EștiSuperbă.ro

6 TEHNICI SECRETE pe care să le folosești pentru a te odihni în doar câteva ore

Oricare dintre noi ar fi foarte fericit să-și mărească ziua cu câteva ore pentru a avea timp să mai doarmă puțin.

Iată 6 tehnici secrete care îți vor oferi posibilitatea să ai 22 de ore libere pe zi. Nu uita să-ți consulți medicul dacă decizi să-ți schimbi programul de somn, mai ales dacă locul tău de muncă este unul solicitant. La sfârșitul articolului, vei găsi un bonus care te va ajuta s- te trezești la timp pentru a te simți odihnit!

1.  Programul de somn al strămoșilor noștri – 6 ore.

Formula de somn – 4 ore(prima fază) + 2 ore (a doua fază) =6 ore.

Strămoșii noștri dormeau în două faze separate de perioada trezirii propriu-zise. Această perioadă a fost considerată ca fiind o perioadă de timp specială și folosită pentru practica spirituală și citit. Dacă vrei să încerci somnul polifazic și nu știi de unde să începi, aceasta este metoda care se recomandă. Pentru oameni, este cea mai la îndemână opțiune, și poate fi suplementată cu 30 de minute de somn pentru adaptare.

2. ”Dymaxion” – 2 ore

Formula de somn: 30 de minute de somn odată la 6 ore – 2 ore.

Buckminster Fuller a venit cu cea mai eficientă tehnică de dormit consistând în 30 de minute de somn de 4 ori pe zi o dată la 6 ore. A afirmat să niciodată nu s-a simțit mai energic. După 2 ore din acest program , faimosul inventator a fost examinat de doctori și au declarat că este în condiții medicale perfecte. Aceasta este cel mai extrem ciclu de dormit.

3. ”Supraomul” – 2 ore

Formula de somn:  20 de minute la fiecare 4 ore = 2 ore.

Pentru mulți, aceasta este o tehnică eficientă și la îndemână. Este însă un inconvenient: nu te poți abate de la program și să sari peste perioada de somn, altfel te vei simți amețită și obosită. Această metodă este secretul lui Leonardo da Vinci și Salvador Dali. Dali își punea o tavă de metal lângă pat unde stătea cu o lingură în mână. Când lingura cădea, artistul se trezea de la zgomot. Această stare imediată dintre somn și trezirea propriu-zisă îl făcea să aibă idei geniale.

4. ”Siesta” – 6.5 ore

Formula de somn: 5 ore pe noapte + 1.5 ore pe perioada zilei = 6.5 ore.

Winston Churchill a avut acest program. Mergea la culcare la 3 dimineața , se trezea la 8 și apoi dormea o oră după-amiază. ”Trebui să dormi uneori între prânz și cină și nu cu jumătăți de măsură. Dezbracă-te și bagă-te în pat. Asta fac eu mereu. Nu te gândi că vei face mai puțină treabă pentru că dormi în timpul zilei. Vei fii capabil să faci mult mai multă.” a spus el.

5. ”Tesla” – 2 ore și 20 de minute

Formula de somn:  2 ore pe noapte + 20 de minute = 2 ore și 20 de minute.

Inventatorul Nikola Tesla dormea doar 2 sau 3 ore pe zi. Putea lucra cât era noaptea de mare, dar cel mai des folosea această tehnică care a fost numită după el.

6. ”Orice om” – 2.5 ore

Formula de somn : 2.5 ore în timpul nopții + 20 de minute în timpul zilei.

Specialiștii au studiat programul de somn al bebelușilor, al oamenilor vârstnici și al animalelor. Elefanții, de exemplu, au un program numit ”Orice om” și dorm în medie 2 ore pe zi: o oră noaptea și 3 sau 4 faze de 15 minute pe timpul zilei. Acest program este considerat cel mai flexibil și ușor la care te adaptezi imediat. În plus, Somnul scurt poate fi trecut cu vederea fără a-ți afecta sănătatea.

BONUS: Când să mergi la culcare pentru a te trezi odihnit!

Dacă nu ești gata pentru experimente extreme în ceea ce privește somnul, dar tot vrei să te trezești ușor, poți calcula perioada de timp când organismul tău trece prin somnul în timpul căruia ochii se mișcă. Acest interval este cel în care trezirea este mai ușoară.

CITEȘTE ÎN CONTINUARE:

7 POVEȘTI NECUNOSCUTE ascunse în spatele unor POZE FAIMOASE

Timpul zboară irevocabil, însă fotografiile făcute cu mulți ani în urmă sunt pentru totdeauna. Și ce povești ascund pozele care au rămas în istorie?

Iată câteva dintre aceste imagine, sper să fii surprinsă!

1. Portretul lui Albert Einstein.

Doar cu câteva secunde înaintea imaginii legendare.

În acea seară, Einstein a urcat într-o mașină după cea de-a 72-a aniversare a lui. Fotograful Arthur Sasse a mers să deschidă ușa și a cerut o poză. Einstein S-a întors și a scos limba – și fotograful a reușit să captureze momentul.

Poza originală este mai mare, iar apoi a fost făcut portretul – fizicianul împreună cu companionii săi. În orice caz, Einstain însuși a iubit acestă fotografie și o punea pe toate vederile.

2. Prânz sus pe un zgârienor.

Fotografia iconică ilustrează 11 muncitori relaxați în timpul prânzului la o înălțime înfiorătoare. Și deși, acești oameni erau muncitori adevărați , poza a fost pusă în scenă: pentru a promova Centrul Rockfeller unde a fost făcută fotografia.

3. Poza de cover a albumului ”Abbey Road” de la The Beatles.

Poza de copertă a albumului al 12-lea al formației a fost făcută chiar lângă studioul de înregistrare: strada a fost închisă pentru câteva minute doar pentru acest eveniment. În același timp, un turist american trecea pe acolo: a vorbit cu un polițist dintr-o mașină din spatele străzii, uitând de eveniment. Un an mai târziu, s-a regăsit pe fotografia de copertă a albumului legendarei formații.

4. Sfârșitul războiului în Piața Times

Fata din poză ,Edith Shain, a spus următoarea poveste: lucra ca asistentă și se grăbea în Piața Times unde lumea sărbătorea încheierea celui de-al doilea Război Mondial și capitularea Japoniei. Ieșise de la metrou și a fost deodată prinsă de un marinar care a sărutat-o. Fotograful Alfred Eisenstaedt care făcea poze mulțimii care sărbătorea, a reușit să capteze cuplul în imagine.

5. Fetița afgană

În 1984, fotograful Steve McCurry a călătorit în Afganistan strângând materiale despre război. Într-una dintre taberele de refugiați , o fată de 12 ani i-a atras atenția. Satul ei tocmai era cuprins de foc și mulți dintre membri familiei fuseseră uciși. Steve -a făcut câteva poze fetei, dar întors acasă a realizat cât de bună era treaba pe care o făcuse. În 2002, fata din poză a fost găsită : numele ei este Sharbat Gula, este măritată și locuiește încă în Afganistan.

6. Dali Atomicus

Acest fotografie care acum poate fi creată doar în Photoshop într-o jumătate de oră, a durat mai mult de 6 ore pentru această creație în anul 1948. fotograful Philippe Halsman a fost un bun prieten a lui Salvador Dali și i-a susținut ideea prietenului său cu drag.Șevaletul și poza au fost supendate cu un fir pe tavan, scaunul a fost ținut de un asistent, Dali a sărit, Pisicile săreau și ele, apa a fost aruncată – și tot așa de 28 de ori.

7. Rochia vaporoasă a lui Merlyn Monroe

Iată legendara scenă cu Merlyn Monroe într-o rochie vaporoasă. A fost nevoie de multe cadre înainte ca actrița să poată juca scena bine: soțul ei gelos, Joe DiMaggio, nu și-a luat ochii de la ea și era teribil de supărat că soția sa își dezvăluie corpul. În cele din urmă, S-au descărțit, dar această fotografie a devenit legendară.