EștiSuperbă.ro

5 provocări mentale pe care nimeni nu a reușit să le rezolve într-un timp scurt – Te crezi mai perspicace?

Fiecare dintre noi trebuie să-și mențină mintea antrenată pentru că cel mai dezvoltat și mai important organ din corpul nostru. Iată câteva provocări la nivelul cărora nu s-au putut ridica prea multe persoane. Tu crezi că poți să le rezolvi?

1. Provocarea răpitorului: 

Un grup de oameni reușește să răpească un om multimilionar și să-l închidă într-o casă în mijlocul câmpului, fără electricitate, apă sau telefon. După patru zile, obosit de a nu primi nici un apel, ei au decis să-i spună să aleagă o ușă. Prima este în flăcări și l-ar arde orice persoană, în a doua se află un leu uriaș care a fost hrănit zilnic cu carne umană. În cea de-a treia se află otravă care este fatală în contactul cu pielea. Ușa a patra conduce direct la un coridor cu șocuri electrice de 10.000 W care te-ar ucide imediat. Ultima este locul în care răpitorii așteaptă cu o pușcă de lunetist îndreptată spre el. Care ar fi alegerea ta? Amintiți-vă că trebuie să supraviețuiți.

2. Insula în flăcări. 

Ești blocat într-o insulă înconjurată de nenumărate creaturi care doresc să te ucidă și cu o vegetație densă, foarte inflamabilă, care ajunge pe același țărm. La celălalt capăt al acestuia, există un incendiu care începe să se răspândească în direcția voastră rapid, deoarece vântul merge spre tine. Dacă chiar nu vrei să mori, te poți gândi la o modalitate de a scăpa de capcană în care te afli, ținând minte că dacă focul ajunge la tine, vei muri?

3. Arheologul. 

Un arheolog, care este la fel de interesat în aventuri ca și Indiana Jones, se decide să coboare pe scări în unul dintre mormintele unui faraon. La începutul investigației sale, și-a dat seama că ceva nu era în regulă și a decis că a trebuit să fugă sau să moară în această încercare. Înainte de a avea trei drumuri letale, primul cu o piscină de lavă de mai mult de 10 metri de magmă, al doilea cu o ciumă de scorpioni otrăviți, care nu ne va permite să mergem fără a le gusta otravă, iar în al treilea, un vânt înghețat – temperatura corpului la minus o sută de grade instantaneu. Cum ar putea fugi fără a muri în tentativa? Ai învățat ceva de la marele Indiana Jones?

4. Trecerea apei cu barca. 

Un fermier trebuie să traverseze un râu și pentru asta are doar o barcă mică. În această barcă, putea să transporte în fiecare călătorie fie vulpea, fie puiul sau sacul de porumb. Luând în considerare lanțul alimentar, neputând să lăsăm nici vulpea cu găina, nici găina cu porumbul, cum ar putea fermierul să ia cele trei bunuri prețioase de la un loc la altul? Amintiți-vă că nu este posibil să le amestecați în aceeași barcă, dar nu contează cât de multe transporturi sunt făcute.

5. Capturarea asasinului. 

Juan, un ucigaș metodic, a pus capăt vieții soției sale sub un pod la mai multe kilometri distanță de casa lui, fără să lase urme de nimic care să-l incrimineze. Apoi s-a dus acasă să aștepte până când poliția i-a spus că soția lui este moartă și că este rugat să identifice corpul. Când sosesc la locul crimei, poliția l-a oprit pe Juan fără să spună nimic. Știți de ce? Acum vă vom arăta răspunsurile la toate provocările pentru a vedea dacă ați lucrat cu adevărat destul de mult.

Răspunsuri: 

1. Ușa care conducea către o cameră plină de curent este calea corectă pentru că în descrierea casei, în general, nu este specificată nici o rețea de electricitate. Ai răspuns corect?

2. Pentru a rezolva acest test este nevoie să mai aprinzi și tu un foc pentru ca acele două incendii să se consume reciproc. Tu trebuie să stai la intersecția dintre cele două. Trebui să te expui pericolului pentru a-l evita mai târziu.

3. Arheologul coboară pe o scară în zona de cercetare și descoperă dintr-o dată că trebuie să fugă, dar are doar trei drumuri care îl duc la moarte. Până aici, înspăimântător, cu excepția faptului că, dacă vă întoarceți, veți găsi din nou modul în care ați coborât, pentru că în nici un moment nu am spus că este impracticabilă. Deci poți să te întorci la suprafață de aceeași scară și să scapi de orice fel de pericol.

4. Singura soluție pentru a împiedica pe toți să se devoreze între ei este să se joace cu elementul intermediar, în acest caz – puiul. În primul rând, vom lua puiul de cealaltă parte și ne vom întoarce pentru vulpe. În cea de-a doua călătorie vom lăsa vulpea și vom ridica găina. Vom lăsa puiul pe prima bancă și vom transporta porumbul de cealaltă parte. Acum ne vom întoarce pentru găină și vom fi trecut toate elementele fără să ne mâncăm unul pe celălalt.

5. Infractorul ar fi acoperit perfect toate indiciile și ar fi putut concepe infracțiunea perfectă. Dar atunci când poliția l-a chemat, în cel mai scurt timp nu i s-a spus unde a fost victima, astfel încât, apărând direct la fața locului, el nu putea fi decât vinovatul. Uneori, finalizarea informațiilor este cel mai mare dușman al nostru, mai ales dacă avem o minte metodică care i-a totul ca atare. Din fericire el ar fi acum în spatele gratiilor, așteptând ca procesul să poată intra în închisoare.