EștiSuperbă.ro

Cum să scapi de burtă fără să ții dietă și fără să rămâi cu vergeturi pe corp – Trebuie să faci un singur lucru în fiecare zi!

Kilogramele in plus reprezinta o problema cu care nicio femeie nu isi doreste sa se confrunte.

Daca totusi in acest moment nu arati tocmai cum ti-ai dori, nu dispera! Exista un truc simplu si eficient cu ajutorul caruia poti rezolva aceasta problema fara sa fii nevoita sa tii o dieta drastica.

Tot ce trebuie sa faci este sa introduci consumul de ceapa rosie in alimentatia zilnica. Mananca zilnic 70 de grame de ceapa rosie, pe care o poti pune in salate, ciorbe sau alte preparate.

Atentie, un lucru foarte important: aceasta nu trebuie sa fie gatita in niciun fel, altfel isi pierde din proprietati. Ceapa rosie contine compusi activi care eficientizeaza digestia. Astfel, dupa doar o luna, vei observa ca ai dat jos in jur de cinci kilograme fara sa depui un efort semnificativ, scrie kanald.ro.

Acestea sunt beneficiile cepei roșii:

Această legumă este un calmant foarte bun. Poţi linişti crizele de nervi şi atacurile de panică dacă zdrobeşti o ceapă şi respiri ţinând-o aproape de nas. Şi în cazul insomniei poţi proceda la fel sau poţi consuma ceapă seara.

Fiind un puternic analgezic şi antiinflamator, ceapa roşie poate calma durerile reumatice şi pe cele provocate de gută. Taie ceapa rondele, aşeaz-o pe un tifon şi încălzeşte-o la aburi, iar apoi pe un capac întors se fixează pe locul dureros şi inflamat.

În caz de sinuzită se pot face inhalaţii cu aburi de ceapă roşie. Inhalaţiile se fac, de obicei seara, înainte de culcare, şi nu se mai iese apoi afară din casă.

Durerile de cap şi chiar migrenele trec dacă se leagă capul, pentru câteva minute, cu o cataplasmă de ceapă. De asemenea, ceapa roşie este foarte bună şi în cazul tusei, durerii în gat, răcelii sau gripei.

Totodată, datorită proprietăţilor sale multiple, ceapa roşie se regăseşte pe lista alimentelor permise în timpul curelor de slăbire. Ea exercită un puternic efect alcalinizant asupra organismului, ceea ce ajută la remineralizarea şi eliminarea toxinelor din corp, mult mai uşor şi mai rapid. Este şi un foarte bun diuretic.

Ceapa roşie conţine, de asemenea, şi o cantitate mare de flavonoizi (substanţe cu efect antioxidant, care micşorează riscul afecţiunilor cardiovasculare), ceea ce ajută la împiedicarea depunerilor de colesterol în artere. Astfel, ea este indicată în problemele cardiovasculare.

Ceapa roşie este eficientă şi împotriva căderii părului. Astfel, se curăţă o bucată şi se dă prin răzătoare. Apoi se combină cu puţină apă călduţă, după care se unge pe păr şi pe pielea capului. Se lasă să acţioneze câteva minute şi apoi se spală bine părul cu şampon.

Sursa: romaniatv.net.