EștiSuperbă.ro

23 de PRINCIPII ale vieţii care funcţioneză oricând. Legea bumerangului

1.Principiul oglinzii. Înainte de a judeca pe alţii, uite-te la tine.

2.Principiul durerii. Omul suferind va provoca şuferinţă şi altora.

3.Principiul căilor superioare. Ne ridicăm la un nivel mai înalt doar când începem să ne comportăm mai bine cu cei din jur, decât se comportă ei cu noi.

4.Principiul bumerangului. Când îi ajutăm pe alţii ne jutăm pe noi înşine.

5. Principiul ciocanului. Niciodata nu folosi ciocanul pentru a ucide musca de pe obrazul conlocutorului.

6.Principiul schimbului. În loc să-i punem pe alţii la locul lor, trebuie să-i punem în locul nostru.

7. Principiul învăţării. Fiecare om care ne iese în cale s-ar putea să ne înveţe ceva.

8.Principiul carismei. Oamenii îşi arată interesul faţă de omul care are şi el interes faţă de ei.

9. Principiul nota 10. Credinţa în cele mai bune calităţi ale oamenilor îi obligă pe aceştia să-şi demonstreze calităţile lor.

10.Principiul confruntării. Iniţial trebuie să ai grijă de oameni, abia după aceea să te contrazici cu ei.

11.Principiul stâncii de piatră. Încrederea este temelia tuturor relaţiilor interumane.

12.Principiul liftului. În procesul relaţionării putem urca în slăvi sau coborî oamenii în iad.

13.Principiul situaţiei. Nu permite ca situaţia să aibă mai mare importanţă decât relaţiile umane.

14.Principiul lui Bob. Când Bob are probleme cu toţi, principala problemă e în Bob.

15.Principiul accesibilităţii. Uşurinţa în relaţiile cu tine însuţi îi va ajuta pe alţii să se simtă descătuşaţi cu tine.

16.Principiul adăpostului. Când te pregăteşti de luptă, săpă-ţi o tranşee în care să încapă şi un prieten.

17.Principiul agriculturii. Toate relaţiile cu oamenii trebuie cultivate.

18.Principiul 101 procente. A căuta 1% cu care suntem de acord şi a redirecţiona spre el 100% din efortul nostru.

19.Principiul răbdării. Călătoria împreună cu cineva o faci întotdeauna mai lent decât dacă ai fi călătorit singur.

20.Principiul jubilării. Verificarea veridicităţii relaţiilor noastre nu constă doar în faptul cât de devotaţi suntem prietenilor noştri, dar şi în felul cât de mult ne bucurăm de reuşitele lor.

21.Principiul prieteniei. În condiţii egale, oamenii vor tinde să lucreze cu cei pe care îi empatizează, în condiţii inegale ei oricum o vor face.

22.Principiul colaborării. Colaborarea în muncă măreşte probabilitatea unei victorii comune.

23.Principiul satisfacţiei. În relaţiile perfecte, părţilor, pentru a simţi satisfacţie, le este suficient să se afle împreună.

Citeste si:
CÂT de “SCUMPE” sunt FEMEILE în funcţie ZODIE

Când bărbații spun “Scumpa mea” de cele mai multe ori se referă la relații. Însă, uneori sub acest cuvânt se subânțelege prețul, în adevăratul sens financiar. Cât de “scumpe” sunt femeile în funcție de zodie vă spunem în acest articol.

LOCUL 12 – SĂGETĂTOR

Femeia-Săgetător urăște bărbații zgârciți, însă cu toate acestea nu are așteptări prea mari de la un bărbat. Cu un inel cu diamante nu vei face fericit o Femeie-Săgetător, o călătorie în Maldive – deasemenea. Poate o călătorie pe muntele Everest…Ce? E mai scump să ajungi pe Everest, decât în Maldive? Iată….Femeia-Săgetător doar ţi-a spus, că urăște bărbații zgârciți!

LOCUL 11 – VĂRSĂTOR

Vărsătorul nu are nevoie de nimic. Nici flori, nici cadouri – absolut nimic. Pentru ea nu e important cadoul – ci atenția. Iar pentru a-i oferi atenție de calitate Femeii-Vărsător, ar trebui să scoți din buzunar bani, cel puţin pentru un master-class de yoga, un curs de fotografie pentru începători sau câteva ore la școala culinară şi poate încă ceva.

LOCUL 10 – CAPRICORN

Femeia Capricorn nu are nevoie de banii bărbaților. Ea îi are pe ai săi. Mulți. Mult mai mulți decât îşi poate imagina un bărbat bogat. Din simplul motiv că Femeia-Capricorn știe a gestiona banii cu înțelepciune şi nu iubește să se laude cu bogăția.

LOCUL 9 – FECIOARA

Să cucerești o Fecioară poți într-un singur mod: să nu strici tradiția. Îi dăruieşti ceva la fiecare zi importantă? Dăruieşte-i. Nu, Fecioara nu e indiferentă faţă de cadouri, ea e indiferentă faţă de bărbații, de la care ştii ce să aștepți. Întotdeauna.

LOCUL 8- BERBEC

Să curtezi o Femeie-Berbec este cam dificil. Pentru că sunt întotdeauna nemulțumite de cadouri. Întotdeauna! Dacă îi vei dărui ceva modest – vei primi în schimb o insultă. Unul scump e şi mai rău – de ce ai aruncat atâția bani pe această prostie, mai bine îmi dădeai banii mie.

LOCUL 7 – GEMENI

Femeile-Gemeni au un principiu de fier: o lady adevărată nu acceptă de la bărbați nici un fel de cadou, în afară de flori, bomboane sau poate o sticlă bună de vin. Şi nu din motivul că Doamna-Gemeni tare ar vrea să fie o lady, ci din simplul, motiv că ea trăiește după principul: “nu-mi eşti dator cu nimic, la fel cum nici eu nu-ţi sunt”.

LOCUL 6 – RAC

Înainte de a începe să curtezi o Femeie-Rac, ar trebuie să te decizi care-ţi sunt intențiile: dacă nu sunt serioase, poți începe cu buzunarele goale. Pentru că, să-i oferi Femeii-Rac vreun cadou, în afară de o floare, este imposibil – orgoliul nu-i permite să i-a ceva de la bărbați. Iar, dacă intențiile sunt serioase, atunci va trebui să înveți să câștigi bine. Sau nu va trebui. Opțiuni oricum nu ai: Femeia-Rac te va impune.

LOCUL 5 – SCORPION

Două cuvinte: Foarte Scump. Foarte scump te va costa să curtezi o doamnă-Scorpion, deoarece ea iubește banii cu pasiune. Să investești o avere în plăcerile Scorpionului e rezonabil, apoi ţi se va întoarce însutit. Să nu investești însă – e extrem de imprudent, pentru că Femeia-Scorpion îşi va lua ce e al ei, dacă nu în cadouri, atunci cu ceva gustos. Creieri de bărbați, de exemplu.

LOCUL 4 – TAUR

Pentru Doamna- Taur, atenția semnifică atunci când ai observat că e tristă, şi-i oferi ceva frumos – de exemplu un palton nou. Iar cadoul – este atunci când e inelul cu multe carate. Totul e simplu, nu-i așa?

LOCUL 3 – BALANŢĂ

Pentru Balanțe banii nu semnifică absolut nimic.Măcar aruncă în ele cu bancnote – nu vor aprecia, nu. Ele vor aprecia atenția, care se exprimă în cadouri bine alese, adică cadouri care nu se dăruiesc oricui. Antichități, de exemplu. Da, acestea sunt scumpe. Foarte scumpe.

LOCUL 2 – LEU

Leoaica nu are nevoie de bogăția bărbatului. Ea are nevoie de toată averea lui, plus încă una, mai mare – acea pe care o câștigă, atâta timp cât doamna-Leu, îi permite să fie alături de ea. De acea relația cu o Leoaică este o investiție bună în viitor. Ei bine, dacă, desigur, iubești să posezi bani virtuali. În sens că – să te bucuri frumos de cifrele contului bancar. Se cheltui tot pe bărci și avioane Leoaica oricum nu-ţi va permite. Ea îi va cheltui singură.

LOCUL 1- PEȘTI

Dă-i totul, frate. Toţi banii, toate lucrurile valoroase, mâna, inima și chiar sufletul. Ei bine, tu ai vrut să scapi doar cu diamantele?