimentar pe care o persoana o poate face pentru a reduce riscul de boli cardiovasculare, potrivit dr. Mark Houston de la Vanderbilt Medical School.

Intr-un studiu s-a demonstrat ca cei care au consumat 4069 mg de potasiu pe zi au avut un risc cu 49% mai mic de deces cauzat de boli cardiace ischemice, comparativ cu cei care au consumat mai putin potasiu (aproximativ 1000 mg pe zi).

Dozele mari de potasiu sunt de asemenea asociate cu un risc redus de accident vascular cerebral, protectie împotriva pierderii de masa musculara, mentinerea densitatii minerale osoase si reducerea formarii de pietre la rinichi.
Diabet zaharat: Studiile au aratat ca persoanele cu diabet de tip 1 care au o dieta bogate in fibre au niveluri mai mici de glucoza in sange. O banana medie furnizeaza aproximativ 3 grame de fibre. Recomandarile sunt de 21-25 g / zi pentru femei si 30-38 g / zi pentru barbati.

Tratarea diareei: Merele si bananele sunt recomandate pentru tratamentul diareei. Electrolitii, cum ar fi potasiu, sunt pierduti în cantitati mari în timpul crizelor de diaree si cei afectati se simt slabiti. Banane pot ajuta la cresterea cantitatii de potasiu necesare.

Bananele ajuta si la imbunatatirea memoriei si a starii de spirit deoarece contin un aminoacid numit triptofan.
Riscuri

Medicamentele beta-blocante prescrise pentru boli de inima pot provoca cresterea nivelurilor de potasiu din sânge. Alimentele bogate in potasiu ar trebui consumate cu moderatie atunci când se iau beta-blocante.
Prea mult potasiu poate fi daunator pentru cei ai caror rinichi nu sunt pe deplin functionali. În cazul în care rinichii sunt în imposibilitatea de a elimina excesul de potasiu din sânge, consumul de potasiu in exces ar putea fi fata