EștiSuperbă.ro

4 din 5 oameni nu pot trece acest test de inteligență – Tu crezi că poți?

Este incontestabil faptul că mulți oameni au o inteligență ieșită din comun. Nimeni nu vrea să pice prost în fața prietenilor sau a familiei și de aceea încercăm de fiecare dată să ne ridicăm la nivelul așteptărilor lor. Există anumite teste de inteligență pe care mulți oameni nu le pot rezolva, deși nu sunt foarte dificile, însă necesită multă atenție. Tu crezi că le poți rezolva pe toate?

1. Primul test este foarte simplu: Cifrele de ma jos le cunoaștem încă prin primul an de școală, iar capacitatea noastră mentală ne permite să facem o mulțime de calcule cu ele, de la adunare la înmulțire. În imaginea de mai jos, putem vedea 10 numere, de la 0 la 9. Întrebarea este: Ce rezultat va fi mai mare? Rezultatul sumei lor sau cel al înmulțiri?

Rezultatul este la fel de simplu, însă majoritatea pică în capcană! De cele mai multe ori, când faci o înmulțire rezultatul este mai mare decât cel al sumei, însă de această dată nu este așa pentru că printre cifre se află și 0 și orice număr înmulțit cu 0 rezultă 0 întotdeauna.

2. Cel de-al doilea test este puțin diferit. Vor discuta despre problemele familiale, mai precis, despre cele dintre membrii familiei: o familie are 3 frați și fiecare dintre ei are câte o soră. Câți copii sunt în total? La prima vedere pare a fi un test extrem de simplu, însă este destul de complicat.

Cel mai popular răspuns este 6, dar dacă stai să te gândești mai bine vei realiza că nu este cel corect. Dacă sunt 3 frați, înseamnă că este o singură fată, care este sora tuturor, deci rezultatul corect este 4.

3. Testul cercului.  Acest test este unul de vedere. În imaginea de mai jos poți vedea clar pătratul negru, nu-i așa? Însă, în imagine mai există o figură geometrică pe care nu o poate observa oricine. Tu ai observat cercul din interiorul pătratului?

Dacă ai reușit să rezolvi aceste 3 teste și să răspunzi corect, înseamnă că este unul dintre cei mai logici și mai inteligenți oameni pentru că nu multă lumea a răspuns corect la aceste teste. Care și s-a părut cel mai dificil?