EștiSuperbă.ro

Agenții FBI dezvăluie secretele care te ajută să supraviețuiești chiar dacă ești la un pas de moarte

Klint Emerson, a participat timp de 20 de ani la diverse acțiuni pentru salvarea oamenilor. După ce s-a pensionat, acesta a scris o carte cu cele mai utile sfaturi despre ce ai putea face în situații de criză acută.

Am ales cele mai des întâlnite stuații, ca să știi și tu ce să faci într-un moment dificil din viață.

1. Cum să supraviețuiești dacă ți-a fost lovită mașina
Imaginează-ți un ceas de pe perete. Ei bine, ține mâinile pe volan în dreptul orei 3 și 9 iar degetul mare ține-l în dreptul orei 6, pentru că există un risc mare să-ți rupi degetele în cazul unui accident.

Dacă ții mâinile încrucișate, nu doar că-ți vei rupe degetele, va fi simplu să-ți rupi mâna.

2. Cum să eviți atacul unui câine
Te poți salva dacă ai la tine un spray lacrimogen, amoniac sau piper. Toate aceste substanțe îl sperie pe câine și el a înceta să te mai urmărească.

3. Geanta agentului sub acoperire
Fiecare colaborator al trupelor speciale are o geantă cu obiecte care-l ajută să supraviețuiască în momente de criză. De exemplu au protecție pentru dinți, un telefon negru care nu iese în evidență, o armă multifuncțională, care este prețioasă în misiunile speciale.

4. Apărarea de un atac sufocant
Sufocarea este cel mai utilizat truc. Trebuie să te smulgi din strânsoare și să-ți aperi gâtul. După aceea trebuie să-l dezechilibrezi pe atacator, ridicându-l în spate.

5. Înotul împotriva apei
Știi că agenții din filme, de exemplu, de multe ori se aruncă din avioane sau de pe clădiri direct în apă. Nu acest gest este periculos, ci înotul împotriva curenților, care te împiedică să te apropii de mal. Ca să te salvezi, înoată paralele cu malul, nu perpendicular cu el.

6. Cum să te baricadezi în casă
Cel mai eficient mod de a fi în siguranță acasă este să bați bucăți mici de lemn în ușă. Aceasta nu se va deschide, pentru că vei pune capcanele sus, jos și lateral.

O altă idee poate fi masa sau coada de la mop, sau orice obiect foarte greu.