EștiSuperbă.ro

6 lucruri pe care mâinile tale le spun despre starea ta de sănătate

Mâinile sunt una din primele părți ale corpului care prezintă semne de îmbătrânire. Dar ele pot indica, de asemenea, anumite probleme de sănătate. Medicii spun că starea mâinilor tale poate fi rezultatul mai multor schimbări medicale care se petrec în altă parte a corpului tău. Iată 7 simptome pe care ar trebui să nu le ignori dacă vrei să îți menții sănătatea.

1. Palmele roșii: Medicii explică faptul că palmele roșii (sau eritemul palmar) pot fi un semn al problemelor hepatice, mai ales dacă aveți peste 50 de ani. De obicei roșeața este situată în marginea exterioară a palmei. Motivul posibil pentru palmele roșii este o schimbare a echilibrului hormonal care provoacă dilatarea vaselor de sânge. Poliartrita reumatoidă poate fi, de asemenea, un motiv pentru roșeață din palme. Dacă ați văzut zone roșii pe mâini, ar trebui să obțineți sfaturi medicale pentru a afla adevăratul motiv pentru aceasta. Între timp, încercați să treceți la o dietă sănătoasă și să reduceți aportul de alcool.

2. Palmele transpirate: Există mai multe motive posibile pentru palmele transpirate: transpirație excesivă, stres, hiperactivitatea tiroidiană. În cazul hiperhidrozei, care este transpirația excesivă, puteți încerca antiperspirante puternice. Puteți, de asemenea, obține o procedură medicală făcută pentru a combate hiperhidroza. Încercați să limitați consumul de alcool și să învățați să vă controlați nivelul de stres. Dacă nu pare să funcționeze nimic, ar trebui să faci o vizită la medic.

3. Pierderea simțului tactil: Uneori ne trezim cu sentimentul că am pierdut sensibilitatea în anumite părți ale corpului nostru. De obicei, acest lucru se întâmplă doar pentru că am apăsat pe nervul senzorial pentru o lungă perioadă de timp. Arsura este momentul în care nervul are nevoie să se întoarcă la lucru. În unele cazuri aceste simptome la nivelul mâinilor pot fi un semn al unei probleme mai grave, cum ar fi osteocondroza cervicală, tromboza venoasă a membrelor, leziunea plexului brahial , anemie sau diabet. Dacă aveți adesea o pierdere a simțului tactil la nivelul mâinilor fără un motiv evident, mergeți și consultați-vă cu un medic.

4. Mâinile uscate: Cele mai frecvente motive pentru pielea uscată pe mâini sunt deshidratarea și deficiența de estrogen care se întâlnește odată cu menopauza. Pentru a evita deshidratarea, beți suficientă apă și utilizați creme hidratante pentru mâini. Includeți pește, semințe și nuci în dietă. Adresați-vă medicului pentru terapia hormonală de substituție, aceasta vă va ajuta să controlați estrogenul din organism.

5. Tremuratul mâinilor: Se știe că tremuratul mâinilor poate fi un semn de probleme grave de sănătate cum ar fi boala Parkinson. Dacă aveți motive serioase de îngrijorare, mergeți la medic. Între timp, limitați consumul ridicat de cafea și alcool, deoarece pot provoca această problemă. Alte motive posibile sunt anxietatea și stresul major.

6. Unghiile subțiri: Unghiile sensibile pot fi un simptom al deficitului de zinc. Zincul este foarte important pentru sănătatea noastră, favorizează vindecarea rănilor, ajută celulele să se dividă și consolidează sistemul imunitar. Adăugați alimente bogate în zinc pentru și consumă alimente cum ar fi ovăzul, nucile și carnea. Medicii recomandă, de asemenea, să luați zinc ca supliment alimentar dacă nivelul acestuia este scăzut în organism.