EștiSuperbă.ro

5 tipuri diferite de dureri de cap și cum poți scăpa de ele – A 3-a este cea mai periculoasă!

Nimănui nu-i plac durerile de cap, însă nu este ceva ce poți evita. Din când în când, fiecare dintre noi avem migrene sau dureri de cap și unele dintre ele trec de la sine, altele nu.

Este foarte important să știi cauza durerilor de cap pentru că doar așa le poți trata în mod corect. Mai jos, vei găsi 5 tipuri de dureri de cap și vei afla cum poți scăpa de ele.

1. Durerile de cap cauzate de tensiune. 

Această durere de cap este, probabil, cea mai comună. Toată lumea a avut-o măcar o dată.

SIMPTOME: 

În primă fază, durerea nu este neapărat deranjantă și se simte ca și cum ai fi legat cu o curea în jurul capului. În cele mai multe dintre cazuri, durerea se intensifică pe perioada zilei.

CAUZE: 

Stresul sever, poziționarea greșită a capului sau a corpului și problemele cu tensiunea. Durerile de cap cronice din cauza tensiunii sunt destul de rare și sunt asociate de cele mai multe ori cu afecțiuni ale capului și ale gâtului.

TRATAMENT: 

Pastilele sunt mai mult decât suficiente pentru tratarea acestor dureri, însă trebuie să le iei doar ocazional. Un stil de viață activ și masajul în zona gâtului și a umerilor te poate ajuta să mai reduci din durere. Dacă durerile acestea sunt frecvente și nu-ți trec cu ușurință, mergi la un consult medical.

2. Durerile de cap din cauza sinusurilor.

Acest tip de dureri sunt cauzate din cauza sinusurilor. De cele mai multe ori, sunt însoțite de febră, transpirație în zona feței și senzația de tensiune în zona frunții și a pomeților.

SIMPTOME: 

Presiune mare și durere în zona frunții, sub sprâncene și sub ochi. Mișcările bruște vor intensifica durerea.

CAUZE: 

Aceste dureri de cap sunt cauzate de sinusuri. Ele apar după o răceală sau după o alergie sezonieră.

TRATAMENT: 

Durerile de cap cauzate de sinusuri nu trec niciodată de la sine. Dacă ai alergii, antihistaminicele te pot ajuta. Este cel mai bine să mergi să vezi un doctor pentru că îți poate prescrie antibiotice sau alte medicamente.

3. Migrenele. 

Migrenele au 4 stadii. Acesta este cel mai sever pe care cineva îl poate avea.

CAUZE: 

Aceste migrene se pot moșteni de la membrii familiei. De asemenea, pot apărea în momentul în care apare o perturbare a procesului metabolic, ceea ce înseamnă că se vasele de sânge de la nivelul creierului se dilată.

TRATAMENT: 

Nu există un tratament prestabilit pentru migrene, însă există o serie de moduri prin care poți reduce durerea. Consultă-ți doctorul pentru a primi o medicație pentru că diferă de la om la om.

4. Durerea de cap de tip Cluster. 

Acest tip de durere afectează mai puțin de 1% din populație și este mai întâlnită în rândul bărbaților decât la femei.

SIMPTOME: 

Durerea pe care o provoacă este asemănătoare cu acea a unei lovituri în ochi sau în jurul ochilor. De cele mai multe ori, se întâmplă în somn și poate dura aproximativ o oră. Poți avea și ochii roșii, lăcrimare sau sensibilitate la lumină.

CAUZE: 

Motivul principal pentru care apar aceste dureri de cap nu a fost descoperit încă. Totuși, se crede că se întâmplă din cauza unor tulburări ale ceasului biologic.

TRATAMENT: 

Tratamentul acestor dureri poate fi înșelător pentru că durerile apar și dispar când te aștepți mai puțin. Un doctor te poate ajuta să-ți dai seama de ce ai aceste dureri.

5. Durerile de cap din cauza mahmurelii. 

CAUZE: 

Aceste dureri apar de obicei după consumul de alcool. Specialiștii spun că alcoolul cauzează dilatarea vaselor de sânge, ceea ce afectează nivelul de serotonină din corp. Alcoolul poate cauza și deshidratare, de aici și durerile de cap.

TRATAMENT: 

Tratamentul pentru mahmureală poate fi extrem de simplu: bea multă apă, ia o pastilă de durere și odihnește-te. Dacă ești mahmur după ce consumi o cantitate mică de alcool, poți avea de fapt migrene.