Ești superbă

Femeiea a vazut fotografia de nunta din 1954 a mamei sale in vitrina unui magazin, dar cand a intrat sa intrebe, a urlat cand s- a uitat in jur si a descoperit adevarul. Uite ce era in magazin

Era o zi obișnuită pentru Jane Fine Foster, ea mergea în oraș, în Grand Junction, Colorado, atunci când a văzut ceva despre care nici măcar nu știa ce să creadă.

În vitrina unui magazin de antichități numit ,,A Robin’s Nest”, era expusă o fotografie a mamei sale care fusese realizată la nunta ei, în 1948. Dar asta nu va fi singura descoperire ciudată pe care o va face Jane în acea zi.

Când a văzut imaginea nu și-a putut crede ochilor, nu credea că acolo era chiar mama ei. În urmă cu un deceniu, acea imagine fusese vândută la licitație după ce familia lui Jane uitase să plătească pentru o unitate de depozitare, acolo unde erau puse mai mult lucruri ale familiei pentru care nu mai aveau loc în casă.

De acolo, urma obiectelor se pierduse. Când Jane a văzu poza a recunoscut-o imediat și s-a grăbit să intre în magazin. A luat poza, s-a uitat în jur și a făcut o descoperire șocantă. Acolo era și rochia de mireasă a mamei sale, înfășurată într-un ziar care era datat 22 iunie 1948.

Femeia a declarat pentru televiziunea WNYT: ,,E puțin spus că eram șocată, uimită, aproape paralizată. Cred că am și țipat!”. Jane a întrebat cât cereau pe rochie, voia atât de mult să o ia acasă, pentru a o duce din nou acolo unde aparținea, la familia ei… Dar răspunsul a fost mult mai generos decât se aștepta.

Vânzătorul a spus că nu-i poate lua niciun ban, i-a mai zis și că era fericit că acea rochie și-a găsit drumul către proprietarul ei de drept. Cele două obiecte ajunseseră în sfârșit acasă. Jane era înal nouălea cer, și-a amintit tot felul de amitiri cu mama ei, dar încă nu poate înțelege coincidența: ,,Cum de s-a întâmplat ca în aceeași zi în care eu venisem în oraș, să fie în vitrină acea poză?? Încă nu-mi vine să cred!”

Citeste si:
Elena s-a întâlnit cu o femeie despre care habar nu avea și i-a spus ca din senin: „Te vei numi mai întâi Boboc, apoi Niculescu şi la sfârşit Lambaditis..” I-a zis că-i o șarlatancă atunci când a auzit. Anii au trecut, dar ce i s-a întâmplat în ziua nunții a marcat-o pe viață

Poveste de viață: Destinul prezis de ghicitoare s-a adeverit pas cu pas
Destinul prezis nu pare a fi credibil. Sunt însă persoane care cred în vorbele ghicitoarelor și pretind că ceea ce li s-a spus s-a și adeverit. Deşi nu credea decât în Dumnezeu, Elena a avut parte de surprize ce s-au ţinut lanţ de-a lungul vieţii. Întâlnirea cu o ghicitoare, în urmă cu mulţi ani, rămâne cea mai emoţionantă întâmplare pentru ea.

“Abia împlinisem 18 ani când, la insistenţele unei prietene bune, mi-am călcat pe inimă şi am hotărât să merg la o bătrână ghicitoare. Curiozitatea fetelor e nemăsurată, se ştie. Iar eu, la început de drum, chiar dacă nu credeam în doftoroaie şi vrăjitoare, ci numai în puterea lui Dumnezeu, tot m-am lăsat ispitită. Femeia aceea ghicea viitorul în palmă, în cafea, în cărţi… Eram convinsă pe atunci că sunt matură. Și, mai cu seamă, înţeleaptă. Prietena mea era cu dare de mână. În vreme ce eu nu-mi permiteam prea multe. Totuşi, în ciuda îndoielilor, am făcut şi acest pas.

Destinul prezis s-a adeverit
Am păşit pragul bătrânei ghicitoare plină de emoţie. După ce a discutat cu prietena mea, separat, a fost rândul meu să intru în camera semiobscură. Când m-a văzut, chipul ridat al femeii s-a luminat dintr-o dată şi a exclamat: “Tu eşti Elena!”. Nu m-a surprins, căci eram convinsă că prietena mea i-a spus cum mă cheamă. În plus, a mai zis: “Acum ai în buletin un nume (și mi-a spus numele exact) dar vei purta un alt nume.”

Era şi firesc, nu? Doar urma să căsătoresc la un moment dat! Și nu aveam cum să mai port numele de fată! Dar bătrâna a adăugat: „Te vei numi mai întâi Boboc, apoi Niculescu şi la sfârşit Lambaditis“. Ei, cum aveam să cred eu aşa ceva? Deja mă gândeam că e doar o şarlatancă şi nimic mai mult. Dar a trecut apoi la toate cercetările ei: cu cărţi, în cafea… S-a uitat în palma mea, m-a rugat să mă ridic şi să fac câţiva paşi cu spatele la ea, apoi cu faţa. Şi-a trosnit oasele de la mâini, a clefăit, a murmurat ceva spre tavan, a căscat de credeam ca adorm şi eu acolo…

Mi-a zis tot felul de previziuni de viitor, dar nici nu mă oboseam să reţin prea multe. Mai ales că a vorbit despre copiii pe care urma să-i am, despre sexul lor, despre boli şi necazuri… Destinul prezis mă fascina. Eu zâmbeam atotştiutoare şi râdeam de cazna ei de a mă convinge. Iar când mi-a ghicit că voi trăi multă vreme într-o ţară străină, mai caldă, exotică şi că îmi va fi dor de zăpadă şi de frig, mi-a pus capac.

Să vezi şi să nu crezi!
Tot ce a spus ghicitoarea părea că a trecut pe lângă urechile mele. Am terminat liceul, am plecat la Bucureşti, am cunoscut diverse persoane… Dar, într-o bună zi, când a trebuit să semnez la Primărie actul de căsătorie, mi-au revenit în minte cuvintele ei. Prin căsătorie, urma să port numele Boboc. Am zâmbit şi am considerat întâmplarea drept pură coincidenţă. Chiar şi iniţialele celor doi băieţi ai mei nu m-au convins că ghicitoarea a avut dreptate. Totuşi, la vârsta de 45 de ani, am semnat al doilea certificat de căsătorie, prin care acceptam să devin doamna… Niculescu!

Şi uite cum previziunile femeii, moartă de multă vreme de-acum, se împlinesc treptat. Credincioasă din fire, am ajuns să mă consolez cu gândul că Dumnezeu a trimis-o pe bătrână în calea mea, ca să-mi ofere sfaturi de viitor. Atunci însă, propagandistă la PCR, atee, nu puteam să pun preţ pe vorbele unei babe. Chiar şi acum, după atâţia ani, neg cu îndârjire că voi lua cândva numele Lambaditis şi că voi pleca într-o ţară exotică. Dar cine ştie ce alte surprize îmi mai rezervă viaţa? Oricum, pot spune cu mâna pe inimă că întâlnirea cu ghicitoarea mi-a marcat destinul. Dar nu vreau să încurajez fetele care citesc povestea mea să meargă la ghicitoare.”

Tu ce parere ai? Lasa-ne raspunsul tau in rubrica de comentarii de pe Facebook!

Adaugă comentariu

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.