EștiSuperbă.ro

Ține degetele așa și vei fi surprins să vezi ce se întâmplă – Puțini oameni știu acest lucru!

Te uiti la mainile tale si nu vezi decat… degete si atat? Mai gandeste-te o data. Un specialist in reflexologie te va contrazice si iti va explica ce lucruri minunate ascund mainile oricarui om.

Cu ajutorul mainilor, a degetelor si a pozitionarii lor corecte, iti poti imbunatati o multime de afectiuni fizice si emotionale. Un specialist in reflexologie a explicat ce rol are fiecare deget in parte si cum poate fi folosit pentru crearea unei stari de bine generale:

Degetul mare
 –  e responsabil de starile de anxietate si durerile de cap. Daca te deranjeaza o migrena, apuca degetul mare cu palma de la mana opusa si strange-l usor timp de cinci minute. Vei vedea cum se amelioreaza starea.

Aratatorul –  controleaza durerile musculare si e in stransa legatura cu emotiile starnite de o dezamagire, o teama sau o frica interioara. Pentru a te simti mai bine, tine-l in palma mainii opuse usor strans timp de cateva minute.

Degetul mijlociu – ajuta la calmare in momentele in care te simti suparat, furios, enervat. Daca il tii putin strans, iti scade tensiunea si te calmeaza.

Inelarul – alunga emotiile negative daca este strans usor timp de cateva minute. E important ca in acest proces sa fie controlata si respiratia pentru ca rezultatele sa se simta mai repede si eficient.

Degetul mic – e responsabil de stima de sine, de stres si nervozitate. Cand te simti la pamant, maseaza-l usor si vei vedea ca lucrurile nu vor mai fi atat de negre.

Palma – daca iti vei masa usor centrul palmei cu degetele de la mana opusa, vei induce o stare de echilibru in organismul tau. Palma te va ajuta sa eviti problemele cauzate de greata, stres, diaree si constipatie.

Palmele lipite una de cealalta – e o pozitie folosita des in yoga. Ajuta la concentrare si imbunatateste circulatia sangelui.

Surya Mudra – este o pozitie care imbunatateste metabolismul si digestia. Cand nu ai pofta de mancare, o stimuleaza si iti poate da o stare generala de bine. (imaginea principala a articolului).

Sursa: protv.ro.