EștiSuperbă.ro

6 trucuri simple pentru o piele sănătoasă

Felul în care arată pielea ta reprezintă o parte importantă din modul în care ești percepută de ceilalți. O piele frumoasă și sănătoasă le va transmite celorlalți faptul că ești o persoană îngrijită și încrezătoare în forțele proprii.

Acesta este motivul pentru care femeile cheltuiesc o grămadă de bani pe cosmetice și pe machiaj. Totuși, cu câțiva pași simpli, poți evita cheltuielile inutile și poți avea o piele sănătoasă cu un minimum de efort:

1. Redu cantitatea de machiaj folosită

Nu este neapărat nevoie de folosești blush, concelear, pudră și alte produse pentru a arăta fabulos. Indiferent de cât de scumpe sunt produsele pe care le folosești, tot vor dăuna tenului tău. Nu înseamnă că trebuie să le arunci, ci doar să le folosești cât mai puțin și doar la ocazii speciale. Într-o zi obișnuită nu uita să folosești toner, cremă hidratantă și protecție solară.

2. Curățarea feței

Acesta este un lucru pe care îl spun toți specialiștii și de care trebuie să ții cont neapărat. Chiar dacă vii târziu de la o petrecere, acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să te mai demachezi sau să nu te speli pe față. Atunci când machiajul rămâne pe tenul tău o noapte întregă, îți astupă porii și favorizează apariția coșurilor.

3. Protecția solară

Știu că ai mai auzit-o de multe ori, dar protecția soalră este un must pentru o piele frumoasă și sănătoasă. Statul la soar fără protecție solară, chiar și într-o zi în care soarele nu este foarte puternic poate duce la apariția de pete pigmetare sau chiar la dezvoltarea cancerului de piele. Așa că nu uita să folosești o cremă cu protecție solară de minimum 15 într-o zi normală și de minumum 25 atunci când stai la soare puternic.

4. Exfolierea

 

Toate trucurile pentru o piele frumoasă le învață pe femei că ar trebui să exfolieze pielea de cel puțin două ori pe săptămână. Exfolierea te va ajuta să scapi de toată pielea moartă de pe față și va ajuta la regenerarea pielii. Așa că nu uita să faci din exfoliere un pas important în rutina ta.

5. Hidratarea 

Da, dacă te vei hidrata suficient pe interior și exteriorul va arăta sănătos și hidratat. De asemenea este important să folosești un hidratant de calitate și potrivit pentru nevoile tenului tău.

6. Mănâncă sănătos pentru o piele sănătoasă

Ceea ce mănânci se reflectă pe pielea ta. Iată ce ar trebui să conțină mâncarea pentru o piele frumosă și sănătoasă:

  • Vitamina C
  • Vitamina A
  • Grăsimi sănătoase
  • Fibre
  • Zinc și fier
  • Apă