EștiSuperbă.ro

Nu risca niciodată! – 6 trucuri extrem de utile care îţi pot salva viaţa

O mulţime de oameni sunt daţi dispăruţi în fiecare an, în lume se întâmplă numeroase dezastre naturle, iar în păduri e plin de insecte şi reptile veninoase. Iată 6 trucuri care îţi vor fi extrem de utile dacă te afli în primejdie:

 

1. Cum să faci foc dacă nu ai resurse suficiente

Cea mai cunoscută metodă de a face focul e cu ajutorul unor baterii şi 2 folii, sunt bune şi cele de gumă de mestecat. Trebuie să pui fiecare folie la capătul bateriei, iar folia se va încălzi şi va arde. După ce reuşeşti să obţii o flacără, poţi să foloseşti cipsuri din porumb ca să faci foc, sunt foarte inflamabile. Soluţiile de dezinfectat mâinile conţin alcool, aşa că sunt şi ele bune atunci când vrei să faci foc.

 

2. Fă-ţi singur un purificator de apă

Chiar dacă te afli într-o pădure unde e plin de apă, nu e niciodată indicat să bei apa dintr-un lac sau dintr-o baltă. Poţi să faci un purificator de apă dintr-o sticlă goală, bucăţi de rocă şi de nisip, cărbune şi nisip fin deasupra. Apa se purifică după ce se scurge printre aceste straturi. Nu se recomandă să consumaţi zăpadă ca să evitaţi deshidratarea. Nu oferă prea multă apă, iar consumul ei scade temperatura corpului.

 

3. Cum să trimiţi un semnal de alarmă

Cel mai eficient semnal de alarmă e cel din fum, care se poate obţine din frunze proaspete de pin şi molid, frunze ude din alţi copaci şi bucăţi de cauciuc. Un alt mod de a trimite un semnal de alarmă e cu ajutorul obiectelor care reflectă lumină cum ar fi un CD, oglindă de la maşină, metal lustruit sau chiar bijuterii.

 

4. Cum să eviţi insectele veninoase

Nu e nevoie să-ţi faci prea multe griji atunci când te muşcă un păianjen decât în cazul în care eşti alergic. Reacţiile adverse pe care le poate avea o persoană de la păianjenii veninoşi sunt extrem de severe. Veninul unui păianjen văduva-neagră provoacă durere imediată la locul muşcăturii care apoi se întinde în zone precum pieptul şi abdomenul.

Păianjenii veninoşi sunt uşor de identificat după aspectul lor. Un corp negru cu o clepsidră roşie pe burtă înseamnă că e vorba despre păianjenul văduva-neagră.

 

5. Cum să strângi apă din copaci

Apa lăsată de copaci e curată şi nu necesită filtrare. Ca să o obţii, prinde o pungă de plastic de o creangă cu multe frunze în aşa fel încât să fie complet acoperite. Strânge apa din pungă după lăsarea soarelui.

 

6. Nu suge niciodată veninul unei muşcături de şarpe

Poate fi periculos să faci asta pentru că e posibil ca veninul să se răspândească şi să distrugă pielea din jurul muşcăturii.