EștiSuperbă.ro

Asta se întâmplă cu corpul tău atunci când nu iei pilule anticoncepționale

Renunțarea la pilulele anticoncepționale se poate datora faptului că o femeie ajunge să își dorească să dea naștere unui copil sau că pur și simplu nu își mai dorește să ia astfel de pastile. Mereu va exista o frică asociată cu pilulele anticoncepționale în ceea ce privește atât administrarea lor, cât și renunțarea la ele.

Numeroase femei folosesc această metodă contraceptivă, dar atunci când renunță la ele, rezultatele nu sunt mereu cele dorite. Mai jos vei putea descoperi o listă cu consecințele renunțării la aceste pastile.

 

1. Este posibil să rămâi însărcinată imediat

Doctorii spun că tehnic, este posibil să rămâi însărcinată într-o săptămână după ce te oprești din a mai lua anticoncepționale, așa că este indicat să folosești prezervativul pentru protecție.

 

2. Este posibil să ai menstruații neregulate

Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că deodată trebuie să te confrunți cu naturalețea menstruației care nu mai este influențată de pastilele anticoncepționale. Dar după câteva luni, menstruația ta se va regula singură.

 

3. Este posibil să pierzi în greutate

Da, unii doctori spun că există o anumită creștere în greutate atunci când iei pastile anticoncepționale, așa că atunci când decizi să nu ți le mai administrezi, există posibilitatea de a slăbi.

 

4. Este posibil ca acneea să revină

Aceste pastile ajută la îmbunătățirea aspectului pielii și dacă ai avut acnee înainte să le iei, atunci este posibil ca ea să apară din nou după ce renunți la pastile. Depinde de fiecare persoană în parte și nu se poate generaliza această situație.

 

5. Perioada dinaintea menstruației ar putea fi mai groaznică decât era deja

Mai groaznic înseamnă că vei fi și mai iritată și mai nervoasă din cauza fiecărui lucru neînsemnat și asta nu este deloc bine. Șansele sunt că daci aveai o astfel de perioadă neplăcută înainte de a lua anticoncepționale, atunci ai putea avea una la fel sau chiar și mai rea după ce renunți la ele.

 

6. Libidoul tău ar putea să o ia razna

Fiți atente, doamnelor! Dacă renunțați la această pastilă miraculoasă, este posibil ca pofta voastră de amor să o ia razna deoarece anticoncepționalele o inhibă. Nivelurile de hormoni sunt reglate atunci când iei anticoncepționale, așa că acum este posibil să ai un libido mai mare.

 

7. Sânii tăi ar putea să se micșoreze

Ei bine, există un motiv evident pentru asta. Atunci când iei anticoncepționale, sânii tăi tind să crească datorită progesteronului și estrogenului din ele. Deci, atunci când te oprești din a le mai lua, șansele sunt că sânii tăi se vor micșora; dar din nou, acesta nu este un lucru universal.

 

8. Există șansa de a avea un flux menstrual mai scăzut

Din cauza iregularităților menstruației și a sângerării propriu zise, există șanse ca menstruațiile să fie mai ușoare din punctul de vedere al fluxului; cu toate acestea, nu toate femeile experimentează acest lucru.

 

9. Ai putea fi mai calmă

Zâmbete fericite peste tot; ei bine, există șanse ca tu să fii mai calmă, dar nu te panica dacă acest lucru nu se întâmplă. La unele femei, anxietatea chiar a dispărut după ce s-au oprit din a lua anticoncepționale.