EștiSuperbă.ro

Ce este, de fapt, LEURDA. Mai mănânci vreodată DUPĂ CE AI AFLAT ASTA?

Leurdă, supranumită şi „usturoiul sălbatic”, datorită mirosului pe care îl emană, este unul dintre primii vestitori ai primăverii şi este o plantă extraordinar de sănătoasă, având efecte miraculoase asupra organismului nostru.

Tratează bolile gastrointestinale

Având proprietăţi curative foarte puternice, leurdă este eficientă în tratarea indigestiei, insuficienţei biliare, a colicilor abdominali, balonării şi dizenteriei. De asemenea ajută la distrugerea viermilor intestinali.

Curăță și detoxifiază organismul

Frunzele de leurdă sunt într-adevăr miraculoase, având proprietăţi depurative şi capacitatea de a purifică sângele, ficatul, stomacul şi intestinele.

Vindecă afecţiunile sistemului nervos

Ajută la tratarea insomniei, stimulează capacitatea de memorare, combate momentele de lapsus, stările depresive şi stările de anxietate.

Tratează problemele renale

Pe lângă celelalte beneficii ale leurdei, această are şi capacitatea de a curăţa rinichii şi vezica urinară. Totodată elimina excesul de acid uric care este foarte dăunător bolnavilor de gută.

Previne apariţia afecţiunilor la nivelul creierului

Leurdă consumată regulat poate duce la prevenirea bolii Alzheimer dar şi a demenţei. Mai mul decât atât, din pricina unor substanţe pe care le conţine ajută la sporirea activităţii creierului, stimulând memoria şi concentrarea.

Vindecă reumatismul

Folosită extern are efecte miraculoase în combaterea reumatismului, iar cataplasmele cu frunze sunt cele indicate.

Reduce durerea cauzată de răni

Tot prin uz extern, leurda tratează efectiv eczemele, herpesul, rănile greu vindecabile, scrofuloza şi alte boli cronice de piele. Pentru furunculi se pot folosi cataplasmele cu frunze de leurdă.

Vindecă afecţiunile cardiovasculare

Ajută la curăţarea sângelui de substanţele toxice, reduce hipertensiunea arterială, scade nivelul colesterolului şi previne accidentele vasculare.

Citeste si: Cum să-ți pregătești corpul pentru o vară toridă, în câțiva pași simpli!

Odată cu vara, au venit și temperaturile insuportabile, respectiv vremea de caniculă. Prin urmare, e important să știi cum trebuie să te îngrijești în această perioadă, iar în acest articol ți-am pregătit câteva sfaturi simple care te vor ajuta să treci cu bine peste sezonul estival.

În primul rând, trebuie să fii atentă la alimentație. Mai apoi, trebuie să ai grijă cum te îmbraci pentru vremea de afară, astfel încât să nu ai probleme cu transpirația. Nu în ultimul rând, există câteva produse cosmetice de care nu te poți despărți vara asta, așadar, ar trebui să le ai mereu în poșetă, oriunde te duci.

Pentru început, află ce ar trebui să mănânci atunci când este foarte cald afară!

În sezonul estival, este recomandat să consumi cât mai multe fructe și legume, acestea fiind mai ușoare, mai sănătoase și pline de vitamine, și să bei cât mai multe lichide benefice.

Fructele și legumele sunt ușor de consumat, atât în salate, cât și în diferite mâncăruri, în smoothie-uri, în sucuri naturale… cum vrei tu! Ele ar trebui să constituie cea mai mare parte din meniul tău zilnic, și nu este prea greu să faci asta.

Cerealele integrale sunt la fel de importante pentru sănătate, deci nu te feri să consumi orez sau pâine integrală ori neagră, cu semințe.

Lactatele sunt niște alimente perfecte pentru vară, în special iaurtul, care poate fi transformat într-o înghețată gustoasă.

CE TREBUIE SĂ EVIȚI ÎN ACEASTĂ PERIOADĂ:

Evită pe cât posibil:

 • carnea grasă
 • carnea afumată
 • mezelurile
 • pateurile
 • alimentele grase
 • alimentele prăjite
 • produsele procesate
 • zahărul
 • sucurile carbogazoase
 • băuturile cu conținut ridicat de cofeină
 • alcoolul (duce rapid la deshidratare)

Încearcă să mănânci puțin, dar des. În acest fel, nu îți va fi foame și nici nu vei pune pe tine kilograme în plus.