EștiSuperbă.ro

Apasă acest punct timp de 1 minut. Se întâmplă ceva uimitor

Reflexoterapia este un tratament alternativ care asigura o imbunatatire rapida a starii de spirit si de sanatate. Pot sa scapi usor de anumite dureri, fara medicamente si fara vizite costisitoare la medic, folosind presopunctura. Aceasta tehnică poate fi practicată chiar de tine acasă.

Cum poți scăpa de migrene și dureri de cap

Apasa pe acest punct din mijlocul palmei timp de un minut, aplicând presiune constant, folosind degetul mare. Vei simți imediat că durerea de cap dispare!

Desfundarea sinusurilor

Același gest te ajută să îți eliberezi sinusurile atunci când ești răcit. Aplică presiune în acest punct timp de câteva minute și, în timp ce ții degetul pe mijlocul palmei, strânge și eliberează pumnul de câteva ori. Apoi, masează ușor zona.

Scapă de tensiune și durere in zona gâtului

Masează fiecare deget, începând cu degetul arătător și terminând cu cel mic, pișcând ușor din aproape în aproape. Așa vei scapa cu siguranță de durerile de gât cauzate de poziția nepotrivită pe scaun sau în timpul somnului.

Probleme cu stomacul

Masează ușor degetul mare, căci acolo sunt meridianele ficatului și ale splinei. Vei scapa de probleme imediat!

Reflexoterapia functioneaza pe principul ca masajul aplica o presiune ce ajuta distribuirea de energie in corp. Aceasta energie ajuta la îndepărtarea durerii și îmbunătățirea stării de sănătate. Există anumite puncte în mâinile noastre ce corespund cu anumite zone și organe din corpul nostru. Aplicând presiune pe aceste puncte, deblocăm acumulările de energie ce ne provoacă probleme.

Așa îngrijești corect o ORHIDEE! Iată ce trebuie să faci ca să înflorească tot anul…😲⬇

Există sute de specii de orhidee. Sunt plante deosebit de frumoase, care nu cer îngrijiri sau condiţii deosebite şi care ne pot înfrumuseţa casele tot timpul anului. Pentru asta este nevoie să respecţi câteva lucruri. Specialistul nostru, dr. ing. horticultor Eugenia Niţă (foto mic), îţi spune ce ai de făcut ca să te poţi bucura de florile orhideei cât mai mult.

Ai primit în dar sau ai cumpărat o orhidee?

Nu o arunca după ce i-au căzut florile şi în nici un caz nu o muta în pământ. Aceste plante au nevoie de ghivece transparente şi de un amestec de scoarţă pe care îl găseşti în magazine. Pentru un timp o vei lăsa în ghiveciul original. Dacă o să fie nevoie, îl schimbi împreună cu scoarţa.

Până atunci, iată la ce trebuie să fii atent când ai grijă de orhidee:

Temperatură

În natură, orhideele se dezvoltă datorită diferenţelor de temperatură dintre zi şi noapte. De aceea trebuie să o plasezi într- un loc unde temperatura este mai rece noaptea decât ziua. Cel mai bine ar fi la fereastră. E bine să ai grijă şi ca acel loc să fie mereu aerisit, fiindcă orhideele iubesc aerul. Atenţie însă! Tija lor este fragilă, e bine să nu le ţii în curent.

Udare şi umiditate

Frecvenţa udării depinde de locul unde o ţii. Cu cât este mai cald, cu atât are nevoie de mai multă apă. Pentru a şti exact, ia ghiveciul în mână şi, dacă este uşor, bagă orhideea câteva minute într-un vas cu apă. Când nu mai ies bule la suprafaţă, scoate-o şi lasă să se scurgă apa înainte de a o pune la loc. Nu lăsa apa să stagneze la baza plantei. Ar fi bine ca apa folosită la udat să fie foarte puţin mineralizată. Cea mai bună este cea de ploaie. Dacă nu, foloseşte apă plată. Ud-o numai dimineaţa!

Tăiere tije, transplantare

După ce toate florile au căzut (pe măsură ce se ofilesc, desprinde-le cu grijă) lasă planta să se odihnească, înainte de a tăia tija, câteva zile. Apoi, numără de la baza tijei douătrei noduri şi taie cu un cuţit deasupra unui nod. După două-trei săptămâni va creşte o nouă tijă. De obicei a doua înflorire apare mai târziu. Dacă rădăcinile ies din ghiveci, trebuie să îl schimbi. Taie mai întâi rădăcinile uscate şi apoi pune-o într-un ghiveci mai mare, cu scoarţă specială şi tasează bine planta. Pune pe fundul ghiveciului pietre sau câteva bile de argilă. Această operaţie se face în perioada când nu are flori, cam o dată la doi ani.

Lumină

Orhideelor le place lumina. Unele specii au nevoie de mai multă, altele – de mai puţină. De aceea este ideal să o instalezi cam la 20-30 cm de o fereastră. E nevoie şi de o perdea fină sau de o jaluzea pentru a opri soarele să o ardă.

Este nutriționist și a mâncat doar banane timp de 12 zile! Uite ce i s-a întâmplat!

Bananele sunt printre cele mai sanatoase fructe din lume. Sunt bogate in potasiu si sarace in sodiu, oferind o multime de beneficii pentru sanatate.

Mentinerea un aport redus de sodiu este esentiala pentru scaderea tensiunii arteriale, cu toate acestea cresterea aportului de potasiu poate fi la fel de importanta din cauza efectelor sale de vasodilatatie.
Astm: intr-un studiu realizat de Imperial College din Londra s-a descoperit ca copiii care au mancat o banana pe zi au avut un risc cu 34% mai mic de a dezvolta astm.

Cancer: consumul de banane, portocale si suc de portocale în primii doi ani de viata poate reduce riscul de a dezvolta leucemie la copii. Fiind o sursa buna de vitamina C bananele pot ajuta la impiedicarea formarii de radicali liberi care provoaca cancer. Aportul ridicat de fibre din fructe si legume este asociat cu un risc redus de cancer colorectal.

Sanatatea inimii: continutul de fibre, potasiu, vitamina C si B6 din banane este bun pentru inima. O crestere a aportului de potasiu, împreuna cu o scadere a aportului de sodiu este cea mai importanta schimbare de regim alimentar pe care o persoana o poate face pentru a reduce riscul de boli cardiovasculare, potrivit dr. Mark Houston de la Vanderbilt Medical School.

Intr-un studiu s-a demonstrat ca cei care au consumat 4069 mg de potasiu pe zi au avut un risc cu 49% mai mic de deces cauzat de boli cardiace ischemice, comparativ cu cei care au consumat mai putin potasiu (aproximativ 1000 mg pe zi).

Dozele mari de potasiu sunt de asemenea asociate cu un risc redus de accident vascular cerebral, protectie împotriva pierderii de masa musculara, mentinerea densitatii minerale osoase si reducerea formarii de pietre la rinichi.
Diabet zaharat: Studiile au aratat ca persoanele cu diabet de tip 1 care au o dieta bogate in fibre au niveluri mai mici de glucoza in sange. O banana medie furnizeaza aproximativ 3 grame de fibre. Recomandarile sunt de 21-25 g / zi pentru femei si 30-38 g / zi pentru barbati.

Tratarea diareei: Merele si bananele sunt recomandate pentru tratamentul diareei. Electrolitii, cum ar fi potasiu, sunt pierduti în cantitati mari în timpul crizelor de diaree si cei afectati se simt slabiti. Banane pot ajuta la cresterea cantitatii de potasiu necesare.

Bananele ajuta si la imbunatatirea memoriei si a starii de spirit deoarece contin un aminoacid numit triptofan.
Riscuri

Medicamentele beta-blocante prescrise pentru boli de inima pot provoca cresterea nivelurilor de potasiu din sânge. Alimentele bogate in potasiu ar trebui consumate cu moderatie atunci când se iau beta-blocante.
Prea mult potasiu poate fi daunator pentru cei ai caror rinichi nu sunt pe deplin functionali. În cazul în care rinichii sunt în imposibilitatea de a elimina excesul de potasiu din sânge, consumul de potasiu in exces ar putea fi fatal.