EștiSuperbă.ro

Oprește-te până nu e prea târziu! – 7 lucruri dăunătoare pe care să NU le mai faci vaginului tău

Vaginul este una dintre cele mai importante părți ale corpului unei femei. Eliberează fluide corporale și e esențial atunci când femeile decid să aibă un copil.

Foarte puțină lume discută deschis despre igiena vaginului, așa că venim în ajutorul tău cu sfaturi despre 7 lucruri pe care trebuie să eviți să le faci dacă vrei să menții sănătatea zonei intime:

 

1. Curățenia

Dacă până acum ai crezut că trebuie să-ți speli părțile intime, atunci e timpul să afli că e greșit să faci asta. Vaginul unei femei se curăță singur. Are în interior bacterii benefice numite lactobacilii care se ocupă de igienă. Dacă te cureți prea des în zona aceasta, vei îndepărta bacteriile bune care vor fi înlocuite de cele dăunătoare, iar astfel pot apărea infecții.

 

2. Fii blândă 

După ce ți-am spus că se poate curăța singur, probabil crezi că nu trebuie să faci nimic pentru igiena personală în zona aceasta. Trebuie să te ocupi de părțile exterioare, așa că spală-te cu apă și cu un prosop moale pentru că zona este extrem de sensibilă.

 

3. Nu folosi săpun cu aromă sau colorat

Cel mai bine e să folosești doar apă atunci când te speli în zona intimă. Dacă vrei să împrospătezi zona, folosește un săpun blând sau natural. Săpunele aromate sau colorate pot irita destul de tare pielea vaginului.

 

4. Nu te scărpina

Tuturor ni se întâmplă să simțim mâncărime în zona intimă. Cu cât te scarpini mai des, cu atât îți va fi mai greu să te abții și vei repeta mereu această acțiune. Există câteva motive precise pentru care simți senzația de mâncărime, așa că cel mai bine e să afli cauza problemei și să găsești soluții.

 

4. Transpirație

Infecțiile micotice sunt groaznic de suportat și pot fi cauzate dacă stai mult timp în haine strâmte și transpirate. Ciuperca se formează în medii umede și calde, așa că renunță să rămâi îmbrăcată cu colanții transpirați în care ai lucrat la sală.

 

5. Repetiție

Te poți trata singură atunci când ai o infecție micotică în zona intimă, dar în cazul în care problema reapare, cel mai bine e să consulți sfatul medicului. Astfel de probleme pot avea legătură cu ceva mai serios.

 

6. Hârtia igienică

Trebuie să afli dacă te ștergi cum trebuie. Întotdeauna direcția să fie din față înspre spate. Există o mulțime de germeni care se pot răspândi numai dacă te ștergi în direcția greșită.

 

7. Exerciții Kegel 

Până și părțile intime au mușchi care trebuie întreținuți și tonifiați. Poți face asta cu ajutorul exercițiilor Kegel, care acționează asupra muschilor puboccigieni. Te ajută și să nu ai probleme cu vezica odată ce îmbătrânești.