EștiSuperbă.ro

12 mistere nerezolvate din istorie care au fost în sfârșit elucidate

De-a lungul istoriei au existat o mulțime de mistere care au fost imposibil de elucidat.Totuși, datorită tehnologiei, unele dintre ele au fost rezolvate sau cel puțin s-a găsit o explicație logică pentru ele.

Este de la sine înțeles că unele lucruri nu pot fi niciodată nerezolvate, dar măcar putem încerca. Iată câteva secrete antice care au fost elucidate de cercetători:

1. Civilizația dispărută din Nazca.

Oamenii din Nazca au devenit faimoși datorită numeroaselor desene de pe suprafața deșertului Nazca din Peru. Există teorii care spun că aceste desene au origini extraterestre, dar cercetătorii au demonstrat că oamenii de acolo au făcut aceste desene pentru a comunica cu zeii.

2. Secretul din subteran de pe Isnsula Paștelui.

Ar trebui să-i mulțumim legendarului Thor Heyerdahl pentru descoperirea misterului de pe Insula Paștelui și a statuilor de acolo. A lansat o expediție pentru a explora insula. A aflat acolo că acele statui ale unor capete au de fapt corp, unele dintre ele având chiar 20 de metri.

3. Mormântul unei balene din Chile.

A fost descoperit un mormânt al unei balene în mijlocul deșertului Atacama din Chile. Cercetătorii nu au putut înțelege cum s-a produs această dispariție a monștrilor marini, dar recent au constatat că s-a datorat poluării.

4. Notele misterioase pe o copie a Odiseei.

O copie a operei lui Homer de acum 500 de ani are niște note pe ea într-o limbă necunoscută. Cercetătorii au descoperit că acele inscripții au fost o invenție a lui Jean Coulon de Thevenot. S-a dovedit și că acele inscripții sunt de fapt o traducere din greacă în franceză.

5. Canalul negru de scurgere din Florida.

Acel canal a fost imposibil de explorat pentru că nu există vizibilitate, însă recent s-a făcut o expediție care a adus rezultate neașteptate: se pare că oamenii a locuit în Florida cu  mai mult timp înainte decât se credea și s-au găsit chiar și unelte.

6. Primul calculator din Grecia.

Primul calculator datează din anul 80-50 înainte de Hristos și recent s-a descoperit scopul lui: era un dispozitiv de navigare. Este chiar uimitor ce fel de dispozitiv au putut oamenii să inventeze în acea perioadă.

7. Armata pierdută din Cambyses II.

În anul 524 înainte de Hristos, armata regelui Persiei s-a întors împotriva Etiopiei. Peste 50.000 de soldați au venit să se lupte, dar au dispărut fără urmă, lăsând doar o legendă în urmă. Specialiștii au descoperit recent rămășițele soldaților și s-a presupus că au murit într-o furtună puternică de nisip.

8. Capul Bosham.

Timp de 2 secole acest cap nu a avut nume pentru că era într-o formă foarte proastă. S-a dovedit că acest cap a făcut parte dintr-o statuie a Împăratului Roman Traian.

9. Roca misterioasă din Valea Moartă.

Această rocă este un mister pentru că nu are cum să existe așa ceva în deșert și mai mult de atât, provoacă impresia că se mișcă. Cercetătorii au găsit o explicație, și anume că se formează gheață iarna și atunci când se topește, provoacă această impresie de mișcare datorită vântului.

10. Dispariția mormântului lui Richard al III-lea.

Corpul lui a fost dispărut pentru că a fost aruncat într-un râu. Specialiștii l-au descoperit recent și testul ADN a demonstrat că este într-adevăr el.

11. Echipajul pierdut de pe Mary Celeste.

Mary Celeste a fost un vapor fantomă care a dispărut fără urmă în anul 1872 cu tot cu echipaj. Cercetătorii au explicat acest fenomen. erau circa 1.700 de butoaie cu alcool la bord și probabil că a luat foc, realizându-se o explozie invizibilă.

12. Un elicopter antic egiptean.

Hieroglifele Abydon dintr-un templu din Osiris au fost provocat multe discuții controversate pentru că reprezintă un elicopter și un tanc. Totuși, cercetătorii au reconstituit hieroglifele originale și au dovedit că de fapt nu era așa ceva, doar că erau deteriorate.

Top 6 cele mai cheltuitoare zodii de femei – Își pun partenerii pe fugă!

Unii bărbați nu se supără dacă cheltui tot salariul pe haine sau pe cosmetice, însă trebuie să existe un echilibru. Unele femei pur și simplu nu se pot abține și acest lucru este deranjat pentru majoritatea bărbaților.

Dacă știi că ești o femeie care nu poate păstra banii în portofel prea mult timp, atunci nu ai nici o șansă să ai o relație cu un bărbat taur, cu un nativ din zodia fecioară sau capricorn. Trebuie să îți ții în frâu acest viciu pentru că nu veți rezista mult împreună.

Femeia BERBEC:

Nativele acestei zodii nu trebui să și folosească ce cumpără. Li se pune pata pe ceva și chiar dacă nu au nevoie, cheltuie și ultimii bani sau chiar banii de facturi pe acel lucru. Nu este vorba de egoism, doar că nu se pot abține.

Femeia GEMENI:

Uneori, femeile gemeni nu se gândesc la ziua de mâine și cumpără tot ce le pică în mână. Chiar dacă au haine pe care nu au unde să le mai pună, nu le pasă. Ele consideră că mereu este loc pentru mai mult și că nu au niciodată suficiente lucruri. Trebuie să fie mai cumpătate dacă vor să-și păstreze iubitul.

Femeia LEU:

Nativele acestei zodii sunt disperate după lucrurile scumpe. Nu se pot abține de la cheltuieli exagerate și prețul acestora nu le va afecta doar financiar, ci le va afecta și viața personală, de cuplu.

Femeia SCORPION:

Femeile născute sub acest semn zodiacal cheltuie foarte mult atunci când are probleme pe plan emoțional. Dacă are probleme în dragoste nu stă pe gânduri și cheltuie toți banii la saloanele de înfrumusețare sau la spa.

Femeia SĂGETĂTOR:

Femeile săgetător vor cumpăra mereu lucruri inutile, dar preferatele lor sunt gadget-urile. Deși nu le folosesc, vor să știe că sunt acolo. Sunt obsedate de tehnologie și vor să aibă întotdeauna ultimul model de telefon chiar dacă al lor funcționează perfect.

Femeia VĂRSĂTOR:

Nativele născute în vărsător se plictisesc destul de repede și vor mereu o schimbare în viața lor, chiar dacă este vorba de haine noi sau de altă mobilă prin casă. Nu țin cont că vor rămâne fără bani, își fac orice plăcere.

11 motive pentru care bărbații aleg să plece de lângă femeia pe care o iubesc

Tuturor ne place să fim îndrăgostiți, mai ales dacă întâlnim bărbatul sau femeia visurilor noastre. Dragostea este cel mai frumos sentiment, însă uneori nu durează toată viața. Bineînțeles că trebuie să fie vina cuiva sau a ambilor parteneri.

După ce te muți cu partenerul tău într-o locuință, începi o familie și vă construiți întregul viitor împreună. Însă, această fantezie se termină atunci când bărbatul de lângă tine alege să iasă din relație și această plecare te face să te întrebi cu ce ai greșit.

Iată câteva motive pentru care bărbații aleg să iasă din relații:

1. Bărbații simt că sunt mai mult judecați decât apreciați de partenera lor. Nu poți ”repara” pe cineva într-o relație sau să aștepți să se schimbe. Trebuie să îi accepți așa cum sunt și dacă nu este suficient, nu este de mirare că aleg să plece.

2. Se simt intimidați de succesul femeii. Dacă o femeie este cea care câștigă banii în casă sau dacă ea este cea care este mereu în centrul atenției, bărbații nu pot suporta întotdeauna aceste sentimente și aleg să iasă din relație.

3. Dacă crede că îl minți și nu vrei să vorbești despre asta, va deveni distant. Chiar și o minciună oricât de mică poate conduce la o minciună mai mare. Astfel, el nu poate să mai aibă încredere că nu l-ai mințit și în legătură cu trecutul tău.

4. Conexiunea pe care ați avut-o la început a dispărut, ceea ce înseamnă că nu mai există nici relații intime. Chimia și scânteile sunt necesare pentru a avea o relație sănătoasă și puternică.

5. Odată ce te muți împreună cu el, un bărbat îți pierde interesul. Dacă nu mai aveți interacțiuni romantice, atunci e ca și cum ai locui cu un coleg de apartament obișnuit.

6. Se simte sufocat. Dacă nu îi oferi independență, bărbatul de lângă tine va pleca imediat. Poate că pentru o femeie nu este neapărat nevoie de libertate, însă un bărbat vrea să aibă și doar timp pentru el.

7. Dacă vorbești prea mult despre relațiile tale din trecut, bărbații se sperie. Nimănui nu-i place să fie comparat.

8. Gelozia. Dacă o femeie este mult prea geloasă și paranoică fără nici un motiv plauzibil, atunci bărbatul de lângă ea va fugi imediat. Bărbaților nu le place drama și nu le plac crizele de gelozie.

9. Atunci când vine vorba de copii, bărbații se sperie pentru că lucrurile încep să devină serioase. Uneori, nu le place să-și asume responsabilitatea și de aceea aleg să rezolve problemele plecând. Da, uneori bărbații sunt foarte lași.

10. Dacă înfățișarea ta s-a schimbat sau dacă te-ai mai îngrășat, bărbaților s-ar putea să nu le placă. Este un cliche că bărbații pleacă, dar de obicei bărbații sunt foarte atenți la aspectul fizic al unei femei.

11. Nu îl sprijini și nu crezi în el. În spatele unui bărbat de succes, se află mereu o femeie puternică. Trebuie să îi oferi bărbatului de lângă tine multă încredere și să-l susții în tot ce face pentru că altfel nu se va simți apreciat.