EștiSuperbă.ro

7 greșeli de igienă personală pe care le facem zi de zi – Numărul 3 îți pune în pericol sănătatea!

Cine s-ar fi gândit că micile detalii cărora nu le dăm importanță ne pot proteja sănătatea și pot duce astfel la o viață mult mai fericită? Poate că te gândești că igiena ta personală este perfectă și că nu faci nimic greșit, însă ai fi surprinsă să afli că există anumite greșeli pe care le facem fără să ne dăm seama.

Iată 10 dintre ele:

1. Îți rozi unghiile din cauza stresului.

Uneori, acest obicei poate fi cauzat de stresul emoțional sau mental și folosit ca o modalitate de a depăși aceste sentimente. De asemenea, îți poți roade unghiile fără să îți dai seama. Din păcate, provoacă o mulțime de probleme pentru sănătatea ta. Acest obicei nu este un motiv de mândrie, doar dacă renunți la el.

2. Îți cureți urechile cu bețișoare de urechi.

Cei mai mulți dintre noi cred că aceste bețișoare ne ajută să ne curățăm urechile. Cu toate acestea, ceea ce fac oamenii atunci când le folosesc este exact opusul; ceara în exces este împinsă, ceea ce provoacă mai mult rău decât bine.

Ca urmare, tampoanele de bumbac pot fi un motiv major pentru deteriorarea timpanului, pierderea auzului și așa mai departe. Experții medicali vă sfătuiesc să vedeți un medic în cazul în care aveți cu adevărat o problemă.

3. Nu te speli pe mâini de fiecare dată când mergi la toaletă.

Conform unei cercetări, oamenii tind să nu se spele pe mâini după ce au folosit o toaletă. Majoritatea lor crede că nu este important și este doar o pierdere de timp. Cu toate acestea, spălarea mâinilor este cea mai bună și mai ușoară cale de a vă preveni bolile.

4. Nu-ți schimbi periuța de dinți după un timp lung.

Periile de dinți ude pot colecta mai multe bacterii în numai o lună, ceea ce poate dăuna sănătății tale. Dentiștii recomandă schimbarea periuței de dinți la fiecare 2-3 luni, deoarece utilizarea aceluiași, timp de mai mult de 3 luni poate provoca probleme grave de sănătate, ceea ce poate duce, printre altele, la bolile cardiace.

5. Nu te speli pe dinți corect.

Dacă vă periați numai dinții, încă veți mai avea tartru. Probleme cu inima pot începe de la creșterea fluxului de sânge în gură. Dentiștii vă recomandă să vă spălați dinții timp de 2 minute.

6. Îți exfoliezi fața în fiecare zi.

Excesul de exfoliere provoacă acnee și riduri și vă poate face să arătați mai în vârstă. Dermatologii vă sfătuiesc să vă exfoliați fața de două ori pe săptămână. În caz contrar, poate face mai mult rău decât bine.

7. Nu cureți lucrurile pe care le folosești zilnic.

Cât de des vă gândiți la obiectele pe care le atingeți foarte mult, dar nu le luați în serios? De fapt, lucruri cum ar fi cheile pentru uși, tastaturi, switch-uri și smartphone-uri (printre multe altele) sunt locurile în care se colectează majoritatea bacteriilor.