EștiSuperbă.ro

9 DETALII ȘOCANTE din PICTURI CELEBRE pe care NU LE-AM OBSERVAT niciodată

Artiștii au dese ori MESAJE ASCUNSE în creațiile lor. Însă noi privim pictura per ansamblu , fără a fi atenți la DETALIILE ASCUNSE.

Iată 9 dintre cele mai faimoase picturi care nu sunt ceea ce par a fi la prima vedere. Există chiar și un bonus la final: o pictură necunoscută a lui Leonardp da Vinci care este o adevărată capodoperă.

1. Balena care nu mai este.

Acest loc modest a ascuns realitatea timp de 150 de ani. Un restaurator ,curățând pictura, a descoperit balena eșuată pe mal. Artistul Hendrick van Anthonissen a decis să picteze peste ea, gândindu-se că fără balena moartă pictura va deveni mai populară.

2. Codul lui da Vinci.

Membrii Comitetului Național din Italia au găsit literele ”LV” în ochiul drept al Mona Lisei. Poate că sunt inițialele artistului. S-a mai descoperit un simbol pe pod – numărul 72. Se crede că podul a fost distrus în 1472 .

3. Femeie sau bărbat?

Mult timp, persoana din această fotografie a fost considerată ca fiind femeie. Doar la începutul secolului 20 ,criticii au spus că este un bărbat. Asta pentru că notele fac parte din creațiile lui Jacques Arcadelt – ”Știi că te iubesc și te ador” ,precum și vioara care era un instrument bărbătesc în acea perioadă.

4. Persefona și Hades.

Privește la broșă: este Persefona, zeița grecească a recoltei și regina lumii din lumea de sub pământ. Legenda spune că a fost răpită de Hades ,iar furca din mâna fermierului este exact ca instrumentul folosit de acest zeu.

5. Turbulențele lui Van Gogh.

În 2004 ,cercetătorii un observat în nori mult praf și gaze în jurul unei stele îndepărtate. Acest fenomen amintește de ”Noaptea înstelată” de Dutchman. După un studiu al picturii, cercetătorii au ajuns la concluzia că Van Gogh a capturat mai multe concepte dificile ale fizicii și matematicii – turbulențele.

6. Simbolul semnului preotului.

Conflictul dintre Preotul Julius al II-lea și Michelangelo a condus la faptul că unul dintre îngerii de lângă profetul Zecharian din pictura din Capela Sixtină și-a îndoit degetul ca un semn simbolic. Acest gest se consideră a vi indecent.

7. O față în vas.

Bacchus , una dintre cele mai faimoase picturi a lui Caravaggio, arată destul de banal, însă un grup de experți au descoperit ceva în vasul cu vin: portretul artistului.

8. Viață și moarte din unghiuri diferite.

Ciudatul obiect de pe podea este un craniu. Hans Holbein a făcut un truc: când te uiți direct la pictură , poți vedea o persoană prinsă în rutină. Moartea este acum doar o iluzie și nu merită atenție. Dar din unghiul potrivit, moartea se transformă în realitate.

9. Femeia fără hermină.

În versiunea originală a picturii ”Femeia cu hermină” ,nu era nici o hermină. Leonardo da Vinci a pictat un animal gri mai târziu. Pentru versiunea finală, a realizat un animal mai mare și alb. Animalul era simbolul casei Sforza.

BONUS: fresca pierdută a lui Leonardo da Vinci.

În timpul refacerii castelului Ludovico Sforza, un fragment din fresca lui da Vinci a fost descoperit.

CITEȘTE MAI DEPARTE URMĂTORUL ARTICOL: 

8 CELE MAI DĂUNĂTOARE OBICEIURI DE ÎNFRUMUSEȚARE de care trebuie să scapi

”Obiceiurile vechi dispar greu.” Acest citat se potrivește perfect în industria cosmetică. Profesioniștii din această industrie, incluzând cosmeticienii și modelele, știu cum să evite aceste accidente. Totuși, este foarte ușor să neglijezi acest lucru și să intri într-o rutină. Poate că ajungi târziu acasă ,mult prea târziu pentru a te demachia și adormi cu machiajul pe față. Alte ori, poate că nici nu realizezi că faci aceste greșeli pentru că sunt incluse în rutina ta zilnică. Bineînțeles că fiind mult mai atentă și făcând un efort pentru a șterge aceste obiceiuri proaste din rutina ta, te va ajuta mai mult. Iată 8 dintre cele mai bune sfaturi pentru a avea o piele sănătoasă.

1. Aruncă produsele cosmetice vechi.

Precum majoritatea produselor, și produsele cosmetice expiră. Rimelul, de exemplu, ar trebui să fie schimbat o dată la 2-3 luni, în timp ce produsele precum fondul de ten ar trebui să țină mai mult. În general, produsele pentru ochi nu țin foarte mult datorită sensibilității zonei. Este foarte important să eviți bacteriile și alte particule în zona ochilor pentru că riști să ai complicații, precum conjunctivita. O bună alternativă este să cumperi produse cosmetice mai mici ca cele pentru călătorie pentru a evita neplăcerile.

2. Niciodată nu trebuie să-ți atingi coșurile.

Acest lucru poate cauza mai mult rău decât bine. Depinde de tipul de acnee de care suferi. Există mai multe soluții pantru a avea o igienă corectă. Este indicat să-ți consulți medicul dermatolog. Storcându-ți coșurile, vei lăsa zona inflamată și vei avea infecții.

3. Demachiază-te înainte de culcare.

Pielea ta are nevoie de o pauză după o zi lungă și machiajul nu îi va permite pielii tale să respire. O cale ușoară este să-ți lași un pachet de șervețele demachiante pe noptieră. Atunci nu vei mai avea nici o scuză și nici nu va mai trebui să mergi până la baie.

4. Protecția solară trebuie să fie cea mai bună prietenă a ta.

Protecția solară nu este doar pentru atunci când mergi la plajă sau pentru când ești expusă razelor ultraviolete. Protecția solară ar trebui inclusă în rutina ta zilnică. Folosește fonduri de ten care au protecția solară în compoziție, făcând asta poți îmbușca doi iepuri în același timp. Ar trebui să faci câteva cercetări înainte să cumperi o astfel de cremă pentru că nu toate au o protecție bună. Este dovedit științific că protecția solară reduce pistruii.

5. Spălarea regulată a pernei pe care dormi.

Acest lucru are legătură cu dormitul cu machiaj. O pernă murdară poate cauza multe imperfecțiuni ale pielii. Este recomandat să speli fața de pernă o dată pe săptămână pentru a scăpa de excesul de  impurități, ulei sau resturi de machiaj.

6. Exfolierea tenului.

Se spune că exfolierea este bună pentru piele. De fapt nu este. Exfolierea este bună pentru a-i reda pielii strălucire ,însă folosită în abundență poate cauza pielii roșeață și acnee. Pentru rezultate optime ,exfoliază-ți pielea o dată pe săptămână.

7. Spală-ți pensulele de machiaj.

Acest caz este asemănător cu cel al feței de pernă. Chiar dacă o consideri o pierdere de timp, spălarea pensulelor trebuie inclusă în rutina ta zilnică, mai ales când folosești machiaj în fiecare zi. Ideal ar fi să-ți speli pensulele o dată la 2 săptămâni și dacă o împrumuți cuiva trebuie neapărat să o speli înainte de a o folosi.

8. Nu-ți atinge fața.

Gândește-te la toate lucrurile pe care le atingi pe parcursul zilei: Biroul și laptopul de la muncă, butonul de la lift sau echipamentul de la sală. Ia în considerație toate persoanele care au atins toate aceste lucruri înaintea ta. Telefonul mobil este o altă sursă de bacterii care ajung pe fața ta. Soluția este foarte simplă: spală-te pe mâini, curăță-ți ecranul telefonului și ,dacă poți, folosește căștile telefonului.