EștiSuperbă.ro

9 LUCRURI CIUDATE interzise în lume

Nu aflăm prea des lucruri despre legile țărilor în care mergem ca turiști, însă uneori aceste informații pot preveni întâmplări neplăcute. În plus, aceste legi sunt atât de neobișnuite, încât abia ne vine să le luăm în seamă.

Iată 9 dintre cele mai extraordinare lucruri pe care oamenii din diferite țări nu le pot face din cauza legii:

1. Este interzis să mănânci biscuiți în ziua de Crăciun – Marea Britanie

În anul 1644, Oliver Cromwell a interzis sărbătorirea Crăciunului pentru că era considerat imoral. Multe însușiri ale sărbătorii au fost interzise, incluzând fursecurile și biscuiții, dar doar în ziua de Crăciun.

Este curios faptul că nu a fost decretată abolirea acestei legi ,așadar orice persoană care mănâncă fursecuri în ziua de Crăciun comite o crimă – doar că nimănui nu-i pasă.

2. Este interzis să atingi balenele – Marea Britanie

Iată o altă lege ciudată din Marea Britanie: toate balenele, delfinii și alte mamifere sunt considerate proprietatea reginei, deci este interzisă atingerea lor.

3. Este interzisă salvarea celor care se îneacă – China

Mentalitatea misterioasă a Estului nu putea să lase neatinse legile Chinei. Una dintre ele spune că nu ai voie să salvezi oamenii care se îneacă.

Această lege este conectată cu filosofia din est care spune că este imoral să schimbi soarta unei persoane. Totuși, scepticii spun că autoritățile chineze doar încearcă să controleze populația cu această lege.

4. Este interzis să te săruți în gară – Franța

Această lege se găsește și în Franța și în Marea Britanie: Cuplurilor le este interzis să se sărute în stațiile trenurilor.

Prima dată a apărut în Franța în anul 1910 când trenurile erau des în întârziere datorită cuplurilor care nu voiau să urce. Ca rezultat, autoritățile au interzis săruturile pe peron,dar au făcut în schimb o zonă special amenajată pentru săruturi unde îndrăgostiții pot avea un moment de afecțiune.

5. Este interzis prin lege să hrănești porumbeii – Italia

În timp ce la noi este complet normal să hrănești porumbeii cu o bucată de pâine, în Veneția este ilegal acest act. Legea aceasta a fost dată pentru a împiedica porumbeii să murdărească statuile și monumentele arhitecturale.

6. Este interzis kinder-ul cu surprize – SUA

Faimoasa ciocolată în formă de ou a fost interzisă în SUA încă din ziua apariției lor pe piață. Motivul, conform legilor  din SUA, este faptul că jucăriile din interior pot fi cu ușurință înghițite de copii.

În 2013 , s-a permis ,în sfârșit, apariția lor pe piață cu condiția ca jucăriile din interior să fie mai mari și dintr-o singură bucată.

7. Este interzis să plătești cu mărunțiș – Canada

În Canada , nu îți poți sparge pușculiță. Legea care a intrat în vigoare în 1985 prevede plata cu monede doar dacă prețul este peste 10 dolari canadieni.

8. Este ilegal să uiți se ziua soției tale – Samoa

Samoa este un stat independent din insulele Pacificului și este faimos pentru legile neobișnuite. Una dintre ele interzice ca bărbatul să uite de ziua de naștere a soției. Dacă asta totuși se întâmplă, bărbatul plătește o sumă de bani care vor fi virați direct în contul soției.

9.Este interzis să calci pe bani – Tailanda

Această lege trebuie știută de toți cei care vor să călătorească în Tailanda. Ai grijă pe unde calci în timp ce ești în exotica țară pentru că este ilegal să calci pe bani pentru că au portretele persoanelor importante din Tailanda pe ele.

CITEȘTE MAI DEPARTE:

Abilitățile de a se costuma ale acestei MAME au cucerit internetul

Probabil că nu te aștepți să întâlnești o mamă grizonată la convenția costumelor, nu-i așa? Sufletul care nu îmbătrânește este doar unul dintre motivele pentru care toată lumea o iubește pe Solange din Manaus, Brazilia. un alt motiv este reprezentat de costumele ei foarte bune.

Solange(aka Tia Sol – ”Mătușa Soarelui”) cumpără piese de pe internet și face costumele singură. ”Un prieten a spus că nu am gusturi”, spune ea.”Am ales un personaj și am făcut un costum fără să mai spun nimic.”

În ciuda urmăritorilor săi virtuali din toată lumea, adorabila mătușică face costume locale. ”Nu ratez nici un eveniment din orașul meu. Mi-ar plăcea să vizitez altele, dar ați văzut prețurile?” Costumele sale favorite sunt Yubaba din Spirited Away și Muriel din ”Curaj, câine fricos”.

”Niciodată nu m-am gândit că o să fiu îndrăgită în rândul tinerilor, mi-am făcut o grămadă de prieteni în timpul acesta. ” Convențiile costumelor au devenit un fel de rai pentru Solange: ” Pot să ma lansez în lumea prefăcătoriei, unde totul merge.” Următorul său eveniment este în Decmbrie.

1. Yubaba,” Spirited away”

2. Muriel , ”Curaj câine fricos”

3. Zâna cea bună ,”Shrek”

4. Bunica Tala, ”Moana”

5. Bunica, ”Looney Tunes”

6. Zâna cea bună,”Cenușăreasa”

7. Ursula, ”Mica sirenă”

8. Sophie Hatter, ”Castelul mișcător al lui Howl”

9. Vrăjitoare plictisită,”Tripleții și…”

10. Doamna Mim, ”Sabia din stâncă”

11. Rita Repulsa, ”Power rangers”

12. Toph Beifong, ”Legenda lui Korra”

13. Dungeon Master, ”Temnițe și dragoni”

14. Kaede, ”Inuyasha”

15. Genkai,”Yuyu Hakusho”