EștiSuperbă.ro

7 secrete care te vor ajuta să nu faci toxinfecție alimentară – așa îți poți da seama dacă un aliment este stricat

Producătorii de alimente folosesc astăzi aditivi și produse chimice în produsele lor pentru a le face „mai bune” și să dureze mai mult. Pe măsură ce oamenii tind să aibă grijă de sănătatea lor, ei cred că aceste alimente pot fi nesănătoase.

 

1. Brânza de burduf

Ai poftă de niște brânză adevărată de burduf? Atunci trebuie să știi că anumiți producători de produse lactate adaugă amidon, ceea ce transformă produsul final în cheag.

Cum se verifică: adaugă câteva picături de iod și amestecă bine. Dacă se transformă în albastru, atunci este într-adevăr un produs de calitate slabă și nu o brânză de vaci.

 

2. Laptele

Ți-ai dorit întotdeauna să te bucuri de un lapte de înaltă calitate proaspăt cumpărat de la un supermarket? Ei bine, majoritatea companiilor de lapte adaugă lapte normalizat în produsul lor. Laptele normalizat a fost modificat fie pentru a fi slab degresat, fie pentru a fi gras.

Cum se verifică: Pentru a detecta un lapte fals, amestecă-l cu alcool pur într-un raport de 1: 2. Dacă laptele are o bună calitate, fulgi vor apărea în 5-7 secunde pe marginea recipientului; dacă este fals, va dura mult mai mult.

 

3. Fructele cristalizate

Fructele cristalizate sunt fructe în general, fructe de pădure și uneori chiar legume fierte în sirop de zahăr, apoi uscate. Amintește-ți că fructele cristalizate reale nu sunt niciodată în culori vii.

Cum se verifică: Introdu fructele confiate în apă caldă: dacă devin incolore sau se dizolvă complet, asta înseamnă că producătorul v-a păcălit cu niște coloranți alimentari și gelatină.

 

4. Unt

Îți place să mănânci o felie de pâine prăjită cu unt la micul dejun? Ai grijă, unele tipuri de unt conțin uleiuri vegetale precum uleiul de palmier, făcându-l margarină.

Cum se verifică: Pune o bucată de unt în apă clocotită, iar el va topi rapid și va forma un strat pe suprafață. Margarina se va transforma în bucăți.

 

5. Orezul alb

Te gândești la o farfurie de orez fiert, însă te îndoiești de calitatea sa? Unele brand-uri de orez îl înlocuiesc pe cel real cu rășină sintetică și cartofi: arată natural, dar nu va avea un gust bun.

Cum se verifică: Ia o lingură de orez și dă-i pe foc. Orezul fals va mirosi a plastic și va face fum negru.

 

6. Caviarul

Caviarul este un produs de lux pentru mulți dintre noi. Cu toate acestea, chiar și printre mărcile de caviar, există unele false, acest caviar fiind alcătuit din alge marine. Deși arată și are un gust natural, el nu este așa.

Cum se verifică: Pune caviarul în apă clocotită. Dacă este real, proteina va fi îndoită și va lăsa o dâră albă, în timp ce acela fals se va dizolva în apă.

 

7. Mierea

Producătorii de miere vin cu tot felul de idei pentru a mări greutatea produsului final – de la adăugarea cretei sau a amidonului și până la făină.

Cum se verifică: Se dizolvă o lingură de miere în apă și se adaugă câteva picături de acid acetic. În cazul în care amestecul începe să facă bule și să șuiere, desertul tău are cretă în el.