EștiSuperbă.ro

7 semne că soacra ta nu te place! La al 5-lea vei înghiți în sec!

Relațiile mamă-noră sunt complicate, iar dacă tu te înțelegi bine cu (viitoarea) soacră, atunci consideră-te norocoasă. Nu multe femei au parte de aprecierea celei mai importante femei din viața partenerului tău – pe lângă tine, evident. De multe ori există o diviziune între noră și soacră – una o „urăște” pe cealaltă, și vice-versa.

Soacrele au adesea așteptări foarte mari de la femeile cu care fiii lor decid să se căsătorească, și cu siguranță au propriile idei despre cum ar vrea sau ar trebui să fie viitoarea noră: valorile, educația, venitul, felul în care ar arăta viața lor și așa mai departe.

Dacă bănuiești că soacra ta nu te place, dar nu ești convinsă, vezi dacă observi semnele de mai jos:

1. Ai un sentiment ciudat

Cunoști sentimentul acela când te afli în preajma cuiva despre care crezi sau știi că nu este cel mai mare fan al tău? Poți spune că nu te simți confortabil sau în largul tău având acea persoană în preajmă, te gândești că este ceva în neregulă cu tine și simți că nu ești suficient de bună pentru a fi pe placul său. Da, despre asta e vorba.

2. Ea insistă să vorbească despre fosta iubitului tău

E inconfortabil să auzi iar și iar despre cât de minunată este fosta parteneră a iubitului tău și de cât de mult a iubit-o familia lui (în special soacra). E posibil ca ea să nu-și dea seama că face asta, dar chiar și acea mică informație te va face să te simți nelalocul tău.

3. Este prea critică

Unii oameni au un fel de-a fi mai critic. Acestea fiind spuse, dacă observi că soacra ta critică în mod constant aspectul tău, ambiția ta, valorile, tradițiile familiei sau alte lucruri care contează pentru tine, este un mare semnal de alarmă.

4. Te ignoră

Ah, tratamentul tăcut! Această tactică ar putea părea un pic puerilă, dar este eficientă în a transmite mesajul soacrei tale. Nu te va include în discuțiile familiale despre viitor și nu te va invita să mergi cu ei. Când te vei referi la gospodăria ta, ea va menționa doar numele copilului ei, și poate că va aduce vorba de trecut.

5. Te lasă pe dinafară

Uneori, soacra ta îți va dovedi că ești ușor de uitat, mai ales atunci când te exclude din anumite evenimente de familie sau a uitat convenabil de tine. Ar trebui să discuți despre acest aspect cu partenerul tău dacă se întâmplă de prea multe ori.

6. Nu întreabă de tine sau de viața ta

Punerea întrebărilor și luarea în serios este o parte importantă din construirea unei relații pozitive, dar dacă soacra ta nu prezintă nici un fel de interes pentru ce se întâmplă cu tine sau în viața ta, relația voastră se află într-un impas. Poți împărtăși detalii despre tine sau viața ta fără a fi întrebată, pentru a observa dacă soacra ta schițează vreun gest de apropiere față de tine.

7. Te ține la distanță

Dacă ea se oprește din vorbit atunci când te apropii, este prietenă cu toată lumea în afară de tine sau nu îți spune prea multe despre viața ei, înseamnă că pune un zid între tine și ea, și ar putea fi un semn că nu te place.