EștiSuperbă.ro

Atenţie! De ce nu este bine sa mâncăm salată de rosii și castraveți. Până acum nu s-au ştiut motivele:

Chiar și celor mai carnivori dintre noi ni se face poftă de salată, măcar din când în când. Mai ales când dă căldura și grătarele se țin lanț în fiecare sfârșit de săptămână, iar mersul la iarbă verde nu rămâne fără urmări și ne face poftă de verdețuri proaspete.

Cu toate acestea, anumiți cercetători susţin că cele două legume nu ar trebui consumate la aceeaşi masă.

Iată câteva motive pentru a evita combinaţia roşii-castraveţi:
1. Castraveţii sunt alimente alcaline, iar roşiile – acidifiante. Când le combinăm se formează săruri, care precipită şi nu pot fi digerate.
2. Castraveţii conţin ascorbinază – o enzima care distruge vitamina C.

Este cunoscut faptul că roşiile sunt foarte bogate în vitamina C, aşadar consumând aceasta salata, organismul n-o va putea absorbi, şi astfel salata noastră devine inutilă.

3. Castraveţii combinaţi cu roşiile formează gaze în intestin, deoarece acestea au un proces diferit de digerare. În plus, îngreunează funcţionarea normală a ficatului.

În concluzie, ar trebui să privim mai cu atenție ”banala” salata de rosii si castraveti și să fim conștienți că alegerile noastre determină dacă ceea ce mancăm este cu adevarat sănătos sau ajungem să ne facem mai mult rău crezând că mâncăm ceea ce trebuie!

CITEȘTE ÎN CONTINUARE URMĂTORUL ARTICOL

Un cunoscut nutriţionist dă de pământ cu sucurile acidulate pe care unii dintre noi le consumăm zilnic. Ingredientele din aceste sticle cu băuturi răcoritoare sunt atât de otrăvitoare încât ne putem îmbolnăvi şi de cancer, spune Cristian Mărgărit

,,Gustul dulce din sucuri dă dependenţă. Zahărul alterează grav metabolismul (după energia iniţială vei simţi slăbiciune), predispune la boli grave (obezitate, cancer, accidente vasculare, steatoza hepatica, diabet), scade imunitatea. Îndulcitorii artificiali sunt probabil periculoşi pentru sănătate (cresc riscul de cancer, în principal). Ca o fază intermediară poţi folosi îndulcitori naturali. Unii sunt non-calorici, altţi au şi calorii (Xylitolul). Dacă tot nu poţi scăpa de zahăr, foloseşte măcar zahărul natural, sub formă de suc de trestie de zahăr deshidratat, organic,, spune cunoscutul nutriţionist Cristian Mărgărit

Pe de altă parte, specialistul mai spune că acidul din sucuri distruge smalţul dinţilor, scoate calciul din oase, creşte riscul de cancer în tubul digestiv, alterează multe căi metabolice. ,,Acidul potenţează efectele negative ale celorlalte ingrediente,, mai spune nutriţionistul

Este considerată cea mai fatală băutură din lume, poate să îți curme viață în 45 de minute.

Astăzi sunt mii de produse care sunt procesate și conțin chimicale, conservanți și coloranți. Ele sunt un mare pericol pentru corpul nostru pentru că un suntem pregătiți să digeram asemenea conservanți.

Corpul are nevoie de mult timp că să digere mâncare precum cea de la fast-food, sucuri și dulciuri. De exemplu, când mâncăm o salată, o putem digera în maxim două ore, în timp ce un hamburger ajunge la trei zile și la sfârșit mai lasă și reziduuri care un se digera complet.

Băuturile ucigașe care se găsesc în comerț conțin mai mulți conservanți care ne afectează sănătatea.

Nu o să mai bei SUC ACIDULAT din comert după ce citești aceste informații

Toți știm că SUCUL acidulat este un produs foarte dăunător, este cunoscut la scară largă faptul că toată componența ei este echivalentă cu mai mult de 30 de lingurițe de zahăr per sticlă, ce este o problemă serioasă pentru cei care beau această băutură excesiv.

Prea mult zahăr și glucoză în corpul nostru pot cauzeze probleme precum hipertensiune , obezitate, atac de cord, artrită și multe alte boli.

Când bem o cutie de suc experimentăm următoarele efecte

În 10 minute – ai primit tot zahărul de care ai nevoie într-o singură zi ce reprezintă un impact mare pentru corpul tău

În 20 de minute – ficatul transformă zahărul în grăsime

În 40 de minute – Glucoză intră în vasele de sânge și crește presiunea din sânge precum și pupilele ți se dilată

În 45 de minute – începi să produci dopamină și ritmul inimii se accelerează

Dacă bei această băutură pera mult, crește riscul să faci atac de cord în timp și asta un e un lucru de trecut cu vederea!!!