EștiSuperbă.ro

7 reguli de igienă personală pe care le încălcăm zilnic

Igiena este extrem de importantă, însă nu toată lumea vorbește despre acest lucru. O igienă riguroasă înseamnă o stare de sănătate bună și de aceea ar trebui ca toată lumea să acorde o mare importanță acestui aspect.

Din cauza programului încărcat și grabei continue care ne bântuie în fiecare zi, uităm de anumite reguli pe care ar trebui să le respectăm cu sfințenie. Există anumite reguli de igienă pe care le încălcăm zilnic, chiar dacă uneori nici nu realizăm acest lucru. Iată care sunt acestea:

1. Vă acoperiți nasul și gura cu mâinile când strănutați. Acest lucru vă poate ajuta să răspândiți bacteriile pe față, ceea ce vă va cauza infecții și acnee. Utilizați un șervețel în loc de mâini.

2. Vă tăiați unghiile. Cea mai bună modalitate de a-ți scurta unghiile este să le pilești. Nu le tăia, mai ales la saloanele de înfrumusețare.

3. Nu vă demachiați și pe genele inferioare. Acest lucru poate duce la diverse infecții. Demachierea este extrem de importantă și ar trebui ca femeile să acorde un mare interes acestui lucru. Dacă îți dorești un ten fără impurități, trebuie să ai o demachiere corespunzătoare.

4. Folosiți degetele pentru a vă curăța nasul. Dacă aveți nevoie de proceduri de curățare, utilizați apă. Pe mâinile noastre se află o mulțime de bacterii, chiar de la câteva secunde după ce ne spălăm pe mâini. Făcând asta, vei înrăutăți situația.

5. Vă spălați pe corp cu gel de duș în fiecare zi. Gelul de duș poate face pielea uscată și o poate irita dacă conține prea mult parfum. Ca urmare, este susceptibil la diverse bacterii și boli de piele. Dacă nu poți să renunți la gelul de duș, este cel mai bine să-ți hidratezi pielea după cu o cremă de corp hidratantă.

6. Folosiți prea multă pastă de dinți. Prea multă pastă de dinți va aluneca pe lângă periuța de dinți și dinții tăi vor fi tot murdari. Mai multă pastă de dinți nu înseamnă dinți mai albi și mai curați.

7. Folosiți prea mult balsam pentru păr. Toate femeile folosesc balsam pentru păr, însă cea mai mare greșeală pe care o fac este că aplică foarte mult din dorința de a avea părul moale. Ei bine, nu acesta este secretul. Dacă aplici prea mult balsam, părul tău se va îngrășa mult mai repede și va fi tot murdar. Nu uita că trebuie să-l aplici doar la vârfuri și nu rădăcini.