EștiSuperbă.ro

Test: mută doar 2 bețe – Care este cel mai mare număr pe care îl poți obține?

Acest aranjament ale bețișoarelor rezultă numărul 508. Acum trebuie să-ți folosești mintea pentru a muta 2 bețe astfel încât să obții cel mai mare număr posibil.

Totodată, acest test va dezvălui cât de creativ ești. Folosește-ți materia cenușie și încearcă să rezolvi acest test. Amintește-ți că îți este permis să muți doar 2 bețe.

După ce termini de rezolvat acest test, mai jos vei găsi o serie de răspunsuri pentru a te verifica. Există mai multe posibilități și mai multe numere posibile. Tu la care te-ai gândit?

RĂSPUNSURI: 

1. Numărul cel mai mare format din 3 cifre este numărul 999. 

Dacă rearanjezi bețele mutând de la a doua și a treia cifră câte un băț, vei obține numărul 999, care este cel mai mare număr pe care îl poți obține, număr format din 3 cifre.

Dacă iei un bețișor de la cifra 0 și o muți în așa fel încât să formezi un 9 și dând la o parte bățul care formează cifra 8, și plasându-l pe 5, vei obține numărul 9.

2. Numărul 51181. 

Există și o altă posibilitate care necesită mai multă creativitate și o mai mare capacitate de gândire. Nu este chiar atât de dificil. Este nevoie să muți cele două bețe de la 0, respectiv bățul de sus și pe cel de jos pentru a face 2 de 1 cum este în imagine. Cele două bețe vor fi așezate după 8 și astfel vei obține cel mai mare număr de 5 cifre.

Totuși, dacă găsești și alte soluții, nu înseamnă că este greșit.

3. Cel mai bun răspuns: infinitul. 

Dacă muți bățul din mijlocul cifrei 8 poți face un semn de diviziune ceea ce rezultă 50 împarțit la  0, ceea ce înseamnă infinit. Te-ai gândit la această variantă?!