Ești superbă

Au adoptat o fetiţă de toată frumuseţea. Nici prin gând nu le-a trecut că, în secunda în care o vor întâlni pe mama ei biologică, vor avea ŞOCUL VIEŢII! Când tatăl a văzut mama naturală, şi-a dat seama că o întâlnise deja. Era..

A adoptat o fetiţă de toată frumuseţea… Dar nici prin gând nu i-a trecut că, în secunda în care o va întâlni pe mama ei biologică, va avea şocul vieţii! Povestea următoare, deşi pare desprinsă din filmele SF, este cât se poate de reală…
Când Walt avea 10 ani, a avut un vis straniu: şi-a văzut fiica, undeva în viitor…

Ştia până şi ce nume avea să poarte aceasta: Chloe.

Cam tot pe atunci, Walt s-a mutat, împreună cu familia, într-un cartier nou. Acolo, s-a împrietenit cu o fetiţă cam de aceeaşi vârstă, Annie. Erau vecini şi, în scurt timp, au devenit cei mai buni prieteni.

Odată cu trecerea anilor, prietenia celor doi devenea tot mai puternică. Ulterior, s-a transformat în dragoste pură şi cei doi tineri s-au căsătorit.
Într-o bună zi, Annie i-a spus lui Walt că-şi doreşte foarte mult o familie. Îşi dorea o fetiţă şi chiar se gândise dinainte cum s-o cheme: Chloe. Când a auzit numele, Walt s-a bucurat teribil! Nu-şi mai încăpea în piele de emoţie. Era şi numele lui!

Timp de patru ani, cei doi au încercat diverse tratamente pentru fertilitate. Walt se ruga neîncetat la Dumnezeu, în timp ce Annie părea să-şi piardă orice speranţă… Într-un final, s-au împăcat cu gândul că singura soluţie era adopţia.

„A fost greu, m-am luptat cu gândul că Dumnezeu este rău, din cine ştie ce motiv… Apoi mi-a părut rău pentru gândurile mele”, spune Annie. Dorinţa de a avea copii, însă, era din ce în ce mai puternică.

Zilele au trecut cu greu, dar, când nu mai aveau nicio speranţă, a venit şi răspunsul aşteptat: agenţia care se ocupa de adopţii le-a trimis un mesaj scurt: „E fetiţă!”. O tânără însărcinată s-a hotărât ca fiica ei nenăscută să fie adoptată de cei doi. În scurt timp, însă, cei doi au început să cadă pradă gândurilor negre: dacă micuţa nu era menită să fie a lor?

Într-o zi, s-au decis să-i facă o vizită tinerei însărcinate, Alice. „Am mers la tânără acasă, am bătut la uşă. Când a deschis, mi-am dat seama că în faţa mea stătea o ‘variantă’ mai în vârstă a fetiţei din vis. Mi-am spus: ‘Dumnezeule, ce se întâmplă?’ În acel moment, numele Chloe mi-a revenit în gând”, a spus Walt.

„Am vorbit vreo trei ore… La un moment dat, asistenta socială care ne însoţise a întrebat dacă a găsit un nume pentru fetiţă. Nu mică ne-a fost mirarea când tânăra ne-a spus că se gândise s-o numească pe fetiţă Chloe. Când am auzit-o, am izbucnit în lacrimi… Biata Alice, credea că nu ne place numele…”, a povestit Annie.

„În acel moment, orice gând care-mi spunea să nu luăm un copil abandonat s-a spulberat… Când mama naturală i-a spus numele, mi-am spus: ‘Gata, sunt tată! Ea este fetiţa mea…'”, a spus Walt.

Apoi a venit şi ziua cea mare… Când a văzut fetiţa, Annie a simţit imediat că este copilui ei. „O ţineam şi mă uitam la ea şi-i tot spuneam: ‘Sunt mămica ta!'”, îşi aminteşte Annie.

Povestea celor doi a devenit virală pe reţelele de socializare şi a schimbat viaţa multor oameni care aveau dubii în legătură cu adopţia unor copii…

„E incredibil cum Dumnezeu a aranjat lucrurile pentru noi, în cel mai mic detaliu”, a spus Annie, bucuroasă.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!

Citeste si: Cele mai frecvente greșeli contraceptive pe care le fac femeile!

Principala grijă a femeilor cu o viață sexuală activă este aceea de a se feri de o sarcină nedorită. În ziua de azi, există multe metode de contracepție care te pot proteja de această „primejdie”. Cu toate acestea, tot mai sunt greșeli pe care femeile le fac atunci când vine vorba de a se proteja.

Mai jos, îți vom enumera câteva dintre acestea:

1. Poți rămâne însărcinată dacă aplici metoda „coitus interruptus”

Este vorba despre ejacularea în afara vaginului, care nu e deloc o idee contraceptivă prea isteață. Dacă este în erecţie, penisul secretă un fluid pre-ejaculator care conţine inclusiv spermă. În plus, nu-i uşor pentru un tip să se retragă fix atunci când atinge punctul culminat. Rezultatul: o parte din lichidul seminal ar putea sfârşi la tine în corp.

2. Poți rămâne însărcinată dacă uiți să iei pilula o singură dată

E adevărat, îţi cresc şansele să rămâi însărcinată dacă se întâmplă asta. Femeile care folosesc contraceptive orale pe bază de estrogen ar trebui să-şi ia pastila zilnic, la aceeaşi oră. O întârziere de peste 12 ore poate să se lase cu… ovulaţie! Eşti pe pilule cu progestin? În cazul acesta, trebuie să fii mult mai atentă: după două ore, deja nu mai eşti protejată.

Dacă încă nu te simţi pregătită  ai un copil iar în acest scop ai început să iei anticoncepționale, află că există posibilitatea să rămâi însărcinată, în ciuda administrării lor. Acest lucru se întâmplă însă din cauza unor mici scăpări pe care oricare dintre noi le poate avea, la un moment dat.

Administrate corect, adică zilnic timp de 3 săptămâni și aproximativ la aceeași oră, apoi o săptămână pauză, anticoncepționalele te protejează de sarcină în proporție de 99%. Acest procent scade semnificativ dacă, din diferite motive, uiți să iei pastila la ora obișnuită.

Totuși, în cazul fericit în care îți amintești să o iei într-un interval de 12 ore, eficacitatea ei se menține. Însă poți rămâne însărcinată în situația în care au trecut cele 12 ore de când ar fi trebuit să o iei.

Pentru a nu uită  iei pastilă la ora obişnuităasociazăvacest gest cu un ritual pe care îl ai zilnic. De exemplu, poți lua pastila înainte de dușul de seară sau înainte de cină.

3. Poţi rămâne însărcinată dacă iei anticoncepţionale în paralel cu anumite medicamente 

Există o serie de medicamente ale căror substanţe active diminuează semnificativ eficientă contraceptivelor. Desigur, există și medicamente a căror eficacitate este redusă de administrarea anticoncepționalelor.

Poți rămâne însărcinată dacă iei anticoncepţionale iar în paralel urmezi un tratament cu medicamente pentru boli precum epilepsie, tuberculozăinfecţii (inclusiv pentru infecţia cu HIV) sau pentru tensiunea arterială crescută, la nivelul vaselor de sânge pulmonare. De aceea, ori de câte ori medicul îţiprescrie un tratament, nu uita să  îi aduci la cunoștință faptul că iei şi anticoncepţionale.

Dacă există pericolul  substanţele active din medicamentul recomandat pentru tratarea afecţiunii  interfereze cu substanţele din contraceptive, medicul îţi va recomandă măsuri suplimentare de protecţie împotriva sarcinii.

4. Poţi rămâne însărcinată dacă iei anticoncepţionale în paralel cu anumite plante sau alimente 

Există unele plante precum sunătoarea, lemnul-dulce sau ignama care pot diminua capacitatea de protecție a anticoncepționalelor. Astfel, poţi rămâne însărcinată dacă iei anticoncepţionale, iar în paralel utilizezi remedii naturiste pe baza acestor plante. În acest caz, nu uită  foloseşti, pe lângă contraceptive, și o metodă de protecție suplimentară.

5. Poţi rămâne însărcinată dacă iei anticoncepţionale, dar te confrunţi cu vărsături sau diaree 

Substanţele active ale unei pastile anticoncepționale sunt absorbite în organism în următoarele 4 ore care urmează de la administrarea acesteia. Dacă însăîn acest interval de timpai avut mai mult de trei scaune diareice apoase, ori teai confruntat cu episoade de vomă, cu siguranţă pastila a fost eliminată din stomac înainte de a fi asimilată de organism.

Astfel, poţi rămâne însărcinată dacă iei anticoncepţionaleînsă te confrunţi cu situaţia prezentată mai susÎn acest caz, pentru a preveni o sarcina nedorităai două opţiuni: fie iei încă o pastilă dintr-un blister de rezervă, fie utilizezi o metodă de protecţie suplimentară în următoarele şapte zile.

Acestea sunt cele mai importante greşeli pe care trebuie  le evităm atunci când luăm anticoncepţionale, pentru a nu se instala o sarcina nedorită.

Cunoşti şi alte situaţii în care poţi rămâne însărcinată dacă iei anticoncepţionale?

Adaugă comentariu

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.