Ești superbă

12 utilizări ale uleiului de cocos

Uleiul de cocos se numără printre cele mai populare alternative pentru produse cosmetice. Află cum să te bucuri din plin de rezultatele lui!

Uleiul de cocos este un produs care nu ar trebui să lipsească din casa ta! Beneficiile acestuia sunt foarte numeroase și dă rezultate excepționale când e folosit atât intern, cât și extern.

Iată cum poți folosi uleiul de cocos:

1. Când te tai sau ai o mică rană

Uleiul de cocos contribuie la vindecarea mai rapidă a rănilor. Doar pune ulei pe zona cu probleme.

2. Îngrijirea gurii și a dinților

Uleiul de cocos luptă cu succes împotriva plăcii dentare și a respirației urât mirositoare. Clătește-ți gura cu o lingură de ulei de cocos topit dimineața și seara înainte să te speli pe dinți.

3. Pentru inflamații. Acest ulei are efect antiinflamator. Fă gargară când tușești și toarnă-l pe zonele cu probeme când ai o arsură sau te mușcă vreo insectă.

4. Loțiune hidratantă. Acest produs îți hidratează pielea și are grijă de ea mai bine decât orice altceva. Șterge-ți fața în fiecare zi cu un burete înmuiat în ulei.

5. Soluție pentru riduri. Pentru a lupta împotriva ridurilor urâte, aplică-l pe piele, dar încearcă să-l incluzi și în regimul alimentar.

6. Remediu pentru mătreață. Uleiul de cocos îți hidratează scalpul și curăță mătreața. Aplică-l la rădăcina părului și lasă-l peste noapte.

Pentru gătit, folosește ulei alimentar, nu cosmetic. Verifică eticheta!

7. Ulei pentru prăjit și pentru copt

Când e încălzit, uleiul de cocos își păstrează structura și proprietățile utile și dă mâncării o aromă picantă.

8. Pentru gătit

Poți adăuga unt de cocos la piure, pasatul de ovăz și la supe. Le va oferi un gust interesant și îți va scădea pofta de mâncare.

9. Maioneză

Când prepari maioneza, folosește ulei de cocos în loc de ulei de floarea soarelui. Va fi mai sănătoasă fiindcă acest ulei reduce nivelul de colesterol.

10. Pentru sâni

Acest ulei ajută la vindecarea rănilor de la sfâcuri care apar în timpul alăptării. Nu provoacă reacții alergice copiilor.

11. Pentru pielea bebelușilor

Acesta este cel mai bun produs de îngrijire a pielii pentru bebeluși. Poate fi folosit după baie și ca ulei de masaj.

12. Previne iritația cauzată de scutece. Șterge pielea bebelușului cu un șervețel înmuiat în ulei când schimbi scutecele.

sursa

Adaugă comentariu

Urmareste-ne

Avem o comunitate de facebook foarte activa! Te invitam sa faci si tu parte din ea! Da-ne like pentru a primi toate postarile noastre!