EștiSuperbă.ro

10 ritualuri de nuntă care încă se mai practică

Dacă întrebi la întâmplare oamenii care a fost cea mai frumoasă zi din viața lor și cea mai specială, îți vor spune că a fost ziua în care s-au căsătorit. Nunta este cea mai importantă zi din viața oamenilor și pe bună dreptate că așa este.

Însă, uneori nunțile sunt mai complicate decât crezi. Poate presupune să nu te speli timp de 3 zile sau poate că vei fi nevoită să te măriți cu un copac. În acest articol vei descoperi cele mai bizare ritualuri ale nunților din lume.

1. Înnegrirea miresei.

Acesta este un ritual bizar din Scoția. Mireasa și ginerele sunt legați cu bandă adezivă și apoi se aruncă cu mâncare stricată în ei. Există și un motiv pentru asta. Se spune că dacă cei doi trec prin asta, vor trece prin orice.

2. Scuiparea miresei.

Dacă credeai că ritualul de mai sus este ciudat, ei bine, în Africa tatăl miresei o scuipă pe cap, apoi pe sâni. Se face acest lucru pentru că în tradiția Masai, scuipatul se consideră a fi un gest de respect.

3. Pupatul ginerelui și a miresei.

Nu, mirii nu se pună între ei. Este ciudat, dar în tradiția suedeză spune că toate femeile trebuie să sărute mirele și toți bărbații să sărute mireasa. Dacă ești genul care este gelos, atunci nu te mărita cu un suedez.

4. Bătaia tălpilor mirelui.

În Coreea de Sud, mirele nu are o sarcină ușoară. Acest ritual constă în pălmuirea tălpilor goale ale mirelui de către ceilalți invitați. În unele cazuri și mai folosește și pește uscat. Deși este destul de dureros, acest ritual durează puțin.

5. Dansul banilor.

Aceasta este o tradiție poloneză la care invitații bărbați trebuie să plătească mireasa dacă vor să danseze cu ea. Este singurul loc unde poți plăti femeile și nu trebui să te temi că soția ta va afla.

6. Nu se folosește baia timp de 3 zile.

Mirele și mireasa nu au voie să folosească baia timp de 3 zile, înainte de nuntă. Nouă ni se pare total deplasat acest lucru, însă pentru este este ceva normal. Ei spun că dacă nu se înfăptuiește acest ritual, cuplul va avea ghinion.

7. Blocarea mirelui.

În China, atunci când mirele vrea să-și vadă mireasa, este întâmpinat de domnișoarele de onoare care formează o barieră în calea lui pentru a nu ajunge la ea. Pentru a-l lăsa să treacă, acestea stabilesc o serie de condiții. Acest ritual stabilește dragostea pe care mirele i-o poartă miresei.

8. Ritualul plânsului.

În general, o mireasă este emoționată în ziua nunții și se poate întâmpla să plângă, dar să plângi cu o lună înainte poate fi deranjant. Acest lucru se întâmplă în China. Mireasa trebui să plângă o lună și o zi înainte de nuntă, iar familia și prietenii nu trebuie să i se alăture.

9. Căsătoria cu un copac.

În India, unele femei sunt considerate blestemate pentru că sunt născute atunci când Marte și Saturn sunt sub a 7-a casă. Sunt numiți Manglik. Asta înseamnă că dacă se căsătoresc, soțul lor va avea o moarte prematură și de aceea prima dată se mărită cu un copac.

10. Tradiția toaletei franceze.

De la bizar la ridicol, această tradiție franceză presupune ca unul dintre miri să bea alcool dintr-un vas de wc. Însă, nu te speria, acest ritual nu se mai practică de toată lumea, ci doar de cei care țin foarte mult la tradiție.

8 simptome subtile ale cancerului pulmonar pe care fiecare femeie trebuie să le știe

Când vine vorba de sănătatea noastră, nu este de glumit și nu trebuie să ignorăm nici un fel de semn pe care corpul nostru îl transmite. Pentru a ne proteja, trebuie să fim atenți la ceea ce ne spune corpul nostru.

Este evident faptul că nimeni nu ne poate diagnostica mai bine decât un doctor, însă nimeni nu cunoaște corpurile noastre mai bine decât noi. Noi ne dăm seama prima dată când ceva este în neregulă, chiar și înainte ca simptomele să fie evidente.

Nu spun că doctorii nu sunt în stare să ne ofere un diagnostic corect, dar nimeni nu poate știi mai bine cum reacționează organismul nostru în general și cum reacționează când ceva nu merge bine.

De aceea, este foarte important să fii atentă la toate simptomele premature ale bolilor pentru a-ți fi mai ușor  să le previi. Însă, cel mai important este că femeile au alte simptome față de cele ale bărbaților.

De exemplu, cancerul pulmonar ucide mai multe femei anual decât alte tipuri de cancer și puține femei sunt atente la simptomele acestei afecțiuni, mai ales la cele exclusiv pentru femei.

1. Respirație greoaie.

Respirația greoaie este una dintre cele mai timpurii simptome ale cancerului pulmonar. Dacă te trezești dimineața fără aer, s-ar putea să ai probleme grave respiratorii.

2. Oboseala.

Oboseala este întâlnită la mai multe afecțiuni, dar dacă ești extenuată în așa fel încât nu te poți odihni, ar trebui să mergi la doctor. Oboseala poate fi felul în care corpul tău îți spune că își folosește toată energia pentru a te vindeca.

3. Tuse constantă.

Dacă tușești și tusea persistă mai mult timp și chiar se agravează, mergi la medic. Tusea este ceva normal atunci când există o iritație a sistemului respirator.

4. Durere de spate sau de umăr.

Probabil că nu asociezi durerile de spate cu plămânii, dar pentru femei, aceste dureri și durerile de umăr sunt simptomele cancerului pulmonar.

5. Voce răgușită.

De obicei, răgușitul este asociat cu obiceiul de a fuma, dar în unele cazuri, răgușeala care apare peste noapte este dese ori asociată cu simptomele cancerului pulmonar.

Dacă există cancer în tractul tău respirator, corzile tale vocale vor fi iritate și inflamate ceea ce îți va provoca răgușeală.

6. Pierderea în greutate.

De obicei, femeilor le este greu să slăbească, dar dacă observi că slăbești fără să faci nimic în legătură cu asta și într-un timp foarte scurt, ar trebui să-ți pui niște semne de întrebare. Trebuie să mergi la medic.

7. Probleme cu înghițitul.

Dacă înghiți cu greu și sistemul tău respirator este inflamat, poate că este un simptom al cancerului pulmonar. Dacă acestă problemă nu persistă, este în regulă, dar dacă nu îți trece cu medicamentele indicate de medici, atunci trebuie să mergi la un control mai amănunțit.

8. Durere în piept.

Durerea este una dintre cele mai frecvente simptome ale cancerului. Atât durerea de spate, cât și cea resimțită în piept reprezintă un semn important pe care nu ar trebui să-l neglijezi.

9 simptome timpurii care confirmă sarcina înainte de lipsa menstruației

Momentul în care o femeie rămâne însărcinată este cel mai frumos moment din viața ei și sentimentul pe care îl are prima dată când rămâne însărcinată este de nedescris. Totodată, sarcina apropie membri familiei mult mai mult.

Această perioadă aduce cu ea și multe dureri, schimbări de comportament și transformări hormonale care îți provoacă stări neplăcute. Dar cel mai greu lucru este faptul că nu poți să anticipezi o sarcină.

Stadiul sarcinii este dese ori nesigur și durează zile sau chiar săptămâni până să fii sigură că ești cu adevărat însărcinată. Ești nerăbdătoare să aștepți după testul de sarcină să-și facă treaba? Nu te îngrijora, există și alte soluții.

Există o mulțime de semne care pot confirma sarcina chiar înainte de a putea face un test de sarcină sau de a-ți întârzia menstruația.

1. Schimbările hormonale încep să îți afecteze corpul.

Hormonul progesteron din corpul tău va crește și acest lucru va face ca fluxul tău menstrual să scadă. Dacă ți se întâmplă asta, înseamnă că embrionul începe să se formeze.

2. Voma este una dintre cele mai frecvente simptome ale sarcinii.

Multe mame în devenire ignoră asta și dau vina frecvent pe indigestie. De fapt, unii cred că acest lucru este cauzat de rău de dimineață. Există posibilitatea de a fi însărcinată și nivelul hormonal îți încetinește metabolismul ceea ce provoacă o digestie mai înceată.

3. Scurgere albicioasă, precum laptele.

Dacă ai scurgeri vaginale albicioase se poate datora nivelului ridicat de progesteron din organism.

4. Sâni mai mari și mai sensibili.

S-ar putea ca sânii tăi să devină mai mari și mai sensibili datorită nivelului hormonal ridicat. Dacă sânii tăi sunt sensibili la atingerile ușoare, înseamnă că sensibilitatea este crescută.

5. Crampe în zona pelviană.

Aceste dureri nu sunt aceleași ca în timpul menstruației. Pot dura câteva zile, asta pentru că se fertilizează ovulul.

6. Urinarea frecventă.

Organismul tău are nevoie de mai mult sânge pentru a putea face față unui nou omuleț și de aceea rinichii sunt forțați să filtreze mai mult.

7. Oboseală.

Corpul tău este mult mai obosit acum pentru că trebuie să aibă energie pentru 2 suflete. Este perfect normal să te simți așa dacă ești însărcinată.

8. Constiparea.

Unele femei suferă de constipație în timpul sarcinii. Metabolismul nu mai funcționează cum ar trebui și de aceea se ajunge la asta.

9. Pofte la miezul nopții.

Poți avea multe pofte atunci când ești însărcinată. Poftele tale pentru mâncare și mai ales dulciuri vor crește. Încearcă să ai o dietă echilibrată.