EștiSuperbă.ro

Acest test simplu îți poate dovedi cât de inteligent ești – crezi că poți răspunde la toate întrebările?

Termenul „erudiție” poate fi tradus din latină ca „perspectivă largă; vastă cunoaștere”. Erudiția este adesea confundată cu o educație bună.

Da, aceste cuvinte sunt sinonime, dar o persoană cu o bună erudiție este întotdeauna bine educată, cu toate acestea, nu întotdeauna funcționează invers. Acest test va arăta tipul de persoană care ești.

 

1. Cel mai uscat loc de pe planetă este Antarctica.

ADEVĂRAT/FALS

 

2. Sydney este capitala Australiei.

ADEVĂRAT/FALS

 

3. Mărimea ochiului uman se schimbă pe parcursul vieții unei persoane.

ADEVĂRAT/FALS

 

4. Everest este cel mai înalt munte de pe Pământ.

ADEVĂRAT/FALS

 

5. Unii australieni preferă să trăiască în peșteri și nu în case.

ADEVĂRAT/FALS

 

6. Distanța dintre Rusia și Statele Unite ale Americii este de doar 4 kilometri.

ADEVĂRAT/FALS

 

7. Podul „Golden Gate” este realizat din aur.

ADEVĂRAT/FALS

 

8. Cea mai mare medie de vârstă din lume este în Japonia.

ADEVĂRAT/FALS

 

9. Nu a mai plouat de 40 de ani în Calama, Chile.

ADEVĂRAT/FALS

 

10. Scaunul electric a fost inventat de un dentist.

ADEVĂRAT/FALS

 

Răspunsuri:

1. Cel mai uscat loc de planetă este în zona Văilor Uscate McMurdo din Antarctica. Acolo nu a nins și nu a plouat în anumite regiuni de peste 2 milioane de ani.

 

2. Capitala Australiei nu este Sydney, așa cum credem cei mai mulți dintre noi, ci orașul  numit Canberra.

 

3. Deși corpul nostru se dezvoltă și se modifică în mod considerabil pe tot parcursul vieții, ochii sunt singurul organ care nu își schimbă forma sau mărimea.

 

4. Înălțimea muntelui Everest este de 8 848 metri, însă există un munte pe Pământ care are 10 205 metri; este vorba despre muntele Mauna Kea din Hawaii; baza muntelui este în ocean și doar 4 205 metri sunt la suprafață.

 

5. În Cober Peedy, numeroși localnici s-au mutat din apartamentele lor în vechi mine pentru a se ascunde de climatul foarte fierbinte de acolo. Există electricitate în peșteri, o rezervă de apă, un sistem de canalizare și alte utilități necesare.

 

6. Granița dintre aceste state este reprezentată de mare. Totuși, în mijlocul strâmtorii Bering există două mici insule. Una dintre ele aparține Rusiei, iar cealaltă este teritoriu american. Ele se află la o distanță de doar 4 kilometri.

 

7. Podul modern „Golden (aurit) Gate” nu este realizat din metale prețioase. El și-a primit numele în funcție de strâmtoarea sub care se află.

 

8. Durata medie de viață din Japonia este cea mai mare din toată lumea. Elveția, Singapore, Australia și Spania sunt următoarele state pe această listă.

 

9. În Calama, Chile, ultima dată când a plouat a fost în anul 1972. Înainte de asta, se întâmplase să plouă cu 400 de ani în urmă.

 

10. Această afirmație este adevărată; scaunul electric a fost inventat de către dentistul Alfred Southwick.