EștiSuperbă.ro

8 lucruri obișnuite care ne fac rău. Ne afectează frumusețea și tinerețea!

Spunem: „Acasă dulce acasă” și nici măcar nu-ți poți imagina că această casă poate conține obiecte care ne fac să îmbătrânim mult mai repede. Cu cât găsești și neutralizezi mai repede aceste elemente, cu atât sunt mai mari șansele de a te bucura de un ten mai tânăr și de o piele netedă pentru o lungă perioadă de timp. Mai jos există o listă cu cele mai des folosite produse de uz casnic care ne dăunează cel mai mult, fără să ne dăm seama. Tu știai de ele?

1. Aerele condiționate și centralele termice. 

Cu cât aerul este mai rece, cu atât este mai puțină umiditate pe care o poate reține. Când se răcește în casă, aerul se încălzește, dar cantitatea de vapori de apă nu crește. Așa se usucă aerul din casă. Și pielea și membranele mucoase sunt primele care suferă. Fața și corpul nostru devin foarte sensibile, încep să te mănânce și ar putea începe să se cojească. Soluție: utilizați umidificatoare de aer, cumpărați niște creme ultra-hidratante și aveți întotdeauna un spray termic cu apă în casă.

2. Săpunul. 

Secolul 21, este un secol de igiena. Oamenii sunt nebuni în a-și menține corpul neted, curat și cu un miros plăcut. Dar curățarea zilnică a pielii cu produse de curățare poate cauza bariera defensivă naturală a pielii. Această barieră ne salvează de bacterii și chiar împiedică îmbătrânirea prematură a pielii. Soluție: citiți mereu etichetele cu ingrediente ale săpunului sau gelului de duș. Și, este totuși recomandat să evitați spălarea zilnică cu detergenți.

3. Pernele. 

Majoritatea oamenilor aleg bumbacul sau lenjeria de in pentru că sunt destul de ieftine, nu alunecă și sunt ușor de spălat. Dar pernele din aceste materiale pot fi dăunătoare. În primul rând, acest lucru este în principal pentru cei cărora le place să doarmă pe o parte sau pe burtă. Bumbacul gros poate crește riscul de îndoire a pielii, care se va transforma mai târziu în riduri. De asemenea, aceste materiale reprezintă un mediu bun pentru dezvoltarea bacteriilor. Soluție: înlocuiți bumbacul cu mătasea. Mătasea este mai scumpă, dar are multe avantaje: este durabilă, nu provoacă încrețirea pielii deoarece este netedă și previne creșterea bacteriilor.

4. Telefoanele mobile sau calculatoarele. 

Fiecare dintre noi folosește telefonul mobil sau calculatorul de dimineața până seara târziu. Mulți oameni știu că scrierea mesajelor prin intermediul unui telefon cu gâtul îndoit în jos poate provoca o bărbie dublă, adică guță. Și, de asemenea, există cercetări care susțin că lumina albastră a ecranului (High Energy Visiblelight) poate fi la fel de dăunătoare ca și razele UVA și UVB. Soluție: dacă nu există nicio modalitate de a reduce timpul pe care îl petreceți în fața calculatorului, puteți instala un protector special pentru ecran. Există, de asemenea, creme protectoare pe care le puteți utiliza care se numesc creme HEV.

5. Sutienele. 

Sânii fermi sunt asociați cu tinerețea. Există o teorie care spune că sutienele fac ca mușchii pieptului să devină slabi. Și a fost dovedit. Specialiștii sunt siguri că numai femeile cu anumite caracteristici (de exemplu, glandele mamare mari) trebuie să poarte un sutien pentru a se simți confortabil. Soluție: purtați un sutien numai dacă este necesar.

6. Zahărul. 

După cum știm cu toții, zahărul provoacă creștere în greutate în exces. Dar cele mai recente studii arată că provoacă, de asemenea, îmbătrânirea prematură și inflamarea pielii. Într-un organism, zahărul începe să producă molecule care atacă colagenul și elastina, care sunt responsabile pentru pielea frumoasă și netedă. Soluție: opriți consumul de zahăr, înlocuiți-l cu miere, ștevie, arțar, agave sau sirop de topinambur.

7. Produsele din carne procesată. 

Produsele din carne (precum cârnații și hamburgerii) conțin o mulțime de grăsimi și suplimente diferite: de exemplu, fosfor și sulfuri. Aceste substanțe chimice agravează starea pielii și accelerează procesul de îmbătrânire a organismului. Soluție: reduceți consumul de alimente de acest fel.

8. Toaletele. 

Din păcate, nu toată lumea știe că există mai multe reguli la care trebuie să fie atenți în momentul în care se curăță toaleta. Desigur, știm cu toții că este important să păstrați zona de toaletă curată și să ne spălăm mâinile după utilizarea ei, dar mulți oameni nu știu că există o metodă corectă de spălare. Și dacă spălăm toaleta cu capacul deschis, bacteriile și microorganismele patogene se pulverizează în aer … și pot ateriza pe păr, haine și piele. Soluție: coborâți capacul de fiecare dată înainte de spălare.