EștiSuperbă.ro

De la sughiț la pielea de găină. 8 motive pentru care ni se întâmplă aceste lucruri?

Corpul uman este o mașinărie uimitoare care imediat răspunde stimulilor externi. Și noi simțim imediat orice schimbare pe care o suferim. Reacțiile corpului nostru sunt foarte involuntare. Dar de ce ni se întâmplă toate aceste lucruri?

1. De ce ni se zbârcește pielea
Acest lucru se întâmplă oamenilor sensibili care stau mult sub apă, mai ales dacă e fierbinte.

2. Pielea de găină
E un comportament involuntar al corpului. Ni se întâmplă de obicei când suntem foarte emoționați, când întâlnim cazuri ieșite din comuni, când ne sperie ceva foarte tare sau când simțim frigul.

3. Fluturii din stomac
E ceva ce simțim atunci când trebuie să facem un lucru pentru prima oară. În acele momente adrenalina ne crește simțitor iar corpul trebuie să lupte cu noile senzații.

4. Căscatul
De cele mai multe ori căscăm pentru că suntem obosiți și ne e somn. Dar se poate întâmpla și ca creierul să aibă nevoie de puțin oxigen.

5. De ce ne întindem după ce ne trezim
E nevoia organismului de a se încălzi, de a-și pune sângele-n circulație. Și așa ne mai pregătim pentru o zi lungă și plină.

6. Strănutul
Prin strănut ne protejăm sistemul respirator de factorii externi cum ar fi praful, aerul urât mirositor.

7. Lacrimile
Majoritatea oamenilor cred că lacrimile sunt legate de anumite sentimente cum ar fi tristețea. Dar de fapt este vorba despre nevoia de a curăța ochii de iritațiile în exces.

8. Tresăririle
E o altă acțiune involuntară a organismului. De obicei are legătură cu starea noastră și cu ce vedem. Tresărim mai mult atunci când ne sperie ceva anume.