EștiSuperbă.ro

5 lucruri zilnice care îți pot afecta sănătatea, fără să-ți dai seama

De cele mai multe ori, marile companii apelează la tot felul de metode pentru a ne face să le cumpărăm produsele, chiar dacă nu avem neapărată nevoie de ele. Totuși, unele dintre ele poate că nu sunt folositoare, însă sunt și extrem de periculoase pentru sănătatea noastră.

Mai jos, există o listă cu produse pe care majoritatea dintre noi le avem în casă. Rare ori ne gândim la calitatea lor, dar răul pe care acestea ni-l fac a fost demonstrat de mai mulți specialiști. Oare ar trebui să continuăm să le mai folosim?

1. Caserolele din plastic. 

Nu este plasticul în sine care ne dăunează, ci componentele chimice pe care producătorii le folosesc pentru a face recipientele solide. Deseori spălarea, încălzirea și contactul cu componentele alimentare fac situația să se înrăutățească.

Plasticul devine foarte toxic și periculos. Nu folosi recipientele alimentare din plastic mai mult de 5 luni și asigură-te că nu le folosești în cuptorul cu microunde.

2. Papucii din cauciuc. 

 

3. Rimelul.

Acordă o atenție deosebită ingredientelor din rimel atunci când cumperi unul nou. Unele dintre componente, cum ar fi parabeni, pulbere de aluminiu și propilen glicol, pot fi foarte periculoase pentru sănătatea ochilor tăi.

Evită utilizarea rimelului altei persoane deoarece poate provoca formarea de bacterii și ciuperci și poate conduce la creșterea unei infecții.

4. Săpunul antibacterian.

Legea reglementează cantitatea de triclosan, antisepticul utilizat în săpunul antibacterian, până la 0,1-0,3%. Cu toate acestea, răul este mult mai mare: triclosan slăbește sistemul imunitar și face corpul să reziste absorbției de antibiotice.

De asemenea, poate provoca un dezechilibru hormonal și distrofie musculară. De fapt, săpunul antibacterian nu este decât un truc de marketing. Cercetătorii arată că orice bacterie poate fi spălată de pe mâini cu un simplu săpun.

5. Folosirea toaletei. 

Evoluțiile prin care am trecut în ultimii ani ne-au adus multe obiceiuri nesănătoase – incluzând postura incorectă pe toaletă. Cu un unghi de 90 de grade în șolduri, trecerea naturală a intestinelor este întreruptă și practic închisă.

În cel mai rău caz, poate duce la intestine iritate, constipație, hemoroizi și chiar și cancer de colon. Poziția naturală a unui unghi de 45 de grade în șolduri este mai bună pentru sănătatea ta.