EștiSuperbă.ro

8 utilizări neobișnuite ale cojilor de banană

Toată lumea iubește bananele. Cu toate acestea, există diferite utilizări miraculoase ale cojilor de banană, utilizări care sunt ignorate de cele mai mult ori. Coaja poate fi utilizată în bucătărie ca produs de curățenie sau în rutina zilnică de frumusețe. Iată care sunt cele mai practice utilizări ale cojilor de banane care vă vor surprinde cu siguranță.

1. Cojile de banane reduc acneea: Cojile de banană conțin vitamina C și vitamina E și conțin, de asemenea, potasiu, zinc, fier și mangan. Aceste substanțe nutritive pot calma pielea inflamată și pot reduce focarele de acnee. În plus, coaja de banane conține luteină și carotenoide care sunt compuși solubili în grăsimi care ajută la combaterea inflamației și a acneei. Aplicați coaja de banană peste piele și lăsați-o timp de 5 până la 10 minute. Clătiți pielea. Repetați de două ori pe zi.

2. Cojile de banane ajuta la reducerea ridurilor: Îmbătrânirea facială apare atunci când pielea își pierde elasticitatea și își pierde fermitatea. Antioxidanții și vitamina C din banane pot ajuta la reducerea ridurilor. Aplicați coaja de banană peste piele și lăsați-o timp de 30 de minute sau peste noapte. Spălați-vă fața și hidratați-vă. Repetați de 3 ori pe săptămână.

3. Cojile de banane ajută la recăpătarea lustrului argintului: Când argintul începe să-și piardă strălucirea sau începe să se stingă, încercați să folosiți o coajă de banană. Interiorul unei coji de banane conține substanțe cum ar fi potasiul care ajuta la curățarea obiectelor metalice. Luați coaja de banane și puneți-le într-un blender. Adăugați o jumătate de cească de apă la amestec. Se amestecă până devine pastă. Puneți pasta obținută peste argint și lăsați-o să acționeze timp de 2 minute.

4. Cojile de banane ajută la regenerarea pielii: O coajă de banana este bogată în enzime și aceste enzime ajută pielea să se regenereze mult mai repede. Aplicați o coajă de banană coaptă în zona afectată a pielii. Trebuie să stea pe piele timp de 15 minute. Îndepărtați-o ușor, fără a o freca pielea.

5. Cojile de banane ajută la creșterea plantelor: Adăugarea unei coji de banane la grămada de compost vă va ajuta să introduceți mai mult calciu, magneziu, sulf, fosfați, potasiu și sodiu, toate acestea fiind vitale pentru creșterea sănătoasă a plantelor. Tăiați coaja de banane în bucăți mai mici. Îngropați-le sub plantația pe care doriți să o fertilizați – în mod ideal lângă rădăcini, apoi adăugați apă.

6. Cojile de banane ajută la albirea dinților: Cojile de banană sunt foarte bogate în potasiu, care pot contribui la reducerea petelor galbene care apar ca urmare a consumului anumitor băuturi cum ar fi cafeaua și ceaiul și anumite alimente cum ar fi afinele și zmeura. Periați dinții și clătiți-i bine. Frecați cu interiorul cojii de banane pe dinți timp de 2 minute. Clătiți dinții din nou și repetați acest procedeu  zilnic.

7. Cojile de banană ajută la reducerea aspectului cicatricilor: Cojile de banană au capacitatea de a reduce drastic iritarea pielii, cum ar fi umflarea, înroșirea și cicatrizarea. Acestea conțin, de asemenea, acizi grași esterificați care au fost efectiv izolați și încorporați în diferite loțiuni care diminuează vizibilitatea cicatricilor. Luați coaja de banane și aplicați-o pe zona afectată. Lăsați-o o oră sau peste noapte. Repetați zilnic.

8. Cojile de banane ajută la tratarea migrenelor și a durerilor de cap: Dacă sunteți în căutarea unui mod natural de tratare a migrenei, cojile de banane sunt perfecte pentru această problemă. Dacă pui o coajă de banane pe ceafă poate ajuta la ameliorarea durerilor de cap! Acest lucru se datorează potasiului din coaja. Puneți coaja de banane în congelator timp de o oră. Aplicați o coajă pe frunte și una pe ceafă. Lăsați-le până se încălzesc.