EștiSuperbă.ro

10 METODE sigure de a DESPĂRȚI un cuplu. Numărul 8 dă mereu REZULTATE

Atunci când o persoană dragă are o relație care nu îi face deloc bine, e normal să încerci să o faci să iasă din situația respectivă, char dacă nimeni nu ar trebui să intervină în relația cuiva. Dacă scopul tău e să-ți ajuți prietenul, poți face câteva lucruri pentru a-i despărți:

1. Ține-ți persoana dragă cât mai aproape

Vei putea să știi mai multe despre relația persoanei dragi dacă o ții cât mai aproape de tine, astfel încât să-I fii confident/ă și să aibă încredere în tine. Dacă se va întâmpla așa, se va deschide și îți va povesti mai multe despre relație, oferindu-ți astfel ocazia de a vedea ce slăbiciuni poți exploata.

2. Creează probleme

Cu siguranță vei reuși să găsești aspect negative dacă le cauți cu lumânarea. Așadar, atunci când vorbești cu persoana pe care vrei să o „salvezi” despre ce a mai făcut partenerul său, încearcă să afli cât mai multe detalii de care să te poți lega – poate că respectivul a întârziat, nu a condus-o acasă ori a uitat de ceva important. Astfel vei putea ști ce să faci mai apoi.

3. Exploatează slăbiciunile

Odată ce ai reușit să afli ce slăbiciuni are relația persoanei dragi, te poți pune pe treabă. De fiecare dată când o vezi tristă sau nemulțumită, amintește-I de toate lucrurile negative pe care i le-a făcut partenerul.

4. Amintește-i de o relație din trecut

Dacă știi că prietenul sau prietena ta a fost fericită alături de o altă persoană în trecut, adu-i aminte de acea relație și încearcă să evidențiezi cele mai importante diferențe dintre cum a fost atunci și ce se întâmplă acum. Astfel vei reuși să o pui pe gânduri și să se întrebe dacă merită să mai rămână în relație.

5. Fii conștient/ă de importanța timpului

S-ar putea să distrugi relația prietenului / prietenei tale dacă îl / o faci să stea cât mai departe de partener/ă, ca să petreacă mai mult timp cu tine. Va vedea atunci că se poate simți (mult mai) bine când nu este alături de el / ea și nu îi va mai fi atât de groază de eventualitatea unei despărțiri.

6. Prezintă-i o altă persoană

Dacă îți dai seama că cineva nu este bun pentru prietenul / prietena ta, probabil că știi deja pe cineva care ar fi mai potrivit/ă. Fă-i cunoștință cu cineva care este pe gusturile sale și care ar putea să corespundă nevoilor sale. S-ar putea să ai / aveți noroc.

7. Încurajează-ți prietenul / prietena să trișeze

Asta nu înseamnă că ar trebui să îl / o faci să înșele, ci să îl / o convingi că e în regulă să vorbească mai mult cu alte persoane. Fă-l / fă-o să creadă că îi ești complice în toată treaba asta cu apropierea de altcineva. Astfel, va începe să se întrebe dacă nu cumva îi va fi mai bine cu altcineva.

 8. Fă-l să îşi pună întrebări

Dacă vei face pe cineva să îşi pună întrebări în legătură cu partenerul său, lupta este deja jumătate câştigată. Întreabă mereu dacă partenerul este pregătit pentru o relaţie cu adevărat serioasă sau dacă este genul de om cu care ai putea întemeia o familie. Chiar dacă prietenul sau prietena ta nu îţi va da răspunsurile pe care le aştepţi încă de la început, poţi să fii convins de faptul că se va întreba dacă partenerul său chiar este în stare să facă aceste lucruri.

9. Nu te feri să bârfeşti

Ştim cu toţii că bârfa nu este bună, însă atunci când urmăreşti o cauză nobilă, poţi să fii scutit de judecata celorlalţi. Dacă ai auzit lucruri rele sau nefavorabile în legătură cu persoana cu care este prietenul tău, nu te feri să le aduci în discuţie din când în când, chiar dacă nu va părea mereu intenţionat. Pentru fiecare dintre noi contează modul în care partenerul nostru este văzut în societate şi prin ochii prietenilor noştri aşa că, dacă vei arăta că acesta nu are o imagine prea favorabilă, îi vei da prietenului tău de gândit.

10. Prefă-te că lucrurile rele s-au întâmplat deja

Chiar dacă cei din relaţia pe care vrei să o închei nu au încă prea multe probleme sau nu se confruntă cu drame prea mari, încearcă să te comporţi ca şi când lucrurile au evoluat deja. Astfel, când prietenii comuni te întreabă cum le merge, vorbeşte-le de parcă lucrurile ar fi triste sau relaţia lor nu va mai dura mult. În momentul în care se va răspândi ideea că o relaţie nu va mai funcţiona, îţi va fi mult mai uşor să îi dai impresia partenerului tău că lucrurile nu merg deloc bine şi că ar trebui să îşi aleagă un alt drum.

Citește și 5 DECIZII pe care sigur le vei REGRETA peste 3 ani. Numărul 3 te va face să SUFERI mereu

Nu face azi ceva ce știi că o să regreți mâine; gândește înainte să acționezi.

De-a lungul vieților noastre luăm sute de decizii care ne pot schimba complet parcursul. Sau, la polul opus, nu luăm decizii – adică lăsăm lucrurile să continue de la sine, chiar dacă am vrea să schimbăm ceva. Uneori, luăm deciziile greșite, deși la momentul respectiv par cele corecte. Viața nu e completă fără a face greșeli din când în când.

Prin intermediul greșelilor învățăm și creștem ca oameni. Uneori, greșit este chiar să alegi să nu acționezi deloc. Alegerile noastre – sau lipsa lor – ar putea duce la apariția a numeroase regrete. Te vei întreba „dar dacă?” și nu vei putea să găsești niciodată un răspuns la această întrebare.

Iată câteva greșeli pe care e inevitabil să nu le regreți peste zece ani dacă le vei comite acum:

 

1. Frica de a încerca

Viața e plină de încercări. Uneori, acestea duc la eșecuri. Totuși, nu vei avea niciodată succes dacă ți-e prea frică de eșec ca să încerci măcar. Fie că ești prea comod sau confortabil în legătură cu viața ta de acum, fie că ți-e prea frică să îți asumi riscuri, vei regreta că nu ai făcut-o. Nu deveni plin de regret și de „Dar dacă?”. Dacă încerci, nu te vei întreba niciodată, vei ști.

2. Nu înveți din greșelile tale

Dacă te găsești mereu și mereu în aceeași situație neplăcută, poate că nu reușești să înveți din greșelile tale. Poate că tiparul greșelilor e greu de observat sau pur și simplu nu ești dispus să conștientizezi că iei aceleași decizii greșite. După ce vei putea vedea exact ce nu a mers, vei putea avea un control mai bun asupra vieții tale.

3. Cauți mereu aprobare pentru deciziile tale

Dacă vrei mereu ca alegerile tale să fie validate de ceilalți și te temi ca aceștia să nu fie mulțumiți de deciziile pe care le iei, vei trăi mereu viața altcuiva. Poate fi greu să iei decizii pe cont propriu. E în firea oamenilor să vrea validare. Totuși, dacă iei mereu decizii aprobate de prieteni, familie sau partenerul de viață, atunci nu duci viața pe care ți-ar plăcea să o ai. E în regulă să accepți sfaturi, dar decizia finală trebuie să fie a ta.

4. Aștepți momentul potrivit

Nu există „momentul potrivit” pentru a face o mișcare. Fie că este vorba despre a începe o slujbă nouă, de a te întoarce la școală sau de a scrie cartea pe care ți-ai tot zis că o s-o scrii, nu va exista niciodată un moment „perfect”. Cel mai potrivit moment este acum. Vor exista mereu dificultăți, indiferent ce alegeri faci. Obstacolele sunt normale. Dacă aștepți ca totul să fie perfect, vei aștepta pentru totdeauna, iar dacă aștepți prea mult, s-ar putea să fie prea târziu. Mult prea târziu – și nu-ți vor rămâne decât regretele.

5. Renunți

Atunci când totul e foarte greu, poate fi foarte tentant să renunți. Totuși, nu vei regreta nimic mai mult decât aruncarea prea rapidă a prosopului. Chiar dacă pare că nu te poți descurca, vei fi surprins de propria ta tenacitate și putere. Dacă renunți prea devreme, s-ar putea să nu afli niciodată de ce ești în stare cu adevărat.