EștiSuperbă.ro

7 recomandări pentru autoapărare concepute special pentru femei

Un specialist în lupte libere a scris o carte special pentru femeile care vor să învețe să se apere în situațiile-limită care apar. Am făcut o selecție cu cele mai eficiente trucuri care pot fi puse în practică de orice femeie.

1. Pentru început reține locurile vulnerabile
Nu contează cum arată omul din fața ta. Poți imobiliza pe oricine dacă știi care îi sunt locurile vulnerabile. Adică ochii, nasul, gâtul, și picioarele. Poți să ataci oricum, dacă știi tehnicile care funcționează exact.

2. Cele mai eficiente și mai simple tehnici
Unul dintre trucuril care îl vor îngenunchea chiar și pe cel mai masiv om este apucarea de degete. Cu o mână apucă-i inelarul și degetul mic iar cu cealaltă degetul din mijloc și arătătorul. Împingeți-le în afară și și același timp îndoaie-i încheietura. Dacă nu reușești să-i blochezi încheietura, bate-l în claviculă. În acest fel vei reuși să-l dezechilibrezi. În acest fel el va încerca să-și recapete respirația mult timp.

3. Dacă te atacă din față
Dacă te-a prins din față și nu poți să-ți miști mâinile, fă în următorul fel: adună-ți mâinile în jurul bazinului. Acest truc va crea suficient spațiu între tine și atacator. După aceea lovește-l cu putere cu fruntea în nas. Din cauza loviturii el se va da mai în spate.

4. Cum să-ți eliberezi mâna
Poți scăpa ușor dacă-ți amintești regula degetului mare. Rotește-ți mâna înspre degetul mare al atacatorului. Dacă ți-a luat mâinile și le ține strâns, cu o mișcare bruscă întorce-ți mâinile spre degtul lui mare și trage-ți mâinile din strânsoare.

5. Dacă te-a atacat din spate
De obicei această metodă este folosită de răufăcători pentru că victimile nu-și pot mișca mâinile. Dacă ai fost atacată așa, da-te mai în spate și împinge-l cu putere. Dacă nu ai reușit nu-i nicio problemă. Cu siguranță atacatorul se sprijină într-un picior. Și atunci tu poți să-l apuci de el ca să-l dezechilibrezi.

6. Dacă ești atacată din lateral
Atacul cu cotul este unul dintre cele mai periculoase din orice luptă. Aceasta este mișcarea perfectă în cazul tău. Lovește-l în nas sau în maxilar. După această lovitură puternică atacatorul va avea nevoie de timp să-și revină. Până atunci lovește-l în burtă sau la genunchi.

7. Dacă te-a blocat la perete
Este cea mai des întâlnită mișcare a atacatorilor. E momentul perfect să-ți amintești de locurile vulnerabile. Cel mai ușor e să-ți strecor mâna și să-l lovești în maxilar, care e una dintre cel mai dureroase lovituri.