EștiSuperbă.ro

Dacă nu faci aceste 7 lucruri în fiecare seară, tenul tău va îmbătrâni mult mai repede

Probabil că ți-a fost și ție măcar o dată lene să te speli pe față sau să te demachiezi înainte de culcare. Dacă ai momente în care nu-ți mai urmezi ritualul de frumusețe seara, ar trebui să știi că acest lucru îți provoacă mai mult rău decât îți imaginezi.

Iată 7 motive pentru care ar trebui să te demachiezi de fiecare dată:

1. Prevenirea acneei. 

Dacă te gândești că doar adolescenții se pot confrunta cu această problemă, te înșeli. De fapt, acneea poate apărea de fiecare dată dacă nu te speli corespunzător pe față. Dacă ai acnee, folosește un demachiant nu foarte uleios sau apă micelară pentru a te demachia.

2. Încetinirea procesului de îmbătrânire. 

Nu este un mit faptul că pielea noastră se regenerează pe timpul nopții. Dacă nu te demachiezi, tenul tău va îmbătrâni mult mai repede. Doar câteva minute îți pot asigura tinerețea și frumusețea tenului.

3. Hidratarea pielii. 

Celulele pielii se regenerează foarte repede pe timpul nopții și pentru a favoriza acest proces trebuie să te demachiezi, apoi să aplici o cremă hidratantă. Nimic nu este mai plăcut decât să mergi la culcare cu fața curată.

4. Combaterea alergiilor. 

Pielea ta poate fi supusă unor alergii, chiar dacă nu ai observat simptomele lor. Dacă dormi machiată pot apărea eczeme la nivelul pielii și probleme serioase de sănătate. Aceste semne de alarmă nu apar neapărat imediat, dar dacă te culci machiată în mod frecvent, poți observa în timp pete roșii, arsuri sau chiar mâncărimi la nivelul pielii.

5. Hidratarea buzelor. 

Dacă crezi că în momentul în care mergi la culcare nu mai ai nici o rămășiță de ruj pe buze, te înșeli. Dacă nu-l vezi, nu înseamnă că nu există. Dacă nu te ștergi foarte bine de ruj înainte de culcare, acesta îți va urca extrem de mult buzele pe timpul nopții și vei ajunge să ai buzele crăpate.

6. Prevenirea cearcănelor. 

Dacă nu te demachiezi, cearcănele vor deveni și mai accentuate a doua zi. Nu cred că este vreo femeie căreia să-i placă cearcănele, deci încearcă să ai grijă la acest aspect.

7. Prevenirea căderii genelor. 

Cea mai mare greșeală pe care o fac femeile este faptul că nu de demachiază complet de rimel când merg la culcare. Rimelul de pe gene se va usca pe timpul nopții și rădăcinile genelor vor fi extrem de iritate și subțiri, ceea ce le va face să cadă.