EștiSuperbă.ro

Află secretele tuturor! – 9 trucuri psihologice care te ajută să ghicești intențiile oricărui om

În majoritatea cazurilor, limbajul corporal spune multe despre caracterul unei persoane. Dacă te-ai întrebat cum ar fi să ai puteri magice și să citești mintea oamenilor, iată 9 trucuri excelente care te vor ajuta să citești limbajul corpului persoanelor cu care te întâlnești și discuți:

 

1. Închide ochii

Dacă o persoană închide ochii în timp ce vorbiți, încearcă să se ascundă de ceilalți. Nu înseamnă că persoanei respectivă îi e frică de tine, ci vrea să nu fie în preajma ta. Dacă închide ochii, înseamnă că vrea să dispară.

 

2. Acoperă gura cu mâna

Când eram mici, ne acopeream gura cu mâna atunci când nu voiam să spunem ceva. Câteva degete, palma sau tot pumnul în apropierea gurii ne ajută să nu dăm drumul la vorbe pe care nu vrem să le spunem. Gestul mai poate fi ascuns și de tuse falsă.

 

3. Mușcă brațele ochelarilor

Persoanele care mușcă brațele ochelarilor sunt clar îngrijorate cu privire la ceva, așa că încearcă să le liniștești și să le înveselești. Încearcă să se simtă din nou protejați, ca atunci când erau alăptați la sânul mamei. Dacă mestecă vârful unui pix sau chiar gumă poate indica același lucru.

 

4. Freacă barba

Oamenii care încearcă să ia o decizie fac acest lucru. Privirea lor este orientată în jos sau în diferite părți. Adesea, nici nu își dau seama la ce anume se uită pentru că sunt adânciți în gânduri.

 

5. Țin brațele încrucișate

Mulți oameni se simt confortabil în poziția aceasta pentru că îi ajută să păstreze distanță față de oameni. Adesea, folosim acest gest când ne supără ceva. Brațele încrucișate e un semn că persoana respectivă e deranjată de un anumit lucru.

 

6. Se apleacă în față

Când oamenilor le place de cineva și vor să facă contact cu persoana respectivă, se apleacă de obicei înainte. E posibil să nu miște picioarele, dar corpul se mișcă înainte în mod involuntar.

 

7. Se lasă pe spate

Dacă o persoană se lasă pe spate în timp ce vorbește cu tine, e semn că s-a săturat de conversație sau nu se simte confortabil în prezența persoanei cu care discută.

 

8. Își freacă mâinile

De obicei, atunci când o persoană își freacă mâinile e semn că au un sentiment pozitiv cu privire la un anumit lucru. Fie are speranță sau se gândește la lucrurile pozitive care urmează în viitor.

 

9. Dă mâna în timp ce te atinge

Unii oameni te ating pe braț, pe umăr sau pe spate când dau mâna cu tine. Acest lucru arată că persoana duce lipsă de comunicare. Cu cât e mai aproape atingerea de zona abdomenului, cu atât persoana respectivă are nevoie mai multă de companie.