EștiSuperbă.ro

8 semne de alarmă ale premenopauzei pe care femeile trebuie să le cunoască

Nu sunt doar bufeuri și lipsa menstruației care semnalează că treceți spre menopauză, există alte semne subtile cărora nu le acorzi atenția necesară. De aceea există câteva semne cărora ar trebuie să acordzi o mare importanță. Dacă ți se întâmplă aceste 8 lucri, înseamnă că te îndrepți cu pași repezi către menopauză.

1. Fire de păr în bărbie: În mod ironic, în timp ce părul de pe cap ar putea să se înrăutățească, părul nedorit poate apărea pe bărbie, pe buza superioară sau pe obraji. Acest lucru se întâmplă din cauza modificărilor în raportul dintre nivelul androgenului și nivelul de estrogen din organism. În timp ce atât nivelurile de androgen cât și estrogenul scad în timpul menopauzei, aceștia fac acest lucru la rate diferite. În timp ce nivelurile de estrogen scad acut, nivelurile androgenilor scad mai încet în timp.

2. Mirosul neplăcut al corpului: O scădere a nivelelor de estrogen în organism face ca glanda hipotalamică să creadă că sunteți supra încălzită, semnalizând corpului să transpire mai mult pentru a răci temperatura corpului.

3. Pierderea osoasă: Pierderea densității osoase apare ca urmare a scăderii nivelului de estrogen în organism. Puteți pierde până la 20% din oase în primii cinci ani de menopauză. Acest lucru poate crește riscul de osteoporoză sau de subțiere a oaselor.

4. Urinarea: Mușchii pelvieni devin mai slabi, adesea rezultatul unei nașteri naturale, împreună cu o căptușeală uretrală subțire, datorită nivelurilor scăzute de estrogen, provoacă incontinență urinară de stres.

5. Memoria: Modificările hormonale în timpul premenopauzei vă pot provoca stres și pot cauza probleme de somn. Acest lucru ar putea să vă ducă să deveniți mai puțin concentrați și să mai uitați.

6. Insomnie: Progesteronul este un hormon calmant, astfel încât atunci când nivelul său în organism scade vă face să vă simțiți mai îngrijorați. Anxietatea poate provoca probleme de dormit.

7. Alergii: Hormonii noștri și sistemul nostru imunitar funcționează în tandem unul cu altul. Femeile care trec prin menopauză sunt mai susceptibile la reacții severe de alergii deja existente sau pot dezvolta noi alergii. Acest lucru se datorează sistemului imunitar slăbit cauzat de fluctuația naturală a hormonilor în această perioadă.

8. Schimbare bruscă a vederii: Hormonii reglează diferitele funcții ale corpului care vă pot afecta ochii. Nivelurile scăzute ale hormonului la femei în timpul perimenopauzei pot provoca modificări ale vederii.