EștiSuperbă.ro

Adolescenta spunea că nu-și mai amintește cum arată pielea ei fără machiaj. Când și-a șters fondul de ten, toți au rămas cu gura căscată

S-a ascuns toată viața după un strat gros de machiaj și când l-a dat jos…

Mariah Perkins, în vârstă de 19 ani, are o boală de piele numită vitiligo. Tânăra a luptat toată viața ca să ascundă ceea ce consideră ea drept un defect, pentru ca oamenii să nu-i observe starea când iese din casă. Adolescenta folosește zilnic numeroase straturi de machiaj pentru ca tenul ei să aibă o culoare uniformă.

„Când am aflat că am vitiligo și că pielea mi se decolorează, am avut o cădere nervoasă și am încercat să îmi acopr fața cu machiaj. Pe măsură ce se agravază, mă îngrijoram tot mai tarea și puneam mai multe straturi de fond de ten.”

Medicii nu știu exact ce cauzează vitiligo, o boală care afectează peste 50 de milioane de oameni în toată lumea, dar se consideră că este o boală autoimună care afectează melocitele (celule ce dau culoarea pielii). Vitiligo este cauzat, în principal, de stres.

La un moment dat, adolescenta a decis să se demachieze și să își arate vulnerabilitățile în fața. În filmarea de mai jos poți să vezi cum arată ea fără machiaj.

Tot ce trebuie să ştii despre fondul de ten

Acoperă perfect imperfecţiunile, protejează, matifiază şi îi dă pielii un aspect neted şi mătăsos. Iată doar câteva dintre motivele pentru care fondul de ten ar trebui să reprezinte produsul de bază din procesul de machiaj.

De ce avem nevoie de fondul de ten?

Poate cel mai important produs din trusa de machiaj, fondul de ten e o adevărată minune pentru epidermă: acoperă imperfecţiunile, matifiază şi protejează pielea de agresiunile mediului. De aceea, trebuie ales atât pentru calităţile sale estetice, cât, mai ales, pentru cele protectoare. Cu toate astea, chiar dacă este hidratant şi protejează împotriva razelor solare, acest produs nu va reuşi să înlocuiască toate calităţile unei creme de zi. Foloseşte-l aşadar numai după ce ai respectat ritualul de îngrijire zilnică a tenului – demachiere şi hidratare.

Protejează epiderma

Foloseşte mereu fond de ten – are rol de barieră protectoare. Produsele din generaţiile noi conţin filtru UV, ce protejează împotriva acţiunii razelor solare, vitamine şi antioxidanţi. Astfel, folosirea zilnică a fondului de ten e sănătoasă.

Matifiază tenul gras

Pentru un astfel de ten, foloseşte un produs special. Te ajută să uniformizezi perfect aspectul epidermei, deşi misiunea lui nu e una uşoară: absoarbe excesul de sebum, fără să usuce şi rămâne compact în momentul contactului cu pielea.

Hidratează tenul uscat

E bine ca, după aplicarea cremei de zi hrănitoare, să foloseşti un fond de ten special pentru tenul deshidratat. Produsele de acest gen conţin uleiuri şi agenţi hidratanţi, care vor proteja tenul pe tot parcursul zilei.

Mai multe tipuri, o singură alegere

Pentru că oferta este foarte variată, alegerea fondului de ten potrivit este de multe ori o provocare. Află care sunt principalele caracteristici ale diferitelor tipuri de produse şi alege-l pe cel care ţi se potriveşte.
Fondul de ten fluid – este ideal pentru tenul normal, întrucât are o formulă lejeră, acoperă uniform şi oferă tenului un aspect catifelat.
Fondul de ten compact sau 2in1 (fond de ten şi pudră) – oferă o acoperire exactă, iar datorită particulelor de pudră din componenţă nu mai este necesară fixarea ulterioară a acestuia cu pudră. Pentru că matifiază perfect, este recomandat în special tenurilor grase.

Fondul de ten spumă – e un produs uşor, care se absoarbe repede şi permite pielii să respire. Pentru că acţionează ca o cremă, se potriveşte perfect tenurilor uscate.

Fondul de ten iluminator – tenul e obosit şi are un aspect tern? Foloseşte un astfel de produs, care, datorită particulelor strălucitoare care reflectă lumină, va da tenului luminozitate şi strălucire naturale, ştergând orice urmă de oboseală. E potrivit pentru orice tip de ten.

Fondul de ten cu efect de lifting – se potriveşte unui ten matur, întrucât e capabil să acopere perfect chiar şi cele mai fine riduri, dar să şi lase pielea netedă, datorită efectului de lifting.

Fond de ten antistrălucire – alege l dacă ai tenul gras, pentru că estompează luciul dat de excesul de sebum.

Fond de ten rezistent la transfer – matifiază foarte bine şi rezistă toată ziua.

Ce substanțe de bază conține fondul de ten
De asemenea, femeile cu tenul uscat mai pot utiliza și fondul de ten care are un conținut ridicat de ulei. La acest tip de produs se folosește în general ulei de cocos.

Nu au fost uitate nici persoanele cu pielea grasă. Pentru ele a fost creat special fondul de ten cu silicon, un produs ce nu conține absolut deloc ulei. Acesta este considerat extrem de potrivit și pentru persoanele alergice la diferite substanțe chimice.

În plus, mai există și un tip de fond de ten ce conține uleiuri minerale. Acesta este foarte apreciat de către femei pentru că are o putere mare de acoperire. A fost special gândit pentru cele care au cicatrici pe față. Cu ajutorul acestui fond de ten, aceste semne inestetice pot fi acoperite cu mare ușurință.

Fondul de ten pe care îl folosești poate face minuni, ascunzând cu succes imperfecțiunile tenului, însă dacă alegi formulă greșită, acesta poate determina reacții adverse precum iritații, acnee și în unele cazuri, chiar și eczeme. Așadar, atunci când îți alegi fondul de ten, ține cont de tipul tenului tău.

Iată ce substanțe conține fonul de ten și cât de mult rău ne poate face
Dermatologii avertizează că, folosirea fonului de ten, în fiecare zi, dăunează pielii feței. După o perioadă mai lungă de timp, tenul capătă un aspect bătrânicios și apar și riduri. În plus, în urma studiilor efectuate de cercetători s-a constatat că fondul de ten conține peste 20 de substanțe chimice foarte nocive pentru organism. Unele dintre cele mai periculoase substanțe fiind polymethyl methacrylate, formaldehidele, și polietilenglicolul. Acestea pot provoca alergii, afecțiuni la nivelul anumitor organe interne sau chiar cancer.

De asemenea, printre substanțele conținute de fondul de ten se regăsește și BHA – parfum și antioxidant. Însă, mare grijă! Această substanță poate cauza cancer, dar și probleme ale sistemului imunitar. În plus, are efect toxic asupra organelor interne, în special asupra sistemului endocrin.

Așadar, chiar dacă pe termen scurt acest produs reprezentă o metodă pentru a ascunde imperfecțiunile tenului, pe termen lung utilizarea fondului de ten, din cauza substanțelor pe care le conține, poate duce la apariția a numeroase boli. Și aici intervine marea întrebare: merită să ne asumăm atât de multe riscuri doar ca să părem că arătăm perfect?